Ne volimo one sintetske sprejeve, za aromaterapiju nemam živaca paziti na svijeće, a hoću da mi cijela kuća opojno miriši. Imate li kakav prijedlog?
Ne volimo one sintetske sprejeve, za aromaterapiju nemam živaca paziti na svijeće, a hoću da mi cijela kuća opojno miriši. Imate li kakav prijedlog?
tamjan?
Mirisna ulja sa štapićima. Meni su sasvim dobra ona iz Mullera za dvadesetak i nešto kuna (Frosch i još neka druga). Sad imam neko zimsko s mirisom naranče i prekrasno miriši, a ne prejako.
Ili malo skuplja, npr. iz Zara Home. Jasmin predivno miriši, ali je i prejak ako se stave svi štapići.
Tamjan je odlican. Ima za kupiti u Verbumu.
Druga stvar, u malo alkohola ukapas etericna ulja po izboru, dolijes vode, stavis u spricaljku i špricaš koliko ti srce zeli.
Popikaj klinčiće u naranču ili jabuku i stavi na radijator/bilo koji izvor topline.
našpricaj omiljeni parfem po zavjesama i kauču
i mene trenutno pucaju mirisi... pa si palim lučice u onoj posudici u koju ide voda i mirisne kapi..... trenutno me pere naranča
i glade mirisne svijeće...ajme......
Možeš špricati eterična ulja sa raspršivačem a možeš kupiti i difuzer kao npr. ovaj
http://kemig.kosarica.hr/index.php?r...roduct_id=1532
ionako kažu da one aroma lampe sa svjećicama ne valjaju jer se ulje ne smije grijati.
ili recimo postoje ovakvi drveni difuzeri http://kemig.kosarica.hr/index.php?r...roduct_id=1274
Evo imaju čak i USB difuzer http://kemig.kosarica.hr/florame-usb...-etericna-ulja
imam taj mali difuzer, dobra stvarčica. to mi je u uredu trenutno
ove varijante sa narančama, korama koje natopiš u et. ulje i sl. su jako kratkog vijeka
Pa vidim ovdje čuda ima, ja sam još uvijek na uljnoj lampi (voda+eterično ulje+svijeća)
difuzer + paprena metvica + ona cuda koja tjeraju viruse i bakterije
Nakon isprobanog svega i svačega s ničim.
Kod mene se točno zna kaj se kuha za ručak (a nekad se zna i kaj se kuhalo jučer).
Isto ovako...
Iako volim u božićno vrijeme napikati naranču klinčićima (to moja djeca zovu mornarička mina), volim stavljati kore od naranče i mandarine na radijator (kad ima), čak ponekad i kore od jabuke.
Imam vodeni usisavač pa unutra stavljam razne mirise (pazim da je hidrolat, a ne ulje, jer mi se ulje jako lijepi za kantu pa se ne može lijepo isprati nego treba ribati).
Imali i mirisnu lampu godinama, ali sam odustala. Kao i kod gite - mirisna lampa mi se preklapa s raznim mirisima iz kuhinje i u malom stanu to je teško izbjeći.
Eterična ulja koristim za kupke (stavljam u kadu) i inhalaciju sinusa, pa usput zamiriši i kuća. Namjenski - ništa. MM u auto zna staviti one industrijske mirise, ali meni je to preintenzivno i preumjetno. Fuj!
samo dooobro provjetrim
znam kad kuham nešto s cimetom da se miris dosta zadrži
svojevremeno sam znala staviti naranče sa zabodenim klinčićima
i super je kupiti začinsku mentu, što to opojno miriše
nikakve osvježivače ni mirise ove industrijske ne podnosim
Dok moji nisu počeli kihati i suziti na mirise ja sam stavljala par kapi eteričnog ulja čajevca ili lavande u filter od usisavača i onda mi je usisavanje bilo zabavno. Ostalo štapići, lampice, sprejevi nisam nikad. Najbolja ideja je peći svaki dan kolače![]()
Posljednje uređivanje od pikula : 06.12.2012. at 10:31
Ponekad upalim lampu s eteričnim uljem, ali sve rjeđe i rjeđe.
Dobra napa i provjetravanje je jedino što pomaže
Ja sam neko vrijeme koristila onu glinenu posudicu iz aromateke. Oblika stošca, dno je izvana glazirano, u to se ulije eterino ulje i dok se ulijeva rotiraš tu posudicu tako da ulje obloži stijenke i upije se u glinu. Konačno u njoj nema tekućine, sve se upije u stijenke i ne može se ništa proliti niti zapaliti.
Nakapam nekoliko kapi zimskih mješavina ulja (uglavnom podsjećaju na kolače) na salvetu i to zaguram u radijator.
Isto tako i narančine i mandarinine korice.
Kod mene kao kod Gite
Kuca mi je uvijek puna cvijeca. I ljudi. I pas. I kuham. I pecem kolace. I cistim. I zracim. Pa kud vise mirisa! Nista namjenski. I nikako ne volim da ista opojno mirise.Sto ljudi, sto cudi..
Zato su meni ovi difuzeri u obliku štapića za mirisna ili eterična ulja odlični, jer te miris samo onako malo dotakne kad prođeš pored njih ili kad uđeš u stan. Nisu intenzivni kao npr. oni koji se uključe u struju - od tih me boli glava.
kad baš imam potrebu namirištai kuću stavim hidrolat lavande u aromar i to je to.
Nego da pitam. Imam neku lijepu košaru koju sam izvukla iz skladišta s namjerom da ju smjestim u dnevnoj, nije bila nešto jako prljava a i bila je omotana tkaninom tako da je bila zaštićena od prašine, no smrdi neopisivno.Prala sam ju odnosno tuširala jakim mlazom, sušila na radijatoru, pa ju luftala no i dalje smrdi.
Kako da se rješim tog smrada?
Jedino i isključivo s lavandom u cvijetu (ne uljima, ne lampama i sl.) ili tamjanom. Ne volim umjetne mirise. Dobila sam buket suhe lavande, stavila ga u vazu i mirišiiiiii![]()
mirisni štapići, 7 kn 20 komada u mulleru.
sad sam otkrila ylang ylang
samo moraš kupiti podmetač ili škrinjicu za njih.
Meni bolje od suhe lavande miriši suho smilje. niti ja ne volim umjetne mirise - smilje je definitivno "moj" miris
Dok je toplo doba godine ničim ne "umirisavam" osim friškim zrakom, nakon pet minuta ciljanog propuha, sve je svježe, a i inače stalno otvaram jer smo u kući s onom dihtung pvc stolarijom i to bi bila bolest da se ne otvara.
Sad kad počne loženje i grijanje (peć na drva i radijatori, centralno) zrak se suši i treba ga vlažiti radi sluznice i kože.
Imamo dva odlična ovlaživača zraka, čak ih nismo ni skupo platili, a već četiri zime rade non- stop.
Kad ložimo drva, ona sama po sebi mirišu prekrasno, ali navečer stavljamo i ugljen, a to je pak neki lagani smrdež.
E, sad u onaj ovlaživač u dnevnoj sobi, kad mi se prohtije, kapnem u tih pet litara vode koja se isparava, pet-šest kapi eteričnog ulja po želji i to zamiriši cijeli prostor.
Nekad kapnem jasmin, vaniliju, najčešće naranču jer mi daje najviše svježine, a sad pred Božić volim cimet.
Cimet me podsjeća na božićne kolače, pitu od jabuke, kuhano vino, topli čaj..., zimski ugođaj doma![]()
ja koristim black vanilla iz zare home. ali samo za kupaonu!ostalo provjetravam, svaki dan- alu stolarija kroz koju nista ne prolazi. kako vi luftate po zimi? spavaću i dječju otvorim kad ustanemo- i pustim 2,3 sata. ali dnevnu ( integriranu s kuhinjom) bas i ne..to samo na kratko, po par minuta.
sasa, luftam zimi sve kad dođem s posla. Nakon ručka se spakiramo za van i sve ostavim otvoreno i još jednom pred spavanje, ali onda prostoriju po prostoriju.
Spavacu luftam dok smo u boravku, boravak dok oni spavaju, a ja u trenutno u jakni na balkonu! Volim u zimi miris jabuke i cimeta, pa onda svijece ili elek.aparatic!
Potpisujem, mi to zovemo miris mediterana
Inace, jel netko probao svijece Yankee candle:
http://mirisprirode.com/
Ježim se umjetnih mirisa, osvježivača prostora, mirisnih svijeća... jer su jako nezdravi, pa čak i kancerogeni.
Najradije koristim vrećice suhe lavande, a dobra mi je i ova ideja sa korama voća na radijatoru.