Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: dijete i put

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno dijete i put

Molim malu pomoć....
    Da li može jedan od roditelja sam voditi dijete preko granice (nismo baš u dobrim odnosima, i malo me strah da ne ostanem bez svoje curice...)
    Hvala

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na ovoj temi smo nešto pisali o tome.
    http://forum.roda.hr/threads/74966-I...+preko+granice

Uglavnom, zaključak je da može jedan od roditelja voditi dijete preko granice. Jedino ako drugi roditelj to ne zabrani, ali kako i gdje to traba napraviti, ne znam. Nadam se da će ti netko odgovoriti preciznije.

Ja normalno uvijek sama vodim djecu preko granice. Nikad me nitko nije ništa pitao. Djeca i ja imamo isto prezime.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako ste u braku, na istoj adresi prijavljeni, s istim prezimenom, moze bez problema. Ako nije tako, mozda moze, mozda ne moze, ovisi o granicnom policajcu, takvo je moje iskustvo. Ima li dijete pasos? Ako ga nema, a niste u braku, treba potpis oba roditelja da se napravi.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Premjestila sam ovdje, vjerujem da ćeš dobiti tražene odgovore.
    Posljednje uređivanje od Mimah : 04.12.2012. at 14:42

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lanica12 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim malu pomoć....
    Da li može jedan od roditelja sam voditi dijete preko granice (nismo baš u dobrim odnosima, i malo me strah da ne ostanem bez svoje curice...)
    Hvala

Ukoliko nemas nekakvu pismenu zabranu i dijete ima vazecu putovnicu, moze.

Imam nedavna iskustva s prelaskom u Sloveniju i u Bih i zalosno je da me nitko nije ni pitao sto mi je dijete koje vozim sa sobom u autu (imamo razlicita prezimena). Ipak, ja UVIJEK sa sobom imam rodni list djeteta da izvucem iz torbe ako zatreba.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pogledaj u Zakonu o putovnici

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uglavnom, zaključak je da može jedan od roditelja voditi dijete preko granice. Jedino ako drugi roditelj to ne zabrani, ali kako i gdje to traba napraviti, ne znam. Nadam se da će ti netko odgovoriti preciznije.

[/QUOTE]

mjera zabrane moze se ishoditi jedino putem suda i to moze ishoditi jedini roditelj kojem je dijete dodijeljeno na cuvanje i odgoj ( onaj roditelj sa kojim dijete zivi ). ako postpuak dodjeljivanja djeteta nije zavrsen, ne postoji pravni nacin da se bilo kojem roditelju zabrani prelazak granice sa djetetom, jer bi ogranicavanje kretanja djeteta direktno diralo u ustavna prava roditelja na slobodu kretanja. tako barem iz sudske prakse

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja normalono prelazim s djetetom sama preko granice (često) unatoč tome što na adresa nije ista (prezime je), niko nikad nije ništa pitao..
    Po novom ne moraju oba roditelja potpisati za izradu putovnice (radili smo ju prošli mj), uz uvijet da su roditelji u braku (mi čak nismo ni prijavljani na istim adresama)

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jednom kad smo nas troje isli preko, policajac je pitao ako je to otac djeteta. A imaju isto prezime ali adresa je moja. Nejasno mi je dan danas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •