Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: terenska nastava

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno terenska nastava

Do sada je terenska nastava bila bez naknade tj. ponekad samo sa troškom gradske karte za autobus.
    Ovaj put cijena je 125,00 kn. Znam da je 5,00 kn ulaznica, a ostalo je vožnja autobusom cca 50 km.
    Radi se o poludnevnom izletu bez ručka.
    Imam osjećaj da me neko šiša kao ovcu.
    Kome da uputim pritužbu.
    Koje institucije Van škole bi trebale "odraditi svoj posao".
    Možda zaista toliko košta pa vjeruje da im neki nadzor neće pretpostavljat problem.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I kod nas se plaća prijevoz, a većinu toga se u nižim razredima unajmljuje bus jer učiteljica ne želi biti odgovorna za djecu u javnom prijevozu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pritužba vanjskim institucijama a da se pojašnjenje nije niti pokušalo potražiti u školi (ravnatelj, vijeće roditelja, školski odbor) kako se stječe dojam iz tvog posta, meni se čini kao pokušaj primitivne demonstracija sile.
    Sorry, na ovo primitivan ali ne nalazim bolji izraz. Možda ministarska demonstracija sile

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kada sam pročitala tvoj post prvo mi je palo na pamet da nemate možda istog organizatora kao škola mog nećaka u Šibeniku. Ostala sam paf kada mi je sestra rekla kako su djeca išla na poludnevni izlet u neko eko-selo blizu Šibenika, cifra je bila oko 200 kn, ako ne i više. Pitala ga sestra kad je došao kući jesu li što jeli tamo, odgovorio je - pa da, sendviče što smo nosili od kuće .

Šalu na stranu, te cifre su previsoke, pa ja sam lani vodila klince na ekskurziju u Zagreb, platili su 190 kn po učeniku, u to je bio uračunat vodič (obilazak Zagreba, posjet zračnoj luci...), ručak u McDonaldsu i ulaznica za Zoološki vrt. Jedino baš i nije bilo ono "vožnja modernim autobusom do odredišta" što je pisalo u prospektu ali preživjeli smo. Ostale ponude kretale su se do 230 kn.
    Kada smo išli u posjet eko-selu koje je 15-ak km od naše škole uspjela sam dogovoriti autobus izravno s prijevoznikom (bez agencije i bez vodiča), djeca su platila po 10 kn.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=no@;2288085]Pritužba vanjskim institucijama a da se pojašnjenje nije niti pokušalo potražiti u školi (ravnatelj, vijeće roditelja, školski odbor) kako se stječe dojam iz tvog posta, meni se čini kao pokušaj primitivne demonstracija sile.
    Sorry, na ovo primitivan ali ne nalazim bolji izraz. Možda ministarska demonstracija sile

Imaš pravo. Bolje da platim i šutim.
    Platit ću i vanjske suradnike, a neću ih uznemiravat glupim pitanjima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ispričavam se na insinuacijama. Stvarno nisam znala da pitati koliko i zašto nešto košta znači ovo:

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Kome da uputim pritužbu.
    Koje institucije Van škole bi trebale "odraditi svoj posao".
    Možda zaista toliko košta pa vjeruje da im neki nadzor neće pretpostavljat problem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se na insinuacijama. Stvarno nisam znala da pitati koliko i zašto nešto košta znači ovo:
    pa ako je gospođa iz splita, onda mora vaninstitucionalno otići kod Željka Keruma, koliko se ja sjećam, osnivač osnovnih škola je grad.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kako kojih, Mare. Nekih grad, a nekih županija. U našoj županiji je to šaroliko: dio škola je pod gradom, dio pod županijom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a naša pod Holdingom

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je ovo pitanje baš zanimljivo, već sam jednom pitala na onoj drugoj temi o terenskoj nastavi, bez odgovora...
    Smije li učitelj uopće organizirati terensku nastavu bez agencije? Naravno da je super uzet bus za 20-ak kuna po djetetu i može se napravit čudo. Ali tko je odgovoran ako se nešto dogodi? Ne znam je li točna informacija da mora bit agencija i jedan učitelj na 14 djece????? Na žalost, čim se agencija uključi u priču, ne može se ni izići iz škole ispod 100 kn...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LEA.st prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo pitanje baš zanimljivo, već sam jednom pitala na onoj drugoj temi o terenskoj nastavi, bez odgovora...
    Smije li učitelj uopće organizirati terensku nastavu bez agencije? Naravno da je super uzet bus za 20-ak kuna po djetetu i može se napravit čudo. Ali tko je odgovoran ako se nešto dogodi? Ne znam je li točna informacija da mora bit agencija i jedan učitelj na 14 djece????? Na žalost, čim se agencija uključi u priču, ne može se ni izići iz škole ispod 100 kn...
    Škola može organizirati određene turističke usluge, tako piše u Zakonu o pružanju usluga u turizmu. Međutim postavljeno je toliko ograničenja da je to gotovo neizvedivo bez angažmana turističke agencije. Primjer, koji je LIMA u najboljoj namjeri navela, organizacije ekskurzije u Zagreb primjer je zapravo višestrukog kršenja tog zakona.
    Državni pedagoški standard propisuje da na 14 učenika ide 1 učitelj kao pratnja. Roditelji često zanemaruju činjenicu da su u ukupnoj cijeni terenske nastave uračunati i troškovi turističkih usluga koje će konzumirati učitelji koji su u pratnji (prijevoz, ručak, ulaznice u muzeje su ponekad za učitelje gratis...itd.) što sve rezultira većom cijenom
    Posljednje uređivanje od no@ : 03.12.2012. at 21:54

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

terenska nastava se može organizirati bez svih tih zavrzlama s agencijama, ali ekskurzije ne. bar je nama na sjednici ravnateljica tako pojasnila. nisam sama istraživala jer ne vodim djecu niti na jedno od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zaboravlja se ili se možda ne zna da se i agencije međusobno natječu u visini dnevnice koju će dati učiteljima koji idu na izlet/ekskurziju, pa učitelji nerijetko biraju one agencije koje im daju višu dnevnicu. Naravno, kad je inozemstvo u pitanju, dnevnice su puno više (ali učenici osnovnih škola, čini se, ne i du u inozemstv). Prijateljica mi je turistički pratitelj, pa mi je ona i izvor informacija. Uglavnom stvari tako stoje.

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    terenska nastava se može organizirati bez svih tih zavrzlama s agencijama, ali ekskurzije ne. bar je nama na sjednici ravnateljica tako pojasnila. nisam sama istraživala jer ne vodim djecu niti na jedno od toga.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

no@, znači moje informacije su ipak točne... Primjer: prošlih godina učiteljice su organizirale izvanredne terenske nastave, baš po mjeri učenika i nastavnih sadržaja, sve za 20-ak kuna po djetetu, same iznajmile bus. Nikakva konzumacija bilo čega ili bilo kakva dnevnica ih ne zanima. Sasvim je pristojno da ne plati ulaznicu kad već dovodi djecu u obrazovne svrhe.
    Ove godine, konačno shvatile da je rizik takve organizacije prevelik, davati toliki novac preko agencije za par sati terenske nastave je van svake pameti, a često nisu ni zadovoljne načinom kako turistički pratitelji to prezentiraju djeci. Zaključak - svesti terensku nastavu na minimum.
    Ovo što je LIMA navela, možda i nije kršenje zakona, nego cjelodnevni izlet, cijena je vrlo slična, bilo da se ide 20-ak km od škole ili 150 km. Još jedna nebuloza u svemu tome.
    Od tih završnih izleta još uvijek ne odustaju, samo i jedino zbog djece, da nisu potpuno zakinuti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •