Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Sustav isofix

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Sustav isofix

Pozdrav,

imam automobil godine proizvodnje 2008. koji nema bazu za isofix. Molim vas za informaciju da li su svi sutomobili nakon 2007. godine duzni omoguciti ugradnju sustava isofix i ako da, prema kojem zakonu ili propisu tj. na sto se mogu pozvati ako je to tocna informacija? Osim toga, u katalogu Romera pise da opel astre od 2004. imaju ugradjen isofix, a moja nema. Informacija koju je dao Romer je samo njihova preporuka ili?

Sve ovo pitam jer sam jucer bila kupiti autosjedalicu i nakon sto smo u ducanu sve sredili kaze nam prodavacica da ipak provjerimo za bazu. Nije nam padalo na pamet da mozda nemamo mogucnost ali otisli ipak provjeriti i ipak nema?!?!?! Zovem jutros opel i oni ne znaju nista o tome, ni da li ima ili nema, i ako nema da li ima mogucnosti, a ako ima sto sad, koliko se ceka kosta, sto je potrebno grrrrrrrrrrrrr

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja mislim da se isofix ne može naknadno ugraditi, ili ima ili nema

i nije istina da svi automobili proizvedeni nakon 2007. MORAJU imati isofix, nikad čula za tako nešto, a znam da i neki noviji auti nemaju.

Jesi 100% sigurna da nemaš isofix? 100%?
    u starijim autima se ni ne vidi, moraš gurnut ruku u prostor između sjedala i naslona, i tek ćeš onda biti siguran dal ima ili nema (u mom autu se UOPĆE ne vidi, iznenadila sam se kad sam skužila da ga imam). Napipat ćeš ga kao jedan (odnosno 2) pravokutni metalni okvir (a jesam lijepo opisala hahaha)
    Posljednje uređivanje od puntica : 10.12.2012. at 08:45

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

da, rastavili smo cijelo sjedalo... 100% sam sigurna... iza sjedala koje se nalazi iza suvozaca postoje dvije rupice za koje pretpostavljamo da bi mogle biti mjesto u koja se naknadno mogu ugraditi metalni okviri... prodavacica u ducanu nam je rekla da je bila na nekakvim obukama vezano uz autosjedalice i sigurnost u voznji itd. i kaze da ce od 2014. svi automobili koji se preoizvedu morati imati ugradjen isofix, a da oni od 2007. moraju imati mogucnost ugradnje... isto tako da od 2007. vecina automobila i ima, ali recimo bmw nema (naravno ima mogucnost ugradnje)... pa sad nisam pametna... i skroz sam razocarana i ljuta....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bruno razumijem tvoju ljutnju, ali kad dobro povezes sjedalicu pojasom, zbilja drzi i OK je. ali da dodm jednu vedriju tocku, da su te sjedalice jeftinije od onih sa isofixom
    znam da ne tjesi, ali eto treba geldati nekad i vedrije tocke.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nikako se ne mogu pomiriti s tim da auto proizvedeno 2008.godine nema ugradjen isofix niti ima mogucnost ugradnje ali, u biti su me najvise iznervirali u opelu koji nema pojma o cemu ja pricam niti mi znaju dati ikakvu informaciju...

e sad, ako ce to zaista ispasti tako da se moramo pomiriti s tim da od isofixa nista, molim pomoc oko odabira... u principu smo se odlucili za romer, ali koji njihov model (bez isofixa) bi bio najsigurniji i preporuka za kupnju? nema smisla kupiti Römer SAFEFIX plus (to je bila nasa odluka dok smo podrazumijevali da imamo isofix) i vezati je pojasevima?

hvala

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

vjerojatno ima mogućnost ugradnje
    i istina je da će za koju godinu svi automobili morati imati ISOFIX
    sad još ne moraju
    dodatna ugradnja može biti i jeftina i skupa, sve ovisi o proizvođaču i njegovoj politici
    što se tiče romer modela, pogledaj ADAC testove, isprobaj sjedalo u autu i odluči

