još bih možda nutelu i shvatila
ali kokos u nečemu što se zove bajadera i ne bih
meni su moje uvjerljivo najbolje
još bih možda nutelu i shvatila
ali kokos u nečemu što se zove bajadera i ne bih
meni su moje uvjerljivo najbolje
em ti linkove!
ja sam generacija koja je sve u rokovnike upisivala
ili tekice
BAJADERA (svi kažu da je ova ko prava)
10 žlica vode
1/2 kg šećera
20 dag oraha
20 dag keksa
20 dag maslaca/margarina
Prokuhati vodu sa šećerom i dodati orahe i mljevene kekse, a kad se ohladi i maslac. Masa se raspodijeli u dva dijela i u jedan se doda 10dag omekšane čokolade.
Razvalja se tamna smjesa, preko svijetla i gore glazura:
33,3 g margarina
1/3 žlice ulja
100 g čokolade
A evo i linka: http://www.roda.hr/article/readlink/1917
Ja nikako ne volim orahe i ne volim baš suhe kolačiće, a uz to ne smijem ništa mliječno, pa mi je izbor božićnih kolača baš nekako sužen. Blago vama koje volite te orašaste štangice, ja bih baš htjela da uživam u svemu tomePečem za obitelj, a sebi gingerbread i kućni prijatelj (neku varijantu) sa ružmarinom, to mi je ajde fino. Mađaricu ne smijem zbog mlijeka... i tako. Volim i kekse od badema i naranče, ali ove godine nemam volje tući bademe. Mogla bih do dućana? Eto inspiracije...
Možda nepečena rolada sa kavom i kokosom?
30dkg meljenih keksa
3 žlice kakaa
2 šalice kuhane crne kave
10dkg šećera
Zamijesiti, podijeliti na dva dijela i razvaljati na papiru za pečenje koji je posipan šećerom da se ne lijepi
Na to namazati filu
10dkg kokosa
15dkg šećera u prahu
15dkg maslaca
Nakon što se obje roladice ohlade, režu se šnite.
Sad vidim da je slično onoj aprinoj crno-bijeloj, samo je u ovoj kava. I ovo mi je stari recept, na kockastom papiru iz bloka, napisan maminom rukom. Volim takve recepte...