Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: spavanje samo na podnici i madracu (bez kreveta)

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno spavanje samo na podnici i madracu (bez kreveta)

Ima li ko iskustva?

Imamo krevet od 120 cm sirine na kojem se sad nas troje tiskamo. Mislili smo kupit veci krevet, al to je dosta skupo (kad md i ja kupujemo), a i ovaj krevet nam je bas super pa bismo se rado vratili u njega jednom kad ovaj i buduci bebici budu u svom krevetu. Pa mi palo na pamet, kupit dvi podnice sirine 90 cm i dva madraca, sve malo kvalitetnije pa u buducnosti to prenamjenit u djecje krevete.

E sad, kako je spavat bez ostatka kreveta? Koliko je isti bitan? Mi smo u stanu u zgradi, na podu je parket tako da pod nije previse hladan.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi spavamo na dvije međusobno povezane podnice (konkretne, od bukve), ali imaju nogice pa mi se zapravo čini da imamo krevet. Na podnicama je madrac od latexa u komadu. I krevet nam uopće ne treba.
    Nego, ako misliš uzet dva odvojena madraca, a spavat ćete vas troje, pazi, mogli bi vam se razdvajati...

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam sigurna šta je podnica,ali jedno vreme dok sam živela sa cimerkom spavale smo na velikom dušeku na parketu (isto zgrada,stan negde u sredini,stara gradnja,zidovi debeli,ne čuješ komišiluk) i ja ne vidim razliku imao ispod dušeka krevet il pod

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi smo mjesec ili dva ovo ljeto spavali tako - podnica plus madrac bez kreveta, i dobra strana je to sto se ne moras bojati da ce ti bebac pasti s kreveta kada pocne puzati (nama je malecki tada bas imao 7-8 mj, tako da se tu i naucio silaziti s kreveta, a i ako bi mu se koji put omaklo da padne nije bilo strasno jer je bilo nisko ), ali meni je nekako draze spavati na krevetu. No ako vam je to kako kazes privremeno rjesenje, zasto ne.

A ovo sto kaze zuska, za razdvajanje madraca - ja bi stavila onu veliku plahtu na gumicu preko oba madraca tako da ih je ona drzala na okupu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da ce ti podnice bjezati svaka na svoju stranu ako ih nista ne drzi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi sad tako spavamo jer nema "našeg" kreveta u prodaji trenutno. super mi je jer mala ne može pasti, ali MMu smeta kad se ustaje i kada diže malu s krevetu- bole ga leđa. no to je zato što je u godinama, pa ako vi niste, go for it!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ne bi trajno spavala na podu, nekako više volim da madrac ima lufta(ne volim ni neke kutije ispod kreveta, ladice i sl.).
    Mi isto ko i zuska imamo podnicu na nogicama, gore solidan madrac i sve je isto kao i na krevetu osim što meni nedostaje uzglavlje kada čitam i zbog nedostatka istog nam se dosta zaprljao zid.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ah, dok se ja usuglasim s md-om. Prvo bi ja jedno (vec bila izabrala krevet), o on nikako ne bi pa smislim ovo s podnicama pa bi on odjednom onaj prvi krevet - za koji me u medjuvremenu uvjerio da ne valja pa ga sad ja ne bi grrr

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi tako spavamo, a i cure imaju isto takve "krevete". dobra elastična podnica s drvenim okvirom i drvenim nogicama. planirala sam dati sašiti pamučnu bijelu suknjicu (vidi u Zara home) ali kad staviš dnevni prekrivač ionako se ništa ne vidi pa sam odustala
    to je definitivno ušteda prostora i manji broj masnica po nogama....................

