Peterlin prvotno napisa
Lažna mađarica:
1 kutija petit beurre keksa
2 vrećice pudinga od čokolade
0,5 l mlijeka
2-3 žlice šećera
0,5 l biljnog vrhnja za šlag (Halta ili slično)
Za glazuru 10 dag koh čokolade + 1 dl mlijeka ili vrhnja za kuhanje + 1 žlica ulja + malo ruma
Najprije se skuha puding po pravilima s vrećice (obje vrećice u 0.5 l mlijeka) i ohladi se (ja gurnem rajnglu s pudingom u sudoper pun hladne vode).
Istuče se vrhnje za šlag i u njega polako mikserom umiješa ohlađeni puding (dodavati žlicu po žlicu, da se šlag baš jako ne ispuše).
U pleh (pravokutni, cca 32 cm) se poredaju keksi na dno (u moj ide 18 kom u jedan sloj). Premaže se polovinom kreme, posloži drugi red keksi, pa druga polovina kreme, pa opet keksi. Gore se zalije čokoladna glazura (čokoladu i mlijeko istopiti, pa dodati ulje i aromu ruma i zaliti po kolaču). Može čak i bez toga - ako je puno kreme gornji sloj keksa može se premazati kremom koju tada dijelimo na trećine a ne na polovine, pa se gore nariba čokolada ili posipaju šarene mrvice, kokos ili što već volite. GOtovo je za maksimalno pol sata, skupa s pranjem suđa.
Postupak za crvenkapicu je isti, samo ja koristim puding od vanilije, a gore umjesto čokoladne glazure stavljam voće iz leda ili kompota (ribizli, višnje, maline...) i zalijevam preljevom za torte prema uputama na vrećici.