KOKOSOVA SALAMA

Sastojci

Tamni dio:
500 g mljevenog Petit beurre keksa (jedna kutija)
250 g šećera u prahu
100 g naribane čokolade za kuhanje
oko 0,5 dl ruma
malo toploga mlijeka (dodaje se doslovno žličicu po žličicu, da ne postane gnjecavo)
kakao po potrebi, da bude što tamniji

Fila:

250 g margarina/maslaca
100 g šećera u prahu
200 g kokosa

Umijesiš tamni dio, razvaljaš ga što tanje i gore namažeš svijetli dio. Zarolaš.

Najbolje je raditi na prianjajućoj foliji ili nekoj ovc vrećici.
Može i papir za pečenje.


SMEĐE-ŽUTA SALAMICA

25 dag oraha
25 dag šećera
3 rebra čokolade (one velike za kuhanje)
2 bjelanjka
Zamijesiti i na foliji razvaljati 1 cm debeo četverokut. (ja se trudim da bude i tanje)

Žuta fila

10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
2 kuhana i propasirana žumanjka
(meni ovoga uvijek ispadne previše, pa slobodno prepolovi količinu)

Dobro izmiješati, premazati po smeđem tijestu i zarolati. Promjer će biti cca 2cm.

One zelembaće sam izmislila i nisu bili fini jer nije uspjelo ono što je trebalo biti.
A boju sam dobila tako da sam usitnila zeleni žele i držala nekoliko sati u rumu.
Dobila sam zelenu masu koju onda možeš staviti u bilo koje svijetle kuglice (npr rafaello)