Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 97 od 97

Tema: evolucija vs. kreacionizam

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[QUOTE=enela;2292669]
    Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ovdje nešto.
    http://www.glas-koncila.hr/index.php...1&news_ID=2337 ,

Ako je ovo odgovor meni, moram priznati da nisam u clanku procitala da kc prihvaca teoriju velikog praska. Bas suprotno.
    A i clanak se uglavnom bavi evolucijom, a to znam kako crkva tumaci.

http://www.vatican.va/roman_curia/co...rdship_en.html - o nastanku svemira se govori u točki 63.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Christians have the responsibility to locate the modern scientific understanding of the universe within the context of the theology of creation.
    Ovo mi je razjasnilo stav kc prema nekim znanstvenim cinjenicama i teorijama. Nadam se.
    Hvala Zdenka2.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se pokušavam sjetiti tko je koga ubio u 1.r u programu vjeronauka...
    pricala im je price o svetoj barbari i o svetoj luciji
    osobno mislim da su obje price pregrozne, a posebno mi je kao nevjerniku problematicna prica o svetoj barbari gdje je otac nevjernik odrubio glavu svojoj kcerci koja je bila vjernica

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pretpostavljam da je učiteljica pričala o Sv. Barbari i Sv. Luciji u okviru adventskih običaja sijanja pšenice, dječjih povorki sa svjetlom i sl, pa je tome dodala i priču o njihovom mučeništvu, koje i nije priča nego povijesna činjenica. Toga ima i danas i to masovno - Nigerija, Indija, Sirija...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Toga ima i danas i to masovno - Nigerija, Indija, Sirija...
    postoji i masovna pojava pedofilije među svećenstvom i još sijaset povijesnih činjenica, pa mislim da to mom djetetu od 7 godina nisu neophodni podaci

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MIslim da roditelji trebaju reagirati ako misle da su neki sadržaji koji se u školi nude neprikladni za njihovu djecu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa općenito mislim da ukoliko roditelj ne prihvaća nauk Katoličke crkve, njihova tumaćenja i program koji se prezentira na vjeronauku, ne treba upisivati djecu na školski vjeronauk. Moja cura ne ide na vjeronauk, i mislim da je to dobra odluka. Inače bi vjerojatno i ja postavljala pitanja kakva postavlja daddy.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa dobro deaedi, al ima situacija gdje jedan roditelj prihvaća, a drugi ne prihvaća. a program se može prezentirati na jedan i na drugi način.
    a priča o ocu koji drubi glavu kćeri vjernici (ajd poslije ga grom ubije ) ne vjerujem da je dio kurikuluma za prvi razred.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rekla bih da daddy misli da eksplicitni opisi mučeništva nisu primjereni za djecu te dobi, i ja se sa time slažem.
    Ali to je stvarno do učiteljice, u vjeronaučnom udžbeniku nema tih priča - uči se o svecima i mučenicima, ali rekla bih da je odluka vjeroučitelja što će pričati o tome.
    Evo, recimo u drugom razredu su sada učili o Abrahamu, no ne spominje se žrtvovanje Izaka - a to je recimo nešto što pretpostavljam da dijete od osam godina ne bi baš lako shvatilo, znači sadržaj je prilagođen dobi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro deaedi, al ima situacija gdje jedan roditelj prihvaća, a drugi ne prihvaća. a program se može prezentirati na jedan i na drugi način.
    a priča o ocu koji drubi glavu kćeri vjernici (ajd poslije ga grom ubije ) ne vjerujem da je dio kurikuluma za prvi razred.
    Slažem se... Ovisi o predavaču, u svakom slučaju. Ovo je tema za roditeljski sastanak, pogotovo ako su i drugi roditelji primijetili pretjeranu revnost vjeroučiteljice + potpuno odsustvo osjećaja za mjeru i način.

(U razredu mog starijeg bilo je sličnih problema pa se to raspravilo na roditeljskom sastanku zajedno i na predmetnim informacijama svatko za svoje dijete, a kod mlađeg koji ima drugu vjeroučiteljicu sve je išlo i još uvijek ide glatko i nenametljivo...)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

