Pokazuje rezultate 1 do 50 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    još bih možda nutelu i shvatila
    ali kokos u nečemu što se zove bajadera i ne bih

    meni su moje uvjerljivo najbolje

  2. #2
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    meni su moje uvjerljivo najbolje

    Link na recepat?

    Ja si još tražim koju ću četvrtu vrstu napraviti. Ne da mi se više od toga. Možda Raffaello s bijelom čokoladom, a možda keksići s pištoljem. A možda i nešto što se reže. Daj tu bajaderu amo!

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku

    Link na recepat?
    em ti linkove!
    ja sam generacija koja je sve u rokovnike upisivala
    ili tekice

    BAJADERA (svi kažu da je ova ko prava)

    10 žlica vode
    1/2 kg šećera
    20 dag oraha
    20 dag keksa
    20 dag maslaca/margarina

    Prokuhati vodu sa šećerom i dodati orahe i mljevene kekse, a kad se ohladi i maslac. Masa se raspodijeli u dva dijela i u jedan se doda 10dag omekšane čokolade.
    Razvalja se tamna smjesa, preko svijetla i gore glazura:

    33,3 g margarina
    1/3 žlice ulja
    100 g čokolade

  4. #4
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    fakat
    nisam ni znala da sam stavljala

    ali sam tamo smanjila šećer
    originalni recept kaže pola kile
    Posljednje uređivanje od apricot : 21.12.2012. at 11:37

  6. #6
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Ja nikako ne volim orahe i ne volim baš suhe kolačiće, a uz to ne smijem ništa mliječno, pa mi je izbor božićnih kolača baš nekako sužen. Blago vama koje volite te orašaste štangice, ja bih baš htjela da uživam u svemu tome Pečem za obitelj, a sebi gingerbread i kućni prijatelj (neku varijantu) sa ružmarinom, to mi je ajde fino. Mađaricu ne smijem zbog mlijeka... i tako. Volim i kekse od badema i naranče, ali ove godine nemam volje tući bademe. Mogla bih do dućana? Eto inspiracije...

  7. #7
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nikako ne volim orahe i ne volim baš suhe kolačiće, a uz to ne smijem ništa mliječno, pa mi je izbor božićnih kolača baš nekako sužen. Blago vama koje volite te orašaste štangice, ja bih baš htjela da uživam u svemu tome Pečem za obitelj, a sebi gingerbread i kućni prijatelj (neku varijantu) sa ružmarinom, to mi je ajde fino. Mađaricu ne smijem zbog mlijeka... i tako. Volim i kekse od badema i naranče, ali ove godine nemam volje tući bademe. Mogla bih do dućana? Eto inspiracije...
    Možda nepečena rolada sa kavom i kokosom?
    30dkg meljenih keksa
    3 žlice kakaa
    2 šalice kuhane crne kave
    10dkg šećera
    Zamijesiti, podijeliti na dva dijela i razvaljati na papiru za pečenje koji je posipan šećerom da se ne lijepi

    Na to namazati filu
    10dkg kokosa
    15dkg šećera u prahu
    15dkg maslaca

    Nakon što se obje roladice ohlade, režu se šnite.

    Sad vidim da je slično onoj aprinoj crno-bijeloj, samo je u ovoj kava. I ovo mi je stari recept, na kockastom papiru iz bloka, napisan maminom rukom. Volim takve recepte...

  8. #8
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    em ti linkove!
    ja sam generacija koja je sve u rokovnike upisivala
    ili tekice

    BAJADERA (svi kažu da je ova ko prava)

    10 žlica vode
    1/2 kg šećera
    20 dag oraha
    20 dag keksa
    20 dag maslaca/margarina

    Prokuhati vodu sa šećerom i dodati orahe i mljevene kekse, a kad se ohladi i maslac. Masa se raspodijeli u dva dijela i u jedan se doda 10dag omekšane čokolade.
    Razvalja se tamna smjesa, preko svijetla i gore glazura:

    33,3 g margarina
    1/3 žlice ulja
    100 g čokolade
    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

    Ups, već sam ovo imala spremljeno. Ali hvala još jednom.

  9. #9
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

    BAJADERA (svi kažu da je ova ko prava)

    10 žlica vode
    1/2 kg šećera
    20 dag oraha
    20 dag keksa
    20 dag maslaca/margarina

    Prokuhati vodu sa šećerom i dodati orahe i mljevene kekse, a kad se ohladi i maslac. Masa se raspodijeli u dva dijela i u jedan se doda 10dag omekšane čokolade.
    Razvalja se tamna smjesa, preko svijetla i gore glazura:

    33,3 g margarina
    1/3 žlice ulja
    100 g čokolade
    moj recept je isti, ali i ja imam izmjene
    ja nikad ne stavaljm orah, vec badem i meni je bolje s njima, a 1/2kg secera je i kod mene u receptu, sinoc sam stavila izmejdu 200-250 g. pola kile bi me ubilo.
    glazuru radim odoaktivno.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •