-
da ne bude da samo offtopicim...
moj meni zavisi od gostiju koji dolaze, otprilike znam ko sta voli, a mi volimo svasta i lako se nadjemo na sredini
- omiljene su mi vecere s nekom domacom pogacom, pecivima i hrpom vrsta meze prilagodjene godisnjem dobu
- gosti iz daleka obicno dobiju tipicnu bosansku sofru - dolme, tarhana, slatkisi po zelji
- za Badnjak i Bozic navrate i gosti, za Badnjak bude bakalar u nekoj varijanti (odresci, valjuske od krompira i bakalara) a ove godine se siljim na salatu od hobe
- za Bozic i Uskrs bude janjeca plecka, francuska salata, slatko po zelji slavljenika
- za Bajrame smo kod starijih generacija, meni standardan, a moj doprinos bude domaci hljeb, za nase goste baklava od ljesnjaka
- za Novu najcesce finger-food tipa punjenih jaja, mini sendvica od krekera, rolada od hljeba s topljenim sirom, ajvarom i maslinama/kis. krastavcima, lisnato po zelji slusatelja, obavezne coko kuglice za prozdiranje u ponoc
- rostiljanje podrazumijeva paprike i sampinjone, meni i lignje, ostalima marinirana piletina i pljeskavice...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma