Kod mene (kod ukućana i šire familije) dobro prolazi ovo, jer je jednako dobro i jestivo hladno i toplo:

- stefani odrezak (mesna štruca punjena jajima), evo nešto slično ovdje: http://recipeci.com/mesna-struca-s-jajima/9592/ (iako ja to pečem u kaseroli, ne zamatam jaja nego samo u kalup gurnem mesnu smjesu i unutra jaja
- krumpir salata sa kukuruzom šećercem
- grah salata sa slanutkom
- pečeni odojak (odnesem u pekaru da mi ne stvara gužvu u kuhinji)
- salata od kuhanog mesa iz juhe
- salata od tvrdo kuhanih jaja (to se može objediniti sa salatom od mesa, ovisno o tome koliko je zdjela na raspolaganju)
- lisnato tijesto punjeno špinatom i sirom
- razni namazi (već je spomenuto pa se i ne trudim ponavljati)
- salata od hobotnice (obično na Badnjak)

Obavezno pečem domaće klipiće ili druga peciva, pa posipam sezamom i dio napunim sirom ili sirom/šunkom - to je više muha jednim udarcem jer odmah imamo i kruh i grickalice.

Ponekad pečem torte (uglavnom ljeti jer tako pada većina rođendana, pa budu voćne), zimi lješnjakovu tortu koja nije zahtjevna za izradu.