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je lako kad si mlad rekla bi ja

mi smo godinama spavali na podu jer nismo imali za krevet, kad je iv bio beba
    bar nikad nije pao na pod lol

sada smo, kako imamo visok strop, napravili drvenu galeriju, pa nam je madrac opet na podu, tj na galeriji

ali mislim da su to sve neka prelazna rjesenja, priblizavam se godinama kad cu trebat obican krevet

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne bi trajno spavala na podu, nekako više volim da madrac ima lufta(ne volim ni neke kutije ispod kreveta, ladice i sl.).
    Mi isto ko i zuska imamo podnicu na nogicama, gore solidan madrac i sve je isto kao i na krevetu osim što meni nedostaje uzglavlje kada čitam i zbog nedostatka istog nam se dosta zaprljao zid.
    Isto, zabranjujem MD da išta stavlja ispod kreveta (podnica), mora teći energija

A što se tiče uzglavlja, ima podnica koje se podižu (ručno ili elektronski), mi imamo jednu takvu u dječijoj sobi (isto je samo podnica s nogicama i madrac), tu sam spavala prva 3-4 mjeseca nakon poroda i super mi je došlo što sam si mogla malo podići podnicu na strani nogu jer su me tad jako boljele (a to je dobro i u trudnoći kad noge otiču).

Uglavnom, posljednjih par godina shvatila sam da je jako važno imati dobar madrac i dobru podnicu, važnije od mnogih drugih stvari u stanu (koje još uvijek nemamo )
    Stari se i udobnost postaje sve važnija. Nekad sam mogla spavati i na zvučniku u disku, na podu pa i stojeći u tramvaju... Sad ne mogu ni na svakom madracu

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

potpis na ovo zadnje.
    Imam solidan madrac koji nam paše, podnice su ok , uostalom ja sam ljubitelj velikog madraca a ne dva mala tako da mi to podizanje ne bi bilo dobro rješenje.
    Mi tu i tamo pogledamo krevete ali nam i nije neka hića jel pa se ni ne kupi, mada mislim da ću na proljeće okrečit i kupit krevet ili stavit neko uzglavlje, recimo fora mi je spojene daske ko ograda, to bi samo prišila na zid ili kovana karnišna sa jastucima koji glume uzglavlje.
    Nekad davno sam spavala na paletama, s madracem naravno i bio je baš fora taj krevet od paleta.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nama se podnica s nogicama i dobar madrac 120 pokazao super u djecjoj sobi. Pogotovo sad kad je i seka na cici po noci. Kad je frka, svak je u svojoj sobi i spava ko car. Njega cemo za koju godinu iskoristit za donji lezaj kreveta na kat. Krevet oko podnice mi niti malo ne fali

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemam osobno iskustvo, ali moji prijatelji su sličan problem rješili krevetom od paleta http://prozorudom.com/2012/10/08/kut...vet-od-paleta/
    S tim da su iznad paleta kupili kvalitetene madrace. Zasada su jako zadovoljni.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam osobno iskustvo, ali moji prijatelji su sličan problem rješili krevetom od paleta http://prozorudom.com/2012/10/08/kut...vet-od-paleta/
    S tim da su iznad paleta kupili kvalitetene madrace. Zasada su jako zadovoljni.
    zakon

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo godinu dana spavali na madracu na podnicama (veliki madrac, ja nikako ne bih spajala dva mala). Bilo je simpa i slatko neko vrijeme. Nije nam bilo hladno, ustvari nismo imali nekih praktičnih primjedbi, osim što mi je mama stalno uvaljivala paranoje da se tako madrac ne zrači s donje strane i da će mi se skupit plijesan. Sjećam se kako sam ga jednom u panici okrenula očekujući s donje strane sodomu i gomoru, ali nije bilo ništa.
    Leđa su se nakon nekog vremena počela bunit, ali više sam se i ja zasitila tog "studentskog" rješenja, pogotovo jer smo ustvari imali krevet za taj madrac, kojeg je samo trebalo prebojati. Pa smo to ljetos i napravili.
    Po meni to nije loše, i definitivno argument za je sigurnost djeteta, koje onda može slobodnije skakati po krevetu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

podnica s nogicama
    npr: http://www.marionlatex.com/hr/podnic...ednu-osobu.asp
    i na to ide madrac pogodan za elastičnu podnicu-pjena, lateks, ne opruge
    nogice možeš skratiti po želji
    Posljednje uređivanje od maxi : 06.12.2012. at 11:13

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Super, mi imamo te podnice i madrac

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi već godinama spavamo na podu i ne bih to nikada mijenjala (bar ne dok su klinci mali) - nikada se ne brinem hoće li beba pasti s kreveta ili hoće li se veći opaliti u rub namještaja dok divlja po krevetu. imamo dva madraca, jedan 180 i jedan 120, jedan do drugog tako da imamo krevet širine 3 metra i mjesta za bar još dvoje u krevetu
    kada smo kupovali madrace kupovali smo baš madrace za pod i nemamo nikakvu plijesan i ostale gadosti

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

i mi smo godinu-dvije spavali na madracima na podu. ima to nekih svojih čari - kao da si cijelo vrijeme na kampiranju ili pidžama partyju
    nakon toga smo si ipak priuštili kovani krevet rađen po mjeri i kvalitetan madrac. još uvijek nam nedostaje drveni okvir oko kreveta i uzglavlje, ali jednom ćemo i to skuckati
    partyka, ajme 3 metra kreveta. ludilo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li ko iskustva?

Imamo krevet od 120 cm sirine na kojem se sad nas troje tiskamo. Mislili smo kupit veci krevet, al to je dosta skupo (kad md i ja kupujemo), a i ovaj krevet nam je bas super pa bismo se rado vratili u njega jednom kad ovaj i buduci bebici budu u svom krevetu. Pa mi palo na pamet, kupit dvi podnice sirine 90 cm i dva madraca, sve malo kvalitetnije pa u buducnosti to prenamjenit u djecje krevete.

E sad, kako je spavat bez ostatka kreveta? Koliko je isti bitan? Mi smo u stanu u zgradi, na podu je parket tako da pod nije previse hladan.
    tek sad vidim
    kod nas se 4 godine spava na madracu s podnicom
    isto je 120 širok, pa kako ne možemo pronaći krevet tih dimenzija koji nam se sviđa (za dječju sobu), spava se tako
    nitko se nikada nije bunio, jedino je malo teže dići se jer je nisko

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi nemamo ni podnicu. Madraci na laminatu. Nemamo nikakvih primjedbi osim sto treba cesto cistiti ispod i oko madraca da se na sakuplja prasina.
    S onom plahtom na gumicu preko oba madraca nam se ne razdvajaju tijekom noci.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Na kraju smo ipak uzeli krevet od 160 jer se md nikako nije svidjala ideja da spavamo na niskom dostava sljedeci tjedan (nadamo se boljem spavanju)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Isto gledamo da izbacimo jedan gadan masivni krevet van. On čak ne bi ni podnice stavio već samo madrace. Kasnije bi uzeli možda neke laganije krevet/e. Ni meni se ne sviđa ideja da se moram spuštati skroz na pod i dizati se. Otelit ću se. Ideja mi je i dobra i bezveze. Nemamo mjesta ni za što, ovime bi oslobodili dosta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam nekih 8 mjeseci spavala s klincem na puzlama, stavili isood sebe poplun i plahtu, je malo veće telenje napoae s klince kojeg dižeš sšušraš,ali ak može moje mišljenje pričekah dok dete malo stasa nakon poroda