upravo je to situacija kod nas
    ja sam htjela da n ide na vjeronauk, dedi nije
    dali smo joj da sama odluči i odlučila je da ide...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa dobro deaedi, al ima situacija gdje jedan roditelj prihvaća, a drugi ne prihvaća.
    ovako je kod nas. suprug je vjernik, ja nisam. bome ćemo ih lijepo zbuniti sa svojim interpretacijama biblije, vjere i crkve.
    samo se nadam da ih ne počnu izlagati na vjeronauku.
    bit će mi drago da vjeronauk shvate kao zabavu i druženje, da iz njega izvuku poučne poruke.
    to je sve šta očekujem od tog predmeta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla bih da daddy misli da eksplicitni opisi mučeništva nisu primjereni za djecu te dobi, i ja se sa time slažem.
    Ali to je stvarno do učiteljice, u vjeronaučnom udžbeniku nema tih priča - uči se o svecima i mučenicima, ali rekla bih da je odluka vjeroučitelja što će pričati o tome.
    Evo, recimo u drugom razredu su sada učili o Abrahamu, no ne spominje se žrtvovanje Izaka - a to je recimo nešto što pretpostavljam da dijete od osam godina ne bi baš lako shvatilo, znači sadržaj je prilagođen dobi.
    Moj sin ne ide na vjeronauk, ali je silom prilika i stjecajem okolnosti morao odslušati par sati vjeronauka u razredu pa mi je doma došao s pričom o Abrahamu i Izaku i bogme sam bila prisiljena upustiti se u priče za koje uopće ne smatram da ih on sa svojih 8 godina mora znati i razumjeti.

Tako da sadržaj zaista ovisi o odluci vjeroučitelja. Žalosno je samo što smo mi kao roditelji odabrali sasvim drugu opciju, a i opet mi dijete sluša ono što - po našoj odluci i slobodi izbora - ne bi trebalo slušati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

pa mi je doma došao s pričom o Abrahamu i Izaku i bogme sam bila prisiljena upustiti se u priče za koje uopće ne smatram da ih on sa svojih 8 godina mora znati i razumjeti.
    http://www.youtube.com/watch?v=KiMNzQi3OqY

od 00:18 djeca u židovskoj školi raspravljaju o toj situaciji... dobro mali veli, jednom kad je podigao nož kao da ga jest ubo u srce. iz filma "vjernik" (inače jako dobar film)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    sjećam se svog djetinjstva i stvari koje sam učio u školi su za mene bile apsolutne istine koje sam nekritički prihvaćao. uglavnom.
    ja se sjećam da se moji roditelji nisu nikako slagali s tadašnjim školskim programom odnosno s onim što bi mi klinci prenosili iz škole ili donosili ispisano u bilježnicama
    to što sam čula različite tvrdnje mislim da mi je samo koristilo
    brzo sam shvatila da nema apsolutnih istina, po mom mišljenju svakome je bolje da to što prije spozna

moje dijete još ne ide u školu ali se susreće s različitim vjerovanjima, čim smo došli do nekih škakljivih pitanja bila sam spremna objasniti da neki ljudi vjeruju da jedno a drugi drugo, ali da pravu istinu malo tko zna
    O postanku svijeta i čovjeka također se još raspravlja, ako kreacionizam ni ne računamo. Zašto to ne bi rekli djeci?

Što se tiče odsijecanja glave, ne znam što bih rekla. Sjećam se i da sam u toj dobi mogla pročitati razne krvave priče (mitove, bajke) a da me ne bi toliko dirale. Kao što djeca ne reagiraju na krvave detalje u bajkama. Ipak, učili smo o mučenjima narodnih heroja i konclogorima i to bi nas diralo - jer je bilo ispričano s namjerom i na takav način da nas dirne. Dakle hoće li tvoje dijete imati neke negativne posljedice od tih priča ovisi o karakteru tvog djeteta i o načinu na koji im vjeroučiteljica predstavlja te dijelove priče.

Mislim dakle da tvoje dijete (najvjerojatnije) neće imati noćne more niti će biti previše zbunjeno ako joj objasniš da možda vjeroučiteljica nije uvijek u pravu, kao što ni ti nisi uvijek u pravu.

To ipak ne znači da ne trebaš reagirati ako misliš da su neki sadržaji neprimjereni, niti da smatram da je uredu što se vjeronauk održava u školi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u biti, morala bih se editirati - umjesto pravu istinu malo tko zna trebala sam napisati pravu istinu nitko ne može znati

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    , kao što ni ti nisi uvijek u pravu.

.
    vid ove relativističke pomikaki
    ja sam npr uvijek u pravu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa ti si došla čak do kraja posta

ali zašto ne? tako skidaš unaprijed odgovornost sa sebe

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ispitala sam Anitu, ona je prvi razred. Oni imaju udzbenik "Ucimo ljubiti Boga i ljude". Ucili su o svecima u dijelu "Ljudi i poslije smrti zive s Bogom" (to je bio dio vezan uz Dusni dan). U sklopu cijele price o umiranju i zivotu ucili su i o svecima ( kul pricice, nikakava mucenja i sl).
    Dio o sv. Barbari su radili vezano uz 4. prosinac, dobili su slicicu koju je trebalo obojati, izrezati i zalijepiti u biljeznicu, i yup, culi su kako je njen tata dao da joj odsijeku glavu jer se nije htjela odreci Boga. Kaze da su svi rekli kako je to grozno, i vjeroucitelj se slozio da je to grozno (sto je tata dao takav nalog, nisu ulazili dalje u raspravu).
    Posljednje uređivanje od Storma : 11.12.2012. at 14:18

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Okej, ima jos ubijanja, Kain je ubio Abela (gledali su neki crtic). Doduse, Anita iz svega toga izvlaci moralne pouke (tipa: nije lijepo ubiti svoga brata ako si ljubomoran) i nastavlja dalje.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mislim da bi bilo dobro da roditelji odluce, sto ce im djeca uciti u skoli. Oli evoluciju da je eto slucajno nastao ili kreacionizam da je stvoren Inteligentnim procesom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ja se sjećam da se moji roditelji nisu nikako slagali s tadašnjim školskim programom odnosno s onim što bi mi klinci prenosili iz škole ili donosili ispisano u bilježnicama
    to što sam čula različite tvrdnje mislim da mi je samo koristilo
    brzo sam shvatila da nema apsolutnih istina, po mom mišljenju svakome je bolje da to što prije spozna

moje dijete još ne ide u školu ali se susreće s različitim vjerovanjima, čim smo došli do nekih škakljivih pitanja bila sam spremna objasniti da neki ljudi vjeruju da jedno a drugi drugo, ali da pravu istinu malo tko zna
    O postanku svijeta i čovjeka također se još raspravlja, ako kreacionizam ni ne računamo. Zašto to ne bi rekli djeci?

Što se tiče odsijecanja glave, ne znam što bih rekla. Sjećam se i da sam u toj dobi mogla pročitati razne krvave priče (mitove, bajke) a da me ne bi toliko dirale. Kao što djeca ne reagiraju na krvave detalje u bajkama. Ipak, učili smo o mučenjima narodnih heroja i konclogorima i to bi nas diralo - jer je bilo ispričano s namjerom i na takav način da nas dirne. Dakle hoće li tvoje dijete imati neke negativne posljedice od tih priča ovisi o karakteru tvog djeteta i o načinu na koji im vjeroučiteljica predstavlja te dijelove priče.

Mislim dakle da tvoje dijete (najvjerojatnije) neće imati noćne more niti će biti previše zbunjeno ako joj objasniš da možda vjeroučiteljica nije uvijek u pravu, kao što ni ti nisi uvijek u pravu.

To ipak ne znači da ne trebaš reagirati ako misliš da su neki sadržaji neprimjereni, niti da smatram da je uredu što se vjeronauk održava u školi.

Lijepo rečeno, pomikaki. I utješno.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Antonelle prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi bilo dobro da roditelji odluce, sto ce im djeca uciti u skoli. Oli evoluciju da je eto slucajno nastao ili kreacionizam da je stvoren Inteligentnim procesom.
    Moje je misljenje da bi djeca trebala cuti obje teorije i sama odluciti sto ce vjerovati.
    Cure su do sada svasta cule, i ja svako objasnjenje pocinjem sa "neki ljudi vjeruju...." i takav nacin objasnjavanja mi se cini najbolji.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

slažem se sa stormom, mi se također trudimo da djeci objasnimo različita vjerovanja - sve na nivou priča.
    ali su u ovoj dobi te priče daleko od porodičnih odsijecanja glava, makar bila dio folklora.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Moje je misljenje da bi djeca trebala cuti obje teorije i sama odluciti sto ce vjerovati.
    Cure su do sada svasta cule, i ja svako objasnjenje pocinjem sa "neki ljudi vjeruju...." i takav nacin objasnjavanja mi se cini najbolji.
    šta da sami odluče, hoće li vjerovati u evoluciju ili kreacionizam?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moje je mišljenje da se evoluciju i kreacionizam nikako ne bi smjelo izjednačavati, a naročito ne u školi.
    Evolucija je znanstvena teorija, do koje se došlo na temelju činjenica, hipoteza i znanstvenih metoda. U znanosti nema vjerovanja/nevjerovanja, hipoteze se provjeravaju i na kraju prihvaćaju ili odbacuju, ovisno o dokazima.
    Kreacionizam je tumačenje koje nema znanstvenu podlogu, samo vjersku.

Ipak, dokaza za evoluciju danas je toliko da je apsurdno u 21. stoljeću govoriti da bilo tko, a naročito dijete u osnovnoj školi, samo treba odlučiti hoće li im vjerovati ili ne

Inače, čini mi se da u našim školama ipak (još) nema opasnosti od ovakvih dvojbi, jer kreacionizam nije toliko došao do izražaja (kao u nekim američkim sredinama).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak, dokaza za evoluciju danas je toliko da je apsurdno u 21. stoljeću govoriti da bilo tko, a naročito dijete u osnovnoj školi, samo treba odlučiti hoće li im vjerovati ili ne

Inače, čini mi se da u našim školama ipak (još) nema opasnosti od ovakvih dvojbi, jer kreacionizam nije toliko došao do izražaja (kao u nekim američkim sredinama).
    Slažem se s ovim, a što se tiče posljednjeg, mislim da nema ni šanse da toga dođe.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

šta da sami odluče, hoće li vjerovati u evoluciju ili kreacionizam?
    takoe.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mozda zvuci glupo, pa da pojasnim - hoce li moje dijete sa 7 godina vjerovati da je svijet stvorio Bog ili je nastao ovako ili onako je stvarno njena stvar.

Sjecam se kad smo obradivali teoriju nastanka svijeta na jednom satu biologije u srednjoj skoli pa je profesorica iznijela nekoliko teorija o nastanku - meni je bilo fascinantno sto mnogi nisu culi i teoriju da su zivot na Zemlju donijeli vanzemaljci :kez:

tanja, nije poanta u izjednacivanju teorija. na biogiji ce uciti o evoluciji, na vjeronauku npr o kreacionizmu, no nismo mi ti koji ce za njih odluciti u sto ce oni vjerovati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dijete mora znati razliku između znanosti (znanstvene metode, hipoteze, dokaza) i religije (vjerovanja).

time mu ne oduzimaš mogućnost da odabere vjerovati. ali tu jednostavno ne ide znak jednakosti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Storma, ali kreacionizam poriče ljudsko znanje. Nije to vjerovanje koje može postojati usporedo sa znanošću, to je stvarno ili - ili. Ako vjeruješ u to, ne možeš vjerovati ono što te uče iz povijesti, biologije, fizike...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisam ni stavila znak jednakosti. ali sama ideja da se djetetu ne spomene teorija evolucije je apsurdna. moja su razmisljanja krenula od Antonelle-iong posta, da bi roditelji trebali odluciti sto ce djeca uciti u skoli, o tome hoce li im djeca uciti o evoluciji ili o kreacionizmu. Nema ili.
    Posljednje uređivanje od Storma : 12.12.2012. at 11:43

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I pricala sam o teorijama. Dajte zene zar me tako malo znate ccccc

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dijete u knjizi iz vjeronauka crta adama i evu koji su bili prvi ljudi koje je stvorio Bog. adama od blata a evu od adamovog rebra. to su informacije s kojima dolazi iz škole.
    evolucija se pretpostavljam uči kasnije.
    ne želim raspravu o tome što o tome govori KC ili što vi govorite djeci doma, zanima me kako je to posloženo u školi.
    meni sa strane izgleda ovo jednako kao da se dijete na jednom predmetu uči da je 2 i 2 jednako 4 a da se na drugom uči da je 22 i onda da dijete ovisno o prigodnom predmetu mora prilagoditi svoj odgovor.
    sjećam se svog djetinjstva i stvari koje sam učio u školi su za mene bile apsolutne istine koje sam nekritički prihvaćao. uglavnom.
    nda, bas je ovako kako si rekao.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

takoe.
    pa ajmo im onda dozvoliti da slušaju i astrologiju i astronomiju. :zbunj

grayling je odlično rekao: video

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mc, pitanje je bilo o vjeronauku. i kontradiktornosti. i teorijama. u skoli. u kojoj je i veronauk. what?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mc, pitanje je bilo o vjeronauku. i kontradiktornosti. i teorijama. u skoli. u kojoj je i veronauk. what?
    aha.

p.s.
    svakako onda još jedan razlog da se vjeronauk ne podučava u školama

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

yup.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa dobro, al kreacionizam je danas opstao jedino u samo u okvirima vjerskog fanatizma. u KC je davno napušteno doslovno tumačenje biblije.
    dajte, nemojte sad još i da tu moramo neke bitke voditi, kojih nadam se da nema.
    tako da vjeroučitelji koji tako, doslovno tumače bibliju pa i najmanjoj djeci, moraju biti, ne znam, opomenuti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa dobro, al kreacionizam je danas opstao jedino u samo u okvirima vjerskog fanatizma. u KC je davno napušteno doslovno tumačenje biblije.
    dajte, nemojte sad još i da tu moramo neke bitke voditi, kojih nadam se da nema.
    tako da vjeroučitelji koji tako, doslovno tumače bibliju pa i najmanjoj djeci, moraju biti, ne znam, opomenuti?
    Srećom, dosta vjeroučitelja ima ipak smisla za to kako se radi taj posao. Moj sin je upravo iz škole donio ideju o stvaranju svijeta koja mi se sviđala - radi se o sedam BOŽJIH dana, a to nije ista mjera kao obični ljudski dani.

S druge strane, nema nikakve razlike između vjeroučitelja i ostalih nastavnika - neki su bolji, drugi odgovaraju daddy-jevom opisu, jedino su ljudi puno jače osjetljivi na taj vjeronauk, iako ja mislim da bi trebali bolje pratiti i tko i kako djetetu predaje npr. matematiku.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.12.2012. at 13:20

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je, o ovome se radi.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane, nema nikakve razlike između vjeroučitelja i ostalih nastavnika - neki su bolji, drugi odgovaraju daddy-jevom opisu, jedino su ljudi puno jače osjetljivi na taj vjeronauk, iako ja mislim da bi trebali bolje pratiti i tko i kako djetetu predaje npr. matematiku.
    slažem se apsolutno
    jedino je problem što je u nižim razredima jedna učiteljica za sve osim za vjeronauk i jezik pa u biti imaš samo 3 osobe uključene u proces

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, apropo lucije, umrla sam jučer od smijeha.
    bio neki prilog na tv, iz vinkovaca, kako se nekad obilježavala sv lucija.
    pa je neka starija teta, kazivačica, onako, sama po sebi malo skeri izgleda, došla u vrtić i pričala djeci.
    da su sv luciju mučili (pa opisuje mučenje, polijevali smolom...) al nije zatajila vjeru.
    i da je imala prekrasne oči, koje su joj iskopali i natjerali da ih drži u ruci. pa je pokazala i kako.
    a djeca sva ovako
    i da je sv lucija bila jako bogata i razdjelila je svoje bogatstvo, pa otud običaj darivanja djece. al darivala je samo dobru djecu i vrijedne djevojčice, koje rade ručni rad. a one koje nisu ništa napravile, moraju staviti ruku u žar.
    onda je slijedio igrokaz, neka dječja folklorna grupa. kao, lucija u pratnji lucijaša (dečki) ulazi u kuću, s poklonima, al i sa žarom, imala onu starinsku peglu i maše s njom. i pita djecu jesu li bila dobra i vrijedna. i neku curu, koja nije niš napravila. pa joj vata ruku, ova vrišti, a lucija nemilosrdno gura ruku u tu peglu.
    i, na kraju, kaže ta kazivačica djeci - sretan božić. a iz publike dva slabašna odgovora, od sto glasa, glasa čuti nije
    dedi, vidiš, tvoja je dobro i prošla

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zanimljivo kako su gotovo iste stvari za sv. Luciju skeri, neprimjerene, horor i za djecu traumatizirajuće dok su za Hallowen djeci potpuno primjerene
    (da sada ne iskapam postove gdje se mame natječu koja će napraviti strašnije i krvavije oči za Hallowen itd)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

noa, pravo zboriš. meni su djeca bila ful smiješna, onako prestrašena.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

slažem se apsolutno
    jedino je problem što je u nižim razredima jedna učiteljica za sve osim za vjeronauk i jezik pa u biti imaš samo 3 osobe uključene u proces
    daddy, dignite galamu! Ne podcjenjuj snagu grupe! Mi smo svojevremeno uspjeli (na roditeljskom i na vr) i neke stvari su se ipak ublažile. Ne mogu reći da su se potpuno promijenile jer puno utjecaja ima i karakter osobe (neki stvarno nisu za rad s malom djecom) ali bilo je bolje. Barem se osvijestio problem, a to je već puno značilo (pa je čovjek mogao na predmetnim informacijama razgovarati s drugačijim argumentima kad se znalo i javno reklo da se većina roditelja ne slaže s nekim stvarima i nekim pristupom...)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bio roditeljski i nadam se da će biti sve riješeno jer je barem desetak roditelja odmah suglasno skočilo kad sam spomenuo da bi trebalo malo ublažiti retoriku vjeroučiteljice. hvala svima na diskusiji.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •