-
Refluks kod jednomjesečne bebe
Ispričavam se ako ova tema već postoji!
Čitala sam o tihom refluksu i mislim da se o tome radi kod moje bebe.
Naime, unazad nekoliko dana loše spava.Sve je u redu do prvog noćnog hranjenja u 4 ujutro. Nakon toga zaspe,ali cijelo vrijeme se isteže, stenje, grči se, zabacuje glavicu i kao da mljacka.To traje do buđenja u 6.
Isto tako , prilikom dojenja se grči i zabacuje glavu i ispusti cicu i zatim je neurotično uzima natrag i tako u krug. Ponekad pravi čudne grimase, kao da će plakati kad počme jesti.
Prilikom podrigivanja, koje nije moguće svaki put, makar ga nosim i pol sata, isto pravi grimase i mljacka i ponekad se rasplače.
Nekoliko puta se već dogodilo da se počme gušiti, kao da se zagrcne i ostane bez zraka a nema niš u ustima.Tada se nakašlje i sve bude u redu.
I osim toga sam primjetila da mu je glas ponekad promukao, ne uvijek, ne znam dal je to kad više plače ili...
Zanima me dal je to normalno i spada pod nerazvijenost probavnog sustava ili mi dijete muči kiselina, za koju bi mu možda mogla pomoć.
U četvrtak idemo na prvi pregled, beba će imat mjesec dana.
Uredno dobiva na težini.
-
nije li da bi kod refluksa trebao i bljuckati poslije jela? moj se isto po noći zna grčiti i stenjati, pa mu se mlijeko zna vratiti malo pošto je u ležećem položaju pa to progrglja i tak.. također dok cica zna stenjati, puštati cicu ali obično onda čujem kako mu crijeva rade pa pretpostvaljam da ga to muči..ja to pripisujem nerazvijenošću crijevnog sustava, ali pošto idete ionak doktoru, sve lijepo prenesi i biti ćeš mirna
-
Bili smo kod pedijatrice na pregledu i rekla da beba super napreduje ( dobio 1,5 kg u mjesec dana) i da nema potrebe za dijagnosticiranjem refluksa. Dok napreduje sve je u redu i da ne brinem jer dosta djece to ima i prođe samo od sebe kad se razvije probavni sustav.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma