Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Zastoj u rastu bebe i visoki krvni tlak

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Zastoj u rastu bebe i visoki krvni tlak

Vec 15 dana lezim u bolnici zbog sumnje u zastoju razvoja bebe i visokog tlaka koji je sad u granicama normale jer sam pod terapijom. Protoke su mi radili do sada 4 puta i oni su u redu kao i i kolicina plodne vode. Trudna sam 37 tj. Dali je netko od vas imao takvu situaciju? Zanima me kakvim je porodom zavrsila. E da moja beba je sada u 2 tj dobila samo 140 gr i sad ima po njihovoj procjeni 2160 gr, molim vas sva iskustva ,hvala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imala sam visok tlak i prije trudnoće i naravno, u trudnoći. Sa lijekovima je držan u granicama normale. Uzimala sam Ormidol, i doza je pojačavana prema kraju trudnoće. Rodila sam prirodno. Pukao je vodenjak sa navršenih 38 tjedana, nakon par sati došli trudovi i oko sat kasnije ( ili i manje) rođena. Ali, meni je to bio četvrti porod, pa je išlo brzo. Beba 3000g ( ali s obzirom na one od četiri kg prije nje, malena).
    No, nitko nije paničario radi tlaka, ni govorio mi da zaostaje u rastu. Riječko rodilište.
    Dok god si pod nadzorom, ne moraš brinuti. I ja sam bila u rodilištu, ali samo tri dana prije poroda-curica je sretno uranila.

A procjene težine ultrazvukom mogu biti krive za puno grama. Želim tebi i bebi najbolji susret oko Božića.
    I javi kako je prošlo, može?

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam visok tlak i prije trudnoće i naravno, u trudnoći. Sa lijekovima je držan u granicama normale. Uzimala sam Ormidol, i doza je pojačavana prema kraju trudnoće. Rodila sam prirodno. Pukao je vodenjak sa navršenih 38 tjedana, nakon par sati došli trudovi i oko sat kasnije ( ili i manje) rođena. Ali, meni je to bio četvrti porod, pa je išlo brzo. Beba 3000g ( ali s obzirom na one od četiri kg prije nje, malena).
    No, nitko nije paničario radi tlaka, ni govorio mi da zaostaje u rastu. Riječko rodilište.
    Dok god si pod nadzorom, ne moraš brinuti. I ja sam bila u rodilištu, ali samo tri dana prije poroda-curica je sretno uranila.

A procjene težine ultrazvukom mogu biti krive za puno grama. Želim tebi i bebi najbolji susret oko Božića.
    I javi kako je prošlo, može?
    Nadam se draga da cemo do Bozica biti zajedno jer i seka nas doma ceka,a to nas jako zalosti meni stalno govore o xastoju jer je beba ispod 10 centila,a tlak je stalno granicni, bojim se carskog reza a kazu da tako male bebe tesko podnesu prirodni porod,javim se svakako i hvala tebi sto si se javila

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisam imala problema s tlakom niti je bilo zastoja u rastu, ali sam umirala od straha pri pomisli na CR.
    I na kraju sam tako rodila. CR nije strašna stvar, istina, istina, oporavak traje, ali nije kraj svijeta kako se i meni ranije činio. Sad kad gledam unazad, s odmakom od skoro 14 mjeseci, sretna sam da je bio CR uz težinu od 4630 i pupčanu umotanu dva put oko vrata, tko zna kakav bi bio vaginalni porod. I samoj mi je nevjerovatno da sam napisala prethodnu rečenicu, koliko sam željela prirodan porod, ali ponekad jednostavno ne ide drugačije. Bitno je da beba bude dobro i da joj porod prođe sa što manje stresa. Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam imala granicno visok pritisak, nikad nije presao 140/90, a pred kraj trudnoce kad sam uzimala methyldopu bio mi je nizak. I pred kraj trudnoce sam bila u bolnici zbog sumnji na zastoj u razvoju, radili su mi UZV nekoliko puta, merili protoke (koji su bili ok) i uradili mi oxi test (davanje male kolicine dripa dok sam spojena na CTG da vide kako beba reaguje na drip). Pustili me kuci posle par dana, beba bila procenjena na 3kg. Porodila sam se posle 12 dana, i mala se rodila sa 3050g. E sad, da li je ono pre bila losa procena ili nije rasla pred kraj, ne znam.
    Uglavnom, porodila sam se "prirodno" uz sve moguce hemije, naskakanje na stomak i ostalo, a mala se prilicno namucila na porodjaju, dobila je ocenu 7/8.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam mjesec dana prije poroda bila hospitalizirana također zastoj rasta,edemi,visoki tlak,povraćanja...tamo svakodnevno uzv-uci i konstatirano da su protoci loši da beba špara na sve strane i jedva sve funkcionira,govorili su da sam im najteži slučaj na odjelu...
    ...na kraju sam porođena sa 36.5 tjedana, beba je imala 2100 (a procjena od dan ranije je bila 1650g), velika 45cm, apgar 10/10 i evo je danas sa nepunih deset mjeseci skoro pa hoda, prava čvrsta beba, vesela vedra,zdrava ipričalica prava...bit će sve u redu, naravno na carski rez, treći po redu, svi smo živi i zdravi...tako da ne brini sve će biti u redu!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam napomenula da mi je plodna voda bila niska, naglo je pala na najnižu dozvoljenu granicu,
    granična stalno su je mjerili znači sve što mi je moglo biti loše bilo je...e da to što su ti procijenili na 2160g je odlično,uzmi da im je greška nekih 10%, a ti si već u 37 tjednu. sa boljim stanjem nego je moje bilo.
    meni su fulali 500g, i bila sam presretna sa njenom porođajnom kilažom...ne brini dobro je to... <3

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi to jednodnostavno nemozemo vjerovati i ostali smo u soku kad su mi rekli jer do sada je sve bilo sa bebom da nemoze bolje,svaki pregled dok.je radio 4 D i uvijek sve pet, pa i tlak do 7 mj trudnoce a od onda terapija sto su svi bili u cudu da je tlak bio 7 mj savrsen a ja od orije tlakas. Mene muci sto mi svi tu kazu da je bebi bolje vani koja tak mala nego u trbuhu
    i da je pitan porod jel se jako napate te male bebe

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni si isto poslali u bolnicu s dijagnozm zastoja, al ispalo na kraju da je malac u zadnja 2-3 tjedna dobio iznenada vise i rodio se s finom kilazom od 3150gr. Bio zivahan mrsavko u stomku i ostal zivahan i mrsav i vani. Od pustog mlataranja se nema kad udebljati

Drzim ti fige da sve bude dobro, a i bit ce. Beba je vec dovoljno razvijena, porod ce biti kakav bude morao biti, nemoj se bojati postaviti doktoru pitanja ako imas sumnje. Samo smireno.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da te utjesim... Meni su rekli da je te male bebe bolje radjati vaginalno jer su onda spremnije za vanjski svijet a i porod je brzi pa se ne muče puno... Naravno ukoliko postoje neke druge otezavajuce okolnosti onda tek CR.

Sretno!!!

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala Vam sto ste se javile sa svojim iskustvima, ja se samo nadam da ce sve biti u redu i da ce moja curka pozeljeti bar tjedan ranije ugledati vanjski svijet ,pa da za Bozic dodemo doma seki i tati..

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Dici, dal ste dugo nakon poroda morali bit jos u bolnici ?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni su doktori predložili CR...rodila 37+3 ...imala sam malo plodne vode, protoci su bili jako slabi...beba na zadak.... kada su mi predložili CR ja sam to prihvatila, ne predlažu oni to tek tako.... a nas je mama sve troje rodila na CR...nije to tako strašno...mala je rođena sa 2630gr i 47cm ...a rekli su mi da će imati 2200gr.... nakon 5 dana sam bile doma...
    Posljednje uređivanje od mravak : 09.12.2012. at 12:15

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni je u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran zastoj u rastu,imala sam 2,5 mjeseca muke.Rodila sam 2 tjedna poslije termina i kčer je bila teška 2750 gr.Protoci i plodna voda cijelo vrijeme ok.S tlakom nisam imala problema.Doktori nisu dizali paniku...Nakon poroda sve super brzo je dostigla vršnjake...16.navršava 10 god. i veća je od mene.
    Ne brini,sve će biti ok.Meni niko nije rekao da nije dobro da je u meni i da bi se trebala ranije porodit,nego smo eto i prenjeli 17 dana...i opet je bila tako mala...to mi nije jasno...ali evo,poslije stvarno nikakvih problema.

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj kivano prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran zastoj u rastu,imala sam 2,5 mjeseca muke.Rodila sam 2 tjedna poslije termina i kčer je bila teška 2750 gr.Protoci i plodna voda cijelo vrijeme ok.S tlakom nisam imala problema.Doktori nisu dizali paniku...Nakon poroda sve super brzo je dostigla vršnjake...16.navršava 10 god. i veća je od mene.
    Ne brini,sve će biti ok.Meni niko nije rekao da nije dobro da je u meni i da bi se trebala ranije porodit,nego smo eto i prenjeli 17 dana...i opet je bila tako mala...to mi nije jasno...ali evo,poslije stvarno nikakvih problema.
    I cijelo si to vrijeme bila u bolnici??????????

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja E. je počela zaostajati u rastu sa 29 tt (kako su tjedni prolazili to se sve više približavala donjoj granici)
    sa 33+6 je imala 1.920, dobila sam trudove i kad su vidjeli da ih ne mogu zaustaviti porodili su me...
    bio je vaginalni porod, ali sa ogromnom epiziotomijom da se beba ne muči kod poroda...(tlak mi je u toj trudnoći bio ok)
    tako da ne mora biti da će te poslati na CR, sve će ovisiti o trenutnoj situaciji

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

inače malička je imala i pupčanu omotanu oko vrata, apgar 4/7, reanimirana nakon poroda...
    ležala je na neotanalogiji, prvo 10 dana u inkubatoru, onda još 20 dana u toplom krevetiću da dostigne 2,5 kg
    (ja sam rodila u drugoj bolnici pa sam treći dan puštena kući)
    sve je nadoknadila do 1. rođendana! danas velika i pametna curica!
    Posljednje uređivanje od Boxica : 11.12.2012. at 09:10

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj samoJa prvotno napisa Vidi poruku
    I cijelo si to vrijeme bila u bolnici??????????
    Ne,nisam uopće bila u bolnici,ali sam redovito išla na preglede protoka,plodne vode i bebe.
    Ali cijelo vrijeme sam se bojala,a znaš već,zašto je zastoj,hoče li biti u redu kad se rodi i tako 2,5 mjeseca...
    Ona zadnjih mj.dana nije uopće rasla,jedino me Hafner na SV.Duhu tješio da je na donjoj granici ali još uvjek unutar parametra.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kivano prvotno napisa Vidi poruku
    Ne,nisam uopće bila u bolnici,ali sam redovito išla na preglede protoka,plodne vode i bebe.
    Ali cijelo vrijeme sam se bojala,a znaš već,zašto je zastoj,hoče li biti u redu kad se rodi i tako 2,5 mjeseca...
    Ona zadnjih mj.dana nije uopće rasla,jedino me Hafner na SV.Duhu tješio da je na donjoj granici ali još uvjek unutar parametra.
    Čudi me da su te pustili da preneseš...
    Ležala sam podugo na patologiji u Sv. Duhu i u pravilu su u takvim slucajevima inducirali porod, a u tezim slucajevima zastoja (npr. los ctg i sl.) se islo na CR.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    Čudi me da su te pustili da preneseš...
    Ležala sam podugo na patologiji u Sv. Duhu i u pravilu su u takvim slucajevima inducirali porod, a u tezim slucajevima zastoja (npr. los ctg i sl.) se islo na CR.
    A to je bilo prije 10 godina,velim, oni nisu paničarili dok su mi protoci i plodna voda bili ok.29.11. mi je bio termin a 16.12.sam imala inducirani porod jer uopće nisam imala trudova.S malom je bilo sve ok samo kaj je bila mala...nikad nisam saznala zbog čega je došlo do tog zastoja.7 godine kasnije rodila sina 4 250 kg,prenesen tjedan dana.Pa ti sad znaj...

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo curke, ja rodila danas malu Luciju, sve je bilo gotovo za sat i petnaest min. No ona je u inkobatoru ima 2280 g i 46 cm je duga, apgar je bio 10/10

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma bravo! Čestitam ti. Porast će tvoja mrvica za čas. 10/10-kako divna brojka za tako malenu curicu.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Čestitam!! Brzo je to bilo
    Moj malac je bio jos i manji, iako nije bio ni dana u inkubatoru a bio je nedonošće, i za dva mjeseca dobio 3,5 kg, tako da te mrvice uistinu to cesto brzo nadoknade.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo curke, ja rodila danas malu Luciju, sve je bilo gotovo za sat i petnaest min. No ona je u inkobatoru ima 2280 g i 46 cm je duga, apgar je bio 10/10

bravo, čestitam!!!!
    apgar naravno odličan!
    brzo ćete vi do 2,5 kg pa doma!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam!
    I mi smo imali isti problem kao ti - nemoj se uzrujavati oko težine, meni se mali uduplao u prvom mjesecu, danas je veći od brata kada je bio istih godina

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam!
    I mi smo imali isti problem kao ti - nemoj se uzrujavati oko težine, meni se mali uduplao u prvom mjesecu, danas je veći od brata kada je bio istih godina
    Samo me utjesi i reci mi kolko ste bili u bolnici?

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni nije jasna ta granica od 2,5 kg koja se cesto spominje!?
    Da li to ovisi o bolnici ili sto?
    Moj se rodio u 35+3 tt, imao 2240/44, apgar 10/10, inkubator (srecom) vidio nije, u bolnici je cak
    u jednom trenutku je tezio 2060g, izasli iz bolnice za 5 dana s 2180g, stalno je bio sa mnom osim jednog dana kad je bio na fototerapiji (imao povećan bilirubin ali to je očekivano za tako male bebe).
    Ali ono sto je dobro je da je on beba koja voli papati pa je vec s tezinom prestigao bebe svoje dobi

Zelim i tebi da budete sto krace u bolnici!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Za Petrovu znam da je granica 2,5 kg. Ja cak mislim da to nije niti lose. Moja je izasla sa 3kg pa je bila tako mala i mrsava da me bilo strah kupati je. Brzo oni dobivaju na tezini, a u bolnici si na sigurnom pa izdrzi jos malo za dobro bebe i tebe. Inkubator je bitan, znam za bebu koja je trebala biti u njemu ali ga bolnica nije imala pa sad dijete ima svakakvih problema.
    I meni je bilo tesko ostati jos 2 dana radi zutice, plakala sam a onda sam shvatila da je to najbolje za moju bebu. Cuvaj se, odmaraj, ljubi bebicu i brzo ce proci vrijeme

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samoJa prije svega cestitke na bebici

Sto se bebine kilaze tice, ako se beba ponasa dobro, ako nakon pocetnog pada na kilazi pocne normalno i konstantno dobivati (sto je vidljivo vec nakon 5 dana) onda vas mogu pustiti i ranije kuci jer apgar 10/10 je prefenomenalan i vjerovatno je u inkubatoru samo zbog grijanja.
    Probaj za par dana razgovarati sa pedijatricom kada dodje u vizitu i pitaj ju za tu granicu od 2,5kg i da li ju je nuzno cekati u vasem slucaju, sretno

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo me utjesi i reci mi kolko ste bili u bolnici?
    isto smo pali na 2200, i čim smo se popeli na 2500 (čak mislim da nam je malo falilo), pustili su nas. šesti ili sedmi dan. nisu mi dali dojiti na zahtjev jer kao kod tako male bebe neophodno je da dobiva, što je sa majčinim mlijekom, kažu, rizično. mislim, mi smo dojili cijelo vrijeme, plus su ga nadohranjivali.
    što su tebi rekli zašto je bio zastoj i da li su ti spominjali buduće trudnoće? jer meni su rekli da bi u idućoj sigurno bila ista stvar

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nista mi nisu rekli, ja cak neznam vise zasto je u inkobatoru,ali imaju kao svoj ,,tijek,, par dana inkubator,pa privikavanje na vruci krevet,pa ovo pa ono, ima infuziju, pa one kako da to nazovem kruzice po tjely koji mjere tj prate otkucaje srca i neznsm sta jos,i u nogici tj stopalu neku crvenu lampicu...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma ne brini, apgar je super, neka malo utople bebicu pa ćeš ju dobiti, bit će to sve ok
    mene je impresioniralo kako ti malci imaju nevjerovatnu želju za opstankom, baš su borci

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da to sve ovisi o bolnici.
    Ja sam rodila u bolnici Sv. Duh i tamo mozda ipak vise idu s tim da beba bude sto vise s mamom, naravno ako je sve ok.
    Cini mi se da je tamo granica 2000g.
    Tjedan dana prije mene je rodila cimerica u 39. tt isto bebu težine kao i moj malac i ona nije bila u inkubatoru a takodjer se sumnjalo u "zastoj u rastu", puštena kući 3. ili 4. dan, ne sjećam se vise. Jos znam nekoliko primjera pored toga.
    Moga nisu nadohranjivali (bar koliko ja znam) ali nije ni bilo potrebe jer je dobro sisao.

Ma ništa se ti ne brini, bitno je da tvoja bebica dobro i da te puste da budeš s njom čim više i za čas će te ići doma.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

čestitke na bebici!

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala Vam na cestitkama, ja sam juče otpuštena doma no moja Lucija je ostala i dalje u bolnici, sad je i zuticu dobila, najveci problem je sto ne prihvaca hranu, jede 10ml sto bi trebala vec puno više kazu sestre, a da vam ne spominjem koje bolove i muke ja imam sa prsima, juče mi se pojavilo mljeko, izdajanje mi nikako ne ide eto sve u svemu tužni smo , čudno je sve. rodis djete i ne primiš , dođes doma bez nje želim samo da do Božića dođe, i daju nam nadu ukoliko bude krenula kontinuirano sa hranom......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitke i navijam da curica počne papat!
    Istina je da bi trebala papat više, ali, možda, je uspavana zbog žutice.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala Vam na cestitkama, ja sam juče otpuštena doma no moja Lucija je ostala i dalje u bolnici, sad je i zuticu dobila, najveci problem je sto ne prihvaca hranu, jede 10ml sto bi trebala vec puno više kazu sestre, a da vam ne spominjem koje bolove i muke ja imam sa prsima, juče mi se pojavilo mljeko, izdajanje mi nikako ne ide eto sve u svemu tužni smo , čudno je sve. rodis djete i ne primiš , dođes doma bez nje želim samo da do Božića dođe, i daju nam nadu ukoliko bude krenula kontinuirano sa hranom......
    pa kako to da su tebe poslali doma??
    mene su poslali jer su malenu prebacili u drugu bolnicu, a mame ne mogu sa bebom...

forsiraj izdajanje, ako ne ide sa izdajalicom koju imaš, probaj drugu! ja sam uspjela samo sa jednom...šaljem ti pp
    izdajala sam 5 mjeseci jer E. nakon mjesec dana bolnice i hranjenja nije htjela cicati, ali to mi nije bilo bitno..bilo mi je važno samo da je na mom mlijeku!

a ovo kad dodeš doma praznih ruku je pretužno...znam...

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Poslali su me doma jer ona nije bila samnom,ona je na odjelu za nedonoščad gdje se može dva puta na dan bio ti u bolnici ili doma, a obzirom da sam ja već 4 tj.bila u bolnici doma imam djete odlučila sam poslušat njihov savjet i otišla doma jer ionako nemogu nista joj tamo pomoč, da je bar mogu dojiti, primiti,nista dok je u inkobatoru, a to mi je jako teško,gledamo je a ni rukicu joj nemogu podragati ići ću svaki dan kod nje a nadat se da će brzo doma

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samoJa, sad se koncentriraj na izdajanje da se ne prepuniš. Probaj više tehnika, nekome najbolje paše ručno izdajanje.
    Da li ti daju da doneseš u bolnicu svoje izdojeno mlijeko?

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Da da dobila sam njihovu bočicu i mogu im donositi svoje mljeko

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •