Mi obično rođendan s puno ljudi odradimo s kombinacijom roštilj + tona salate ili roštilj, kotlovina, kuhani mladi krumpir + salate.
Za velike fešte mi je ok kombinacija pečeni odojak ili janjetina. To ispečem u pekari, a doma napravim grah salatu, krumpir salatu, miješanu salatu,...

Nekakva okupljanja srednje veličine, ako je komplet ručak, obično odradim:
- klasika juha (govedina, povrće, domaći rezanci)
- pečenje (komad svinjetine pečen u roli)
- pohana piletina/zagrebački
- obično dva priloga: npr. restani krumpir ili krumpir pečen u roli + riža s graškom i mrkvom
- salata (zelena, zelje, miješana,... ovisno o sezoni).

To su mi nekakve osnove. Zimi volim uz to nabaciti umak od šampinjona, hrena,...

Ljeti nam je obavezni desert sladoled, ponekad i narezane dinje, lubenice, jagode,...
Ako je rođendan obavezno pečem tortu.

Uz malo planiranja sve se odradi bez frke, kroz prvi i drugi dan.