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, tako i ja mislim. Glupo mi ostavljat tek rođeno dijete na podu, gdje se prašina sliježe. S druge strane, krevet na kojem smo sada je generator prašine, odnosno grinja i trebali bi ga se riješiti pošto poto. Tako da mislim da klackalica prevaguje ipak na strani za micanje kreveta.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema sanse da bi nakon poroda spavala direktno na podu sa novorodencetom. Kicma bi mi otpala dok se dizem, da ne govorim o prasini koja pada i nemogucnosti " disanja" madraca ako se nalazi direktno na podu. Kako krevet moze biti generator prasine, osim akk je onaj starinski gdje je madrac utapiciran u sam krevet?
    Krevet ko krevet. Ako je drvo usisas i obrises mojrom krpom, ako je dobar nema brige.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Taj je.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Vidjela sam negdje varijantu madraca na paletama, sviđa mi se.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vidjela sam ja, ovdje na temi, i grozna mi je. Kako ćeš počistiti ispod? Užas.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ti si trudna sta ne? iako sam bila fit i pokretna trudnica bez ikakvih tegoba, sad kad pomislim da u tom stanju lezim samo na madracu cini mi se suluda. prenisko je. kuzim ja i njega, al on ipak nije trudan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, jesam. Sad vidim koliko je ideja glupa. Maknut ćemo krevet i zamijenit ga nekim običnim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo dali namjerno napraviti krevet nesto vise od standarda da nam bude lakse ustajati . Inace , probala sam u trudnoci spavati na nekom futonu iz Ikee, jer smo bas bili u fazi useljavanja . To je bila ziva katastrofa.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

šta znači nedisanje madraca ako je direktno na podu?
    zbog čega je to važno?

i ima li više prašine na 20 cm visine nego na 100?

mi na viksi imamo madrac na podu, samo smo okvir napravili od greda
    nemamo podnicu
    Posljednje uređivanje od dolega : 10.04.2016. at 23:17

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li kupovo ko krevet, bračni, od iverice?
    Je li se brzo raspuklo? Koliko je trajao?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    šta znači nedisanje madraca ako je direktno na podu?
    zbog čega je to važno?

i ima li više prašine na 20 cm visine nego na 100?

mi na viksi imamo madrac na podu, samo smo okvir napravili od greda
    nemamo podnicu

Važno je zbog prozračivanja.
    Tijelo emitira toplinu, može doći do stvaranja kondenzacije koja nema kud otići, pa se stvore gljivice s donje strane madraca.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo dali namjerno napraviti krevet nesto vise od standarda da nam bude lakse ustajati . Inace , probala sam u trudnoci spavati na nekom futonu iz Ikee, jer smo bas bili u fazi useljavanja . To je bila ziva katastrofa.
    Obožavam taj futon, godinama sam spavala na njemu, kao klinika. I opet bi da md hoće

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo imali madrac na podu, bez podnica (neuki ) i dosle so gljivice jako brzo, napravi se kondenz. Kad smo ga digli na podnice je bilo sve ok.
    E, sad, neki madraci ( oni prastari za njih znam sigurno) mogu direktno na pod, a ovi noviji od svakakvih pjena moraju imati letvene podnice da se zrace.

Zuta, mi smo kupili neki jrevet u Primi, zali boze novaca . Bolje da smo i dalje ostali na podu, krevet se raspada.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala in love.
    Mislim da ćemo onda put Ikee. Oni imaju neki od bora, samo 450 kn okvir za bračni. Nevjerojatna razlika u cijeni. Vjerujem da je kvalitetno i da se neće raspasti, ali ako netko ima iskustva dobrodošla su.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Je li kupovo ko krevet, bračni, od iverice?
    Je li se brzo raspuklo? Koliko je trajao?
    zakaj od iverice, zakaj ne bi pravi, cijena više manje ista http://www.vidovicdrvo.hr/default.asp?cms=GGGIII

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala in love.
    Mislim da ćemo onda put Ikee. Oni imaju neki od bora, samo 450 kn okvir za bračni. Nevjerojatna razlika u cijeni. Vjerujem da je kvalitetno i da se neće raspasti, ali ako netko ima iskustva dobrodošla su.
    Sada se naravno moram javiti, kao okorjeli obožavatelj Ikee… Upravo na tom krevetu spavamo evo već petnaestu godinu. Neće se raspasti, zašto bi? Nema ikea dobre cijene zato jer je lošije kvalitete, dapače, jako je kvalitetna, ali obzirom da namještaj sklapa sam kupac- cijena se smanjuje za vrijednost montaže a tako i skladišnog prostora- jer je sav namještaj u malim paketima. Da vam ne pričam iskustavo sa recimo alpless pisaćim stolom, a cijene se ni sama više ne želim prisjećati.
    Dakle, slobodno kupi, povoljnije nije jednako nekvalitetnije, Ikea tu ima samo drugačiju politiku.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moram li ti reći da imam djelomično i njihovu posteljinu- neku isto tako 15 godina staru, perem na tjednoj bazi na 60 stupnjeva, i premda su žarke boje, u ovih 15 godina nije posteljina ni mrvicu izgubila boje. Oblik i boja- kao da je sada iz trgovine, žarko i lijepo. E sada, to je sve bilo kupljeno u IKEA u Njemačkoj, da li postoji posebna proizvodnja za nas, to ne znam.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@jelena
    Zato kaj se pojavljuju na trećoj stranici rezultata kada u Google upišem "kreveti".
    Uspjela sam nekako prekopati i doći do cijena. Zapravo su 2 do 3 puta skuplji.

@
    alga, ma to i gledam. Kako im može cijeli okvir biti samo 500 kn. Ali vidim, nije masivan, malo je drva upotrijebljeno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.04.2016. at 15:04

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Susjeda ima bracni krevet iz Ikee, mislim da jedno 5-6g, ko nov. A muz joj ima 150 kila , tako da izdrzi sve!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@jelena
    Zato kaj se pojavljuju na trećoj stranici rezultata kada u Google upišem "kreveti".
    Uspjela sam nekako prekopati i doći do cijena. Zapravo su 2 do 3 puta skuplji.
    ja imam krevete od vidovića. nakon što sam crkavala u jeftilenima, što od krhkosti, što od škripanja - preporodila sam se.
    vrijede svake lipe. puno drvo, dovezu ti doma i smontiraju. ostavila sam i njihove podnice (uključeno u cijenu), jer ne volim ove flexi.
    ne znam koje krevete si gledala - da su 2-3 puta skuplji ??

ovo je moj: http://www.vidovicdrvo.hr/userfiles/...i%20Marina.JPG
    cijena je 1.400kn

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne sjećam se. Gledala sam tad u Lesnini neki na akciji od iverice, mislim da je bio oko 600 kn, a možda se varam. Uglavnom, kod ovih iz Vidovića mi se ne sviđa upravo ta masivnost. Već sam odabrala iz Ikee, neki koji izgleda mnogo lakše, a od punog drveta. Usto, nevjerojatno kako im je website loš. Prosto ne mogu vjerovati da si nisu u stanju priuštiti pristojniji dizajn.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.05.2016. at 01:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

žuta a da ih pitaš da im to središ?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi vec godinama spavamo samo na podnici s nogicama i gore madrac. sta ce ti krevet, to je samo okvir. a neki kvalitetan ti je skuplji od same podnice. i jos moras gledati da ti pase dizajn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jesi li gledala paleta krevete?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne sjećam se. Gledala sam tad u Lesnini neki na akciji od iverice, mislim da je bio oko 600 kn, a možda se varam. Uglavnom, kod ovih iz Vidovića mi se ne sviđa upravo ta masivnost. Već sam odabrala iz Ikee, neki koji izgleda mnogo lakše, a od punog drveta. Usto, nevjerojatno kako im je website loš. Prosto ne mogu vjerovati da si nisu u stanju priuštiti pristojniji dizajn.
    meni je dizajn stranice nebitan. trebao mi je samo kontakt.

naime, ja sam otišla na velesajam prvo pogledati te krevete, tako da ih nisam kupila "napamet". kad sam vidjela što mi se sviđa - nazvala sam i naručila direktno, po njihovoj (nižoj) cijeni.
    btw - ikea ih je tražila da rade za njih, no nisu pristali.

i ne - nisu "masivno" masivni... ja svoj pomičem bez problema. i ima 5 nogica.
    Posljednje uređivanje od sorciere : 29.05.2016. at 11:19

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •