Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Svečani meni za proslave i druženja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imam još jedno meze. Tek sad sam shvatila koju ljubav gajim prema povrtnim zamotuljcima. Ako imate zamrznute kuhane mlade mahune one uske dugačke, šparoge ili juliene povrće, to kratko prokuhate i ocijedite. U zdjeli izmješate ribani sir tipa ementaler, senf i bijeli papar. Premažite smjesom šnite šunke i omotajte oko stručka povrća, onda izrežite tanke šnite sira tipa gauda na prst široke trake i omotajte po sredini dastoji kao prsten na salveti, kratko zagrijete u mikrovalnoj ili u pećnici ako ste nešto prije pekli, onak na minutu, da se sir poljepi. Servirajte uz domaću majonezu ili neki limunasti umak kao dip. Jako lijepo izgleda, a prefino. Dašak proljeća među zimskim jelima.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da ne bude da samo offtopicim...

moj meni zavisi od gostiju koji dolaze, otprilike znam ko sta voli, a mi volimo svasta i lako se nadjemo na sredini

- omiljene su mi vecere s nekom domacom pogacom, pecivima i hrpom vrsta meze prilagodjene godisnjem dobu
    - gosti iz daleka obicno dobiju tipicnu bosansku sofru - dolme, tarhana, slatkisi po zelji
    - za Badnjak i Bozic navrate i gosti, za Badnjak bude bakalar u nekoj varijanti (odresci, valjuske od krompira i bakalara) a ove godine se siljim na salatu od hobe
    - za Bozic i Uskrs bude janjeca plecka, francuska salata, slatko po zelji slavljenika
    - za Bajrame smo kod starijih generacija, meni standardan, a moj doprinos bude domaci hljeb, za nase goste baklava od ljesnjaka
    - za Novu najcesce finger-food tipa punjenih jaja, mini sendvica od krekera, rolada od hljeba s topljenim sirom, ajvarom i maslinama/kis. krastavcima, lisnato po zelji slusatelja, obavezne coko kuglice za prozdiranje u ponoc
    - rostiljanje podrazumijeva paprike i sampinjone, meni i lignje, ostalima marinirana piletina i pljeskavice...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Imam još jedno meze. Tek sad sam shvatila koju ljubav gajim prema povrtnim zamotuljcima. Ako imate zamrznute kuhane mlade mahune one uske dugačke, šparoge ili juliene povrće, to kratko prokuhate i ocijedite. U zdjeli izmješate ribani sir tipa ementaler, senf i bijeli papar. Premažite smjesom šnite šunke i omotajte oko stručka povrća, onda izrežite tanke šnite sira tipa gauda na prst široke trake i omotajte po sredini dastoji kao prsten na salveti, kratko zagrijete u mikrovalnoj ili u pećnici ako ste nešto prije pekli, onak na minutu, da se sir poljepi. Servirajte uz domaću majonezu ili neki limunasti umak kao dip. Jako lijepo izgleda, a prefino. Dašak proljeća među zimskim jelima.
    pikula, ovo bi fuul htjela probati, ali nisam skužila kako se sir drži u prsten? pomoću ćaćkalice neke ili? mislim, u glavi mi je elastičnost sira koji kad ga zavrneš i pustiš, vrati se u prvobitno stanj...vjerojato je važno imati neki spešl sir - mekši, a koji?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    pikula, ovo bi fuul htjela probati, ali nisam skužila kako se sir drži u prsten? pomoću ćaćkalice neke ili? mislim, u glavi mi je elastičnost sira koji kad ga zavrneš i pustiš, vrati se u prvobitno stanj...vjerojato je važno imati neki spešl sir - mekši, a koji?
    zato moraš uzeti neki mekani sir tipa gauda i motaš ga tak da je spoj ispod, na donjoj strani, kad se kratko zagrije, to se spoji i kad se mrvu ohladi stisne se nazad. Ma nije neki kunst. Probaj uspjet će ti sigurno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •