Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Preporuka za jaslice u RI

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Preporuka za jaslice u RI

Potrebna pomoć bila kakva , u 3 mj bi trebali krenuti u jaslice sa navršenih godinu .Max cu 2 mj ostati doma van porodiljnog i naravno da mi to već sad stvara veeliku mucninu .Sa N. smo sa vrticem poceli sa 3.5 g i razna su se negativna iskustva naslagala u kratkom vrtickom stazu.
    Zadnje i sokatno je to da sam otkrilAa da jedna teta tuce i ruzno govori djeci ...uzas !! od onda nemam mira ,svaki dan je napetost .Imali smo razgovor ,teta se ispricala ... itd . da sad ne odlazim sa teme .
    dakle ako imate neko pozitivno iskustvo plizzz podijelite jer mi je jako bitno da tako mama beba ide u normale uvijete .koliko sam cula od drugi mladih teta koje znam da su odradivale staz ,cujem uzas .
    tnx
    "
    p.s . i tete cuvalite dolaze u obzir koje u rijecniku nemaju "po guzi" "po prstima" itd

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Šta postoji ta mogučnost "vanrednog" upisa ili ćes upisati dijete redovno pa mu čuvati mjesto?
    Je trebam roditi u 2 mj. i već sada kombiniram u glavi što ćemo do jaslica koje kreću u 9 mjesecu.
    Inače smo na Potoku u vrtiću i nisam imala negativnih iskustava sa jaslicama i ako idealno bi bilo za našu dijecu da budu sa dobrom tetom čuvalicom do treće godine tko si može priuštiti.

Ne znam ako si vidjela ali na forumu ima i tema gdje se traže tete čuvalice pa tamo možeš "postati"

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

koliko znam, u gradskom vrtiću (za privatne ne znam), ne primaju djecu koja u 9 mjesecu neće imati punih godinu dana (ne mogu se upisati da im se čuva mjesto dok napune godinu). i mene zato zanima, choko, kako mislite krenuti u 3. mjesecu? ako si čula za neprimjereno ponašanje teta, u svakom to slučaju treba prijaviti i riješiti s nadležnim službama. Mi za sada imamo čuvalicu i to odličnu, ali bismo, ako i kada nas napusti (nađe posao u vrtiću), voljeli znati možemo li i kako realizirati upis usred godine. Naša su iskustva sa starijom djecom bila jako dobra u podcentrima DV RI Turnić i Drenova.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    koliko znam, u gradskom vrtiću (za privatne ne znam), ne primaju djecu koja u 9 mjesecu neće imati punih godinu dana (ne mogu se upisati da im se čuva mjesto dok napune godinu). i mene zato zanima, choko, kako mislite krenuti u 3. mjesecu? ako si čula za neprimjereno ponašanje teta, u svakom to slučaju treba prijaviti i riješiti s nadležnim službama. Mi za sada imamo čuvalicu i to odličnu, ali bismo, ako i kada nas napusti (nađe posao u vrtiću), voljeli znati možemo li i kako realizirati upis usred godine. Naša su iskustva sa starijom djecom bila jako dobra u podcentrima DV RI Turnić i Drenova.
    Nema "cuvanja mjesta", ali nama su rekli da se javimo mjesec dana prije napunjene godine, ispunimo formulare i cekamo hoce li se osloboditi neko mjesto. Tako maleni, jaslicka dob, cesto se ispisuju zbog bolesti, neprilagodbe... Mi smo imali srece i desetak dana prije navrsenog prvog rođendana su nas zvali, otvorilo se mjesto bas u jaslicama koje su nam bile najblize. I dijete je krenulo u jaslice u veljaci. To cak nije lose jer je vecina djece vec adaptirana pa nema placa, odmah je bolja atmosfera za novo dijete nego prvih dana u rujnu.

I jos nesto, mi smo imali odlicna iskustva i s rijeckim jaslicama i s vrticem. I da trebamo ponoviti, opet bi u jaslice od godine dana jer smo svi zaposleni. O teti cuvalici i ne razmisljamo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala kina, super korisna informacija. prvo mi je dijete išlo s točno godinu (napunio krajem kolovoza) u jaslice (kasnije i u vrtić, koji je u zadnjoj godini mijenjao zbog našeg preseljenja), stariju curku čuvala čuvalica do 2,5 god, tako da je i ona jednu godinu išla u najstariju jasličku grupu, a nakon toga u vrtić. sve u svemu, ja sam jako zadovoljna bila s navedenim i jasličkim i vrtićkim tetama i njihovim radom. beba nam još nema godinu, i nju planiram upisati u isti vrtić u koji su išli stariji (što kasnije to bolje), ali nisam znala da postoji i mogućnost da to bude usred godine. valjda neće biti problema, ja sam točno 10 godina bila uredan korisnik njihovih usluga, ovo je prva godina da nemam dijete upisano u DV Rijeka.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo bili u valdorfskom i jedino sto mogu reci da ne znam kako oni prolaze pod tim nazivom .Dosli smo do toga da o N .u 12 mj ispisali i upisali na Potok .vec smo 3 god. Tamo I do sad je isao bezvoljno ,imali smo okrsaj sa starom tetom i sve se sredilo .Od ove god . Imaju preedivnu mladu tetu koju moj N obozava .Veeeliki napredak se vidi od kako ona radi sa njima .
    I onda je krenilo zaljenje na drugu tetu od ruznih rijeci do udaranja ...uzas !! Sok totalni ! Teta sa 23 god iskustva u vrticu (
    Najgore sto cujem ruzne stvari za jaslice na potoku :/ i to od mladih teta koje su tamo radile
    N smo upisali u 12 ,imali su slobodnih mjesta u par vrtica jer se netko i ispise .ovaj puta planiram isto , u 1 mj cu predati zahtjev .
    Koja je cijena teta cuvalica ?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

teško je reći kolika je cijena (ima i posebna tema o tome, potraži malo), jako je velik raspon, ja imam istu koja je čuvala stariju curku, ona je završila predškolski i položila stručni ispit, dakle, profesionalna dadilja, mogli bi reći, uz to nam je jako draga, dugogodišnja je to ljubav moje starije djece i nje, dolazi k nama kući, zato ti mogu reći da ne žalim niti kune (za cca 5 sati dnevno dobije oko 2.600 i dodatno za prijevoz 200,00 kn), iako je moguće naći i dobru čuvalicu koja će raditi za puno manje (starije tete koje su u mirovini u pravilu su puno jeftinije jer im je to dodatni a ne jedini prihod). Meni je beba još mala i ne mogu je ostavljati puno duže od tih 5 sati, ali bez obzira što neke čuvalice rade i puno duže tj. više od toga, ona je meni svaki dan na raspolaganju (pa ne može negdje drugdje zaraditi). Čula sam da neke čuvaju i za manje od 1.000 kn, ali...sve je pitanje tvojih mogućnosti i zahtjeva druge strane. U svakom slučaju, sretno, bilo u jaslicama, bilo sa čuvalicom. ovo za udaranje djeteta u vrtiću, ma preprestrašno...a moja čuvalica i toliko mnogo drugih sve bi dale za taj posao...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Choko, neznam koje jaslice u Ri su najbolje ali samo da kažem potencialnim koristniima Waldorfskog vrtića u Rijeci - katastrofa. I mi smo bili tamo neko vrijeme i jako mi je žao da nemam ni jedne lijepe riječi za taj vrtić . A jako mi se svidja Waldorfska pedagogika i sve oko toga ali ovo što se događa u Rijeci je užas.
    Mi smo se preporodili nakon što smo mijenjali vrtić...

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa upravo se sve svodi na to da mladi ,obrazovani ljudi sa velikom ljubavi prema svom radu mogu sanjati o poslu u vrticu
    Starijoj teti je sve bespotrebno i glupo sto radi mlada teta .Moj N nije imao volju za slova ,crtanje od kako imamo novu tetu napredak je svakodnevni i mi smo joj zahvalni na tome .kad bi znala da cu dobiti takve tete za M bila bi najsretnija
    Nama treba svega par stari ,rijetko bi to bila cija smjena ..ma probat cemo nesto naci samo da nisu jaslice .
    A sto se tice MAle vile ...ah ,vec sam sama sebi dosadna koliko ih kritizirama.samo znam da tamo rade tete koje nigdje ne mogu dobiti posao ,isfrustrirane ,nezainteresirane .Moj N je tuzno plako sto je morao ostati tamo ,brzo smo ga ispisali jer smo vidjeli da nesto nije ok ... Steta a moglo bi biti super .

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Što se tiće cijena za tete čuvalice mislim da je prosijek oko 2000 kn, kolegica plaća 2200.
    Dobar je info ovaj o predavanju papira pa možda i upadnemo prije 9 mjeseca!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni su rekli da predam 2-3 mj prije pa cekam ...bilo bi super kad bi drzava snosila trosak cekanja mjesta :/ jer ne kuzim sta napraviti ako nemas mjesto ,nemas baku ,nemas tetu cuvalicu ?!
    Vecina nema mamu/ baku/ tetu za cuvanje a niti prihode da odvaja placu za cuvanje ...

Ima netko info kako se produzuje neplaceno nakon godinu dana bebe ? Sta se dogada sa zdravstvenim ?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam ti za neplaćeno, ali znam jednu djevojku koja je prošla onu edukaciju za dadilje, ona se u međuvremenu zaposlila negdje drugdje, ali možda ima kakav kontakt od ostalih polaznica edukacije - nešto su valjda i naučile, ako si zainteresirana mogu se raspitati pa ti poslati na pp. ja čekam da prođe ovaj novi zakon o dadiljama, da vidim koje su mogućnosti da legaliziram naš odnos sa čuvalicom. nisam baš optimistična, navodno bi grad sufinancirao, voljela bih da mi se cijena ne promijeni na više, a da korist ima čuvalica (da se registrira, ima staž itd). trebalo bi kontaktirati grad i niz službi koje vjerojatno još ništa neće znati, meni će dijete vjerojatno i u školu krenuti dok to zaživi...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj choko prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su rekli da predam 2-3 mj prije pa cekam ...bilo bi super kad bi drzava snosila trosak cekanja mjesta :/ jer ne kuzim sta napraviti ako nemas mjesto ,nemas baku ,nemas tetu cuvalicu ?!
    Vecina nema mamu/ baku/ tetu za cuvanje a niti prihode da odvaja placu za cuvanje ...

Ima netko info kako se produzuje neplaceno nakon godinu dana bebe ? Sta se dogada sa zdravstvenim ?
    To cuvanje mjesta i nije bas pametno, tako bi neki roditelji koji imaju novaca placati cuvanje mjesta vrtic odnosno jaslice imali kao krajnju soluciju ako trebaju nesto obaviti i sl. dok bi oni koji zaista nemaju gdje s djecom ostali bez tog mjesta koje se nekome cuva. U rijeckim je vrticima malo mjesta za sve koji zele, ali svi koje znam i gdje oba roditelja rade su upali i dobili mjesto.
    Neznam jesam li ja imala srece, ali i s upisom i sa svim godinama provedenim u DV Rijeka smo bili vise nego zadovoljni.

Sto se tice neplacenog... obavijestis poslodavca, on te odjavljuje s mirovinskog i ne ide ti staz, ali ti prava miruju, znaci prima te nakon tih godinu dana, a zdravstveno mozes imati preko supruga. A ako su ti jaslice prihvatljiva opcija, predaj papire koji mjesec ranije, ja vjerujem da cete biti primljeni. Mozda ne u najblize, ali u vas podcentar, a kad si unutra, lakse se prebaciti blize kuci.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja preporučam "Krijesnicu", na Kantridi - i to svim srcem! Starija je išla od godine i dva mjeseca, pa sve do škole, a mlađa krenula ove godine sa godinu i tri mjeseca. Ide u mješovitu jasličku, jer postoji i najmlađa skupina beba od 6 mjeseci do godine dana!

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    Ja preporučam "Krijesnicu", na Kantridi - i to svim srcem! Starija je išla od godine i dva mjeseca, pa sve do škole, a mlađa krenula ove godine sa godinu i tri mjeseca. Ide u mješovitu jasličku, jer postoji i najmlađa skupina beba od 6 mjeseci do godine dana!
    x ko kuća

Moje dijete je išlo u jaslice u Krijesnicu od navršenog 9.mjeseca u tu skupinu i bila je najmlađa, još nije znala ni sjediti jadna kako treba - divne tete, svi se znaju, moje dijete zna i druge tete, sve tete, tako da i kada su zamjene (sezona godišnjih odmora, nije problem prilagoditi im se). U petak je navršila 3 godine, i sve je bolje i bolje, imaju male 'putovnice' pa mogu ići po drugim grupama, jako puno kreativnoga stvaralaštva, radionica, čitanja, maženja.....Potiču dojenje, potiču samostalnost, puno hodaju po parkićima koji su odmah pored....Jedna prijateljica vuče sina s Drenove u Krijesnicu (isprva jer je jedino tamo mogao ići i prije navršene godine, a sada jer im je super)

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala vam cure *
    Idemo probati dobit Krijesnicu ! To mi puno znaci kad dobijam takav info ,tnx
    Necaci idu u krijesnicu ali su veliki ,samo dobro cujemo

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moji klinci su u galebu na vežici i ja stvarno jako volim taj vrtić.
    stariji je išao godinu dana u jaslice u đurđice, isto je sve bilo u redu.
    malenoga sad selimo na podmurvice i malo me strah jer prvi puta ide kod skroz nepoznatih teta, ali nadam se da će biti ok

nismo nikada imali čuvalicu.
    jesmo, pardon, mjesec dana. nama je to bilo strašno loše iskustvo. jaslice su izvrsne, tete su stvarno divne, tako da galeb ima moju preporuku.
    prijatelji nam idu u vežicu, isto su zadovoljni.
    nećak u đurđice - isto zadovoljni.
    eto

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Podižem temu
    nisam našla ništa novijeg datuma, pa se nadam da ću i ovdje dobiti odgovor iako je od zadnjeg odgovora prošlo dvije godine. Zanima me kakvi su uvjeti u zametskim jaslicama? da li netko ima svježa iskustva?
    Moja starija kćer ide u vrtić na Zametu, i zadovoljna je, dobro se uklopila, nije bilo uobičajenih adaptacijskih problema, ali jaslice su ipak nešto drugo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •