Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zadržava mokraću i neće na wc

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Zadržava mokraću i neće na wc

Zanima me imate li iskustva sa sljidećim i kako ste to riješile...

Dakle, malac, 2.5 godine. Skinuo se s pelene prije 4 mjeseca bez ikakvih problema(nismo radili pritisak, nismo se oduševljavali njegovom kakicom, ponašali smo se normalno).U zadnjih mjesec dana stalno zadržava mokraću i neće na wc. Skužili smo da to uglavnom radi dok se igra i ne želi prekinuti igru i onda se popiški u gaće jer ne može više izdržati. Isto tako, ne želi prati ruke nakon wc i tu se borimo...

U vrtiću ide svako malo na wc i opet se na kraju popiški u gaće. Tete misle da je prehlađen, međutim, sigurna sam da nije jer one ne vide da prvih 5 puta nije ni piškio u wc-u.

Jučer sam mu zaprijetila da mu neću dati legiće ako ne ode na wc i otišao je i popiškio se i oprao ruke, sve 5, ali, vječito borba!!!

Imate li kakvog iskustva s ovom, nazovi, fazom...?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da je to normalno
    u toj nekoj dobi skuže da mogu kontrolirati i odgađati odlazak na wc
    i moj stariji sin je imao tu fazu i prošla je
    rekla sam mu da je to kao smeće,tjelo izbaci ono što je fuj i kako i mi nosimo smeće van iz stana da nam ne smrdi tako on mora ići na wc
    on je jako razumno dijete i stvarno je taj razgovor pomogao

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kod nas slićna situacija.. ne popiški se u gaće, jako rijetko joj malo pobijegne, ali trpi do zadnje.. poćelo je sa 2,5 god.. sa 2 je skinula pelenu, bez problema.. nadam se faza koja će brzo proć

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala cure

Znači, još jedna od onih situacija u kojoj mi je preostalo ponavljati si:''Pusti, proći će.'' ))))))))))))))

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma da, najčešće se radi o tome da dijete ne želi "gubiti vrijeme" od igre i otići na wc...

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja pak imam problem slijedeci pa ako moze savjet! Sa 2god.smo probali, i dobro smo krenuli, a onda kad je skuzio da nema pelene natrag isto zadrzavao mokracu! Ili bi se popiskio, kakio pored tute, ili trcao a ono za njim komadici ispadaju! kako imam malu bebu vratila sam pelenu,a i zivimo na relaciji Hr/njemacka, dosta putujemo i nije bilo druge !
    Prije tri dana sam opet pocela! Sada ima 2,4mj! Prvo se zapisavao, danas dva pisanja u tutu, i to zato jer sam vidla da se drzi za spolovilo! Ni jednom u gace nije zapisao! I sad sta da radim, moram navecer u ducan, vani debeli -! Da stavim pelenu, ne stavim? Sta da radim? Hvala vam!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako te ne pita ili ne pokazuje da treba piškiti ili kakati, možda je najbolje da staviš pelenu. Vjerojatno još nije spreman. Počekaj do 2 i pol godine.
    Ne treba žuriti ako dijete ne pokazuje želju za suradnjom. Ima vremena. Odviknut će se. Sigurno. Kad bude spreman.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da, najčešće se radi o tome da dijete ne želi "gubiti vrijeme" od igre i otići na wc...
    Ha ha, to potpuno razumijem!! Neki dan se igramo nas dvoje legićima i uhvatim sebe kako trpim već sat vremena jer mi se ne da prekinuti igru :D

A i kad poludim jer on ne želi na spavanje i smišlja svakakve trikove samo da ne bi zaspao, pogledam i muža i sebe....uf

Ne pada jabuka daleko od stabla!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam znala uvjetovati pišanje prije igre ili gledanja televizije, redovito prije i poslije odlaska van (zbog promjene temperature). Daklem - prvo pišanje a onda legići, da se unaprijed spriječe nevolje!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo ga, otkad sam primjenila ''uvjetovanje'' u ovih deset dana, samo mu je jednom pobjeglo Čak i ruke pere bez pogovora!

Hvala!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi i dalje idemo na tutu bez prigovora i obavi nuzdu, al onda kad ja skuzim da mu je sila! Tutu trazi kad ga stavim spavati pa mu je to dodatni bonus da izade iz kreveta! A preko dana da sam trazi nema sanse! Jednom jucer trazio al to ne brojim! Na duze realcije stavim pelenu jer je hladno, a doma i u setnju bez! Drzite fige da nam krene prijava za tutu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •