Kao što i sam naslov kaže... Moja jako dobra prijateljica otvara frizerski salon i kao mladom obrtniku dobiti će pomoć od države. Ono što nas muči je napisati dobar poslovni plan. Gospođe koje rade na HZZZ-u nisu baš bile jako pričljive u davanju informacija, samo su rekle da o tom poslovnom planu ovisi da će dobiti poticaj ili ne.
Ono što sam našla na internetu od poslovnih planova su pravi elaborati i odnose se na banke ili velika ulaganja. Ona je dobila nekakav obrazac P-1 od HZZZ-a na kojem treba popuniti ove teme:
- Opis djelatnosti ( e sad, kako da frizer opiše što bolje i opširnije svoj posao)
- Drugi izvori financiranja (ona je sama kupila sav namještaj za opremanje malog salona, a treba joj novaca za potrošni materijal, fen, češljeve i četke, viklere, farbe, škare, mašinicu, peglu, šapmoni, gelovi, maske, preljevi i sl.)
- Radno iskustvo ( to znamo, certifikati koje ima, tečaji i sl.)
- Ostalo
Ako je netko imao pozitivno iskustvo da je dobio poticaj dobro bi nam došla svaka pomoć ili primjer kako da napišemo barem ovu prvu točku jer ona ima najviše mjesta za pisanje.
Svaka ideja je dobrodošla.