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni nije jasno da li se u autu koji ima ISOFIX (Focus iz 2011) mora ugraditi ona nožica ispred zadnjeg sica (iza sica vozača/suvozača)?
    Da li ta nožica zauzima puno prostora? Obzirom da nam trebaju dvije sjedalice, montirali bi jednu iza svakog sica (tako je, čini mi se, najsigurnije) Ispravite me ako griješim.
    Ali tako je cijela zadnja klupa u autu zauzeta, nema prostora za 3 odraslih i 2 bebe u sjedalicama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šumskovoće AS s izofiksom se kopča u isofix i OBAVEZNO u još jednu točku.
    Ta točka je ili a) nogica (znači AS ima nogicu) ili b) "špaga" - traka koja veže gornji dio AS i kopča se negdje u kuferu.
    Mjesto gdje se kopča ova "špaga" je kod nekih automobila nespretno izvedeno, pa uvijek biram nogicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako birate manje glomazne AS, obično između dvije AS stane odrasla guza.
    Ako su obje AS prikopčane isofixom obično NE stane odrasla osoba između, jer isofix malo pomiče AS prema sredini, dok ju kod pojasa možeš pogurati više prema vratima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

2 bebe u isofix sjedalicama i 3 odraslih teško da stane u bilo koji auto, a da se odrasla osoba koja sjedi iza ne skupi ko bakalar LOL (ili je jako mršava, jedino što je svejedno komplicirano ući u auto preko sjedalica)

neke isofix sjedalice se montiraju s nogom a neke s kukicama iza sica.

one koje se montiraju nogom zauzimaju više mjesta, ali o autu ovisi dal će osoba koja sjedi ispred imati dovoljno mjesta ili ne. Nama je baza iza suvozaćevog sjedala, ali kad je suvozač MM onda jedva stane, koljena su mu do nosa :Lol:

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eto, anemona je bila brža :D

ali rekle smo istu stvar, s tim da nije istina da se svaka sjedalica s isofixom mora kopčati još na jednu točku. Npr. sjedalice grupe 2 i 3 (busteri) nemaju ni nogicu ni špagu. Jer zapravo nemaju ni pravi isofix (iako se isto zove). Taj isofix za velike sjedalice služi samo da zadrži sjedalicu na mjestu dok je npr. prazna, ali ne pridonosi sigurnosti kad je dijete unutra, jer je za sigurnost zadužen pojas od auta.
    Ispravite me ako griješim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

puntice, krivo sam se izrazila, mislila sam na svaku AS grupe I koju treba šumskovoće.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jesus, žene hvala na odgovorima, ovo nisam očekivala
    Focus nije bogznašto velik auto. Sad imamo dvije PP sjedalice (0-13 kg, obrnute od smjera vožnje) i moje glomazno dupe stane među njih. Provučem se kad je jedna sjedalica vani, pa MM ubaci naknadno kad se ja smjestim. Da, puntice, stisnem se kao sardina u prenapučenoj konzervi. Nije udobno. Mislila sam da će sunce zasjat sa većom kategorijom sjedalica.

Što se tiče kopče u gepeku, na vidljivom je mjestu, brijem da bi se dalo lako vezat onu špagu. Radije nebih nogicu. Inače s malim sjedalicama su sjedala vozača i suvozača pomaknuta prema naprijed koliko god mogu (a da se MM i ja uspijemo sjesti, MM vozit - visok čovjek).
    Eh sad, glomazne i manje glomazne sjedalice - opet imam milijom pitanja. Kako to vidim/procijenim? Nemam još ni čistu ideju želimo li sjedalice 9-36 kg ili 9-18 kg (malci su veća djeca, brijem da će mi kategoriju 9-18 kg za čas prerasti) a ova druga kategorija 9-36 kg me brine jer su oni ipak mali (11 mjeseci i 11 i 12 kila) pa ne znam hoće li im bit primjerena ili ne.
    Malo se vozimo, ali kad odemo želimo bit i komotni i sigurni. Željela bih kupit sjedalicu i stavit pitanje sjedalica ad acta.
    Potrošila bih cca 150 eura za svaku sjedalicu. Imate li prijedloge za mene?
    Svaka pomoć je iznimno dobrodošla

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne brini, neće ti tako brzo prerasti grupu I

Kako su motorički? jel se podižu na noge? hodaju?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prvo nije "spagica" vec top tether, i izgleda kao i pojas od automobila. sorry malo me ova spagica nasmijala.

puntica istina je da fix kod bustera drzi samo sjedalicu fikisranom na mjestu, ali sad besafe ima fixom sjedalicu koja se nalazi na bazi i pri bocnom sudaru, buster rotira prema unutrasnjosti auta, te time dodatno stiti djete od bocnog udara. to nazivaju SIR

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je mrvicu starija od tvojih (cca mjesec dana) ali je ne bih stavljala u kombiniranu sjedalicu, bar ne u ovu koju mi imamo (kiddy, nikako nije primjerena tako maloj djeci). Ima 10ak kila, jaje joj je još dobro po dužini, a i po težini ga nije prerasla, a i voli se voziti u njemu pa će do daljnjega i ostati u njemu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

SUmskovoce, jedino sto ti mogu reci da ne kupujes onda Romerovu safefix, ta je sto bi MM rekao kao kokpit, em je teska, em ima nozicu em je siroka.
    sidro za top tether je bitno jako di je, u golfu je islo preko cijelog gepeka, a kod clija je puno bolje izevedn, nalazi se na dnu straznje klupe. tako da ima smisla uzeti ako ti top tether ne prelazi preko cijelog gepeka. mi smo jedan period imali jednu s nozicom, drugu s spagicom
    kad smo isli na veci put sve nam je smetalo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    prvo nije "spagica" vec top tether, i izgleda kao i pojas od automobila. sorry malo me ova spagica nasmijala.

puntica istina je da fix kod bustera drzi samo sjedalicu fikisranom na mjestu, ali sad besafe ima fixom sjedalicu koja se nalazi na bazi i pri bocnom sudaru, buster rotira prema unutrasnjosti auta, te time dodatno stiti djete od bocnog udara. to nazivaju SIR
    Ajde, nemoj ti meni dirati u špagicu, mozak mi ne radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vis cim prerastes spagicu vise ne zans ni kako se zove

ovo ja da sumskovoce shvati da je sve prolazno, pa i te sjedalice, proleti, svega par GO se mucis
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.12.2012. at 12:18

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ne brini, neće ti tako brzo prerasti grupu I

Kako su motorički? jel se podižu na noge? hodaju?
    Motorički su napredni, hodaju samostalno već dva tjedna (OK trče samostalno jer se boje da će pasti ako stanu) Stoje na nožicama po 10 minuta bez pridržavanja.
    Ne vole obrnuti smjer od smjera vožnje, ne vide nas. Moramo pričat cijelo vrijeme da bi se oni osjećali sigurno. Plaču čim auto stane. Kad se upali auto smire se. I ja ih ne vidim, pa mi nije drago.
    U jaje sjedalicama još uvijek sjede propisno (glavica ispod gornjeg ruba sjedalice, a nožice su preko sjedalice, ali to nije važno) ali planiram kupit nove sjedalice dok sam na godišnjem (dakle Božić - NG) i montirat ih naknadno.
    Spajalice - hvala ti na komentaru, ja bih i u dućanu pričala o špagici da me nisi obučila. Ova koju si predložila je od 4 godine (ta koja se rotira) pa mi ne ulazi u odabir. Ima li takvih u nižoj kategoriji? Znaš li kako se kreću cijene?
    Inače, ja sam zamislila kupiti ili Romer ili BeSafe. Jesam li na dobrom tragu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo roemer i Besafe i nekako sve više naginjem Besafe.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Spajalice - dakle ovu ni pod razno http://www.britax-roemer.de/auto-kin...e/safefix-plus

Anemona - koji model BeSafe-a imaš? Je li neki manji?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Ova koju si predložila je od 4 godine (ta koja se rotira) pa mi ne ulazi u odabir. Ima li takvih u nižoj kategoriji? Znaš li kako se kreću cijene?
    sorry ako sam te zbunila ovo sam odgovarala puntici, na njen komentar o isofixu kod bustera

Inače, ja sam zamislila kupiti ili Romer ili BeSafe. Jesam li na dobrom tragu?
    jaja smo imali maxi cosi
    sljedecu kategoriju smo imali Romer
    a bustere imamo i Romer i Besafe.
    ono sto ti je najbolje je vidjeti sjedalicu uzivo, opipati je, meni recimo Besafe imaju lijepsi materijal, meksi pod rukom, manje plastican od Romera, kod njih smo morali to nadoplatiti (uzeli smo tzv. Trendline materijal). kod Besafe isofixa imaju neki sistem s nekom sipkom, meni se cini da to zauzima puno mjesta, i klinci su okrenuti u suprotnom smjeru od voznje, mislim da ispfix nemaju u smjeru voznje, nek me neko ispravi ako grijesim. kod njih nema "spagice"
    tako odi ti lijepo u ducan di imaju sjedalice, pogledaj uzivo svaku, jos ako imaju mogucnost da ih isprobas u autu ti je super, pa odaberi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Spajalice - dakle ovu ni pod razno http://www.britax-roemer.de/auto-kin...e/safefix-plus

Anemona - koji model BeSafe-a imaš? Je li neki manji?
    Grupu I imam Roemer, prilično je glomazna, ali meni je bila odlična. Grupu II imam Roemer i Besafe i tu mi je Besafe puuno bolji.
    Prijateljičina Besafe grupa I mi se čini manja od Roemera.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tu smo imali, sjedalica je super, ali ako imas dvije iste nece izmedju njih stati ni ona koja ima pola Angelinine guze (mislim na Jolie, da ne bude ne znam cije)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

spajalice i meni se čini da se Besafe kopča isofixom samo u suprotnom smjeru.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Safefix plus smo i mi imali, meni je super, ali stvarno nema šanse da uguraš guzicu između.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uf
    Zaključujem da BeSafe ima ljepšu tkaninu - nije podatak za zanemariti. Imaju li navlaku uz sjedalicu ili ću i to morat tražiti zasebno?
    Anemona - ako ti se BeSafe čini manjom, još jedan plus za nju.
    A cijene? Koliko ste platile svoje sjedalice?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tu imaš cijene za BeSafe http://minigreeny.com/oprema/autosje...ost_djeteta=75
    i za grupu I i za kombinirane O+/I
    i za ostale BeSafeice

Datum pristupanja
    Jun 2008

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tnx Puntice. I cijene su
    Bit će to potraga o kojoj će se pričati...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi imamo ovu Besafe
    http://minigreeny.com/oprema/autosje...resh-pink.html
    Samo još svjetlije roza. Uz nju mogu dvoje odraslih bez problema sjediti, iza suvozača je. Stolica je visoka i cura lijepo vidi van, a kad zaspi, može se i nagnuti, ne previše, ali dovoljno. Lako se zakopčava, materijal je lijep i evo već dvije godine, a izgleda kao nova.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Super prijedlog Betti, baš sam na taj model bacila pogled, ali na neki dečkasti uzorak. Ali nije ISOFIX.
    Koliko igra Isofix po pitanju sigurnosti?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nije isofix. Jaje je bilo isofix, ali za ovu veću stolicu ne bi bilo mjesta, ustvari možda i bi, ali nekoliko godina guranja na zadnjem sicu baš ne bi nitko lako podnio. Isofix je više komfor, nego sigurnost, barem kako su mi objasnili. Dobro postavljena i vezana stolica je jednako sigurna bio isofix ili ne. Valjda sam to dobro shvatila.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ima li netko preporuku za autosjedalicu 0-18 kg s isofix sustavom vezivanja u oba smjera? hvala!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ako birate manje glomazne AS, obično između dvije AS stane odrasla guza.
    Ako su obje AS prikopčane isofixom obično NE stane odrasla osoba između, jer isofix malo pomiče AS prema sredini, dok ju kod pojasa možeš pogurati više prema vratima.
    Kad mi moramo prevesti još nekoga na zadnjoj glupi onda jednu sjedalicu otkopčam iz isofixa (ovu od 15-36) i mrvicu pomaknem u stranu.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A mene zanima koji opel 2008 nema isofix, imali smo astru 2006 i corsu 2007 i obje su imale isofix na lijevom i desnom sjedalu otraga!?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko igra Isofix po pitanju sigurnosti?
    Isofix na neki način garantira da ne možeš fulati prilikom postavljanja AS.
    Smatram da AS ako je pravilno zavezana pojasevima daje potpuno istu sigurnost.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kad mi moramo prevesti još nekoga na zadnjoj glupi onda jednu sjedalicu otkopčam iz isofixa (ovu od 15-36) i mrvicu pomaknem u stranu.
    I mi smo tako znali raditi kad smo trebali 3 AS staviti, to je ok, kao povremena situacija, ali ako je to nešto šro trebaš raditi često (tako sam shvatila šumskovoće), onda ni isofix nema smisla.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Franka 35 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko preporuku za autosjedalicu 0-18 kg s isofix sustavom vezivanja u oba smjera? hvala!
    Do nedavno je na tržištu bila samo Besafe kao AS koja ide do 18 kg u oba smjera. Ne znam da li se pojavila još koja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo ovu Besafe
    http://minigreeny.com/oprema/autosje...resh-pink.html
    Samo još svjetlije roza. Uz nju mogu dvoje odraslih bez problema sjediti, iza suvozača je. Stolica je visoka i cura lijepo vidi van, a kad zaspi, može se i nagnuti, ne previše, ali dovoljno. Lako se zakopčava, materijal je lijep i evo već dvije godine, a izgleda kao nova.
    Beti mogu dvije odrasle osobe jer je AS vezana pojasevima. Ako je vezana isofixom, onda je pomaknuta više prema sredini.
    I onda kad imaš 2 AS vezane isofixom onda su to 2 AS pomaknute prema sredini. Nakon toga na sredini ostaje vrlo malo mjesta. Gotovo ništa.

Uz 2 AS vezane pojasevima i pomaknute maksimalno do vrata, na sredini ima mjesta da normalno sjedne čovjek prosječnih gabarita.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anemona sad si me raspolozila, jer ja stanem izmedju sjedalica , ali mi smetaju ramena. isla sam na put jednom ili dva puta tako, ali zbilja nije jednostavno i ne preporucam. sjedila sam izmedju duofixa i safefixa.
    ali sitina je da kad vezes sjedalice remenjem moze se napraviti malo vise mjesta izmedju njih.

I sumskovoce lakse sjednes izemedju dva jajeta, jer su ramena slobodna, mozes se nasloniti, au sljedecoj kategoriji sjedalice, nema mjesta za njih i moras sjediti nagnuta prema napred. sto za voznju dulju nije najsigurnije solucija, u nekim autima se ne mozes ni vezati pojasom. treba o svemu razmislti dobro.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona sad si me raspolozila, jer ja stanem izmedju sjedalica , ali mi smetaju ramena.
    A čuj, spajalicu možeš svagdje ugurati.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Anemona je u pravu, mislila sam da stalno jedno mjesto bude free na stražnjoj klupi.
    Vijećala sam s MMom jučer, najvjerojatnije ćemo se odlučiti za sjedalice koje se fiksiraju pojasom, umjesto isofix sjedalica. Sve za malo više mjesta u autu
    A kako navodite da je sigurnost ista, svi smo na dobitku.
    I sad još treba pronaći neke slim modele sjedalica.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A zašto mora biti mjesto za još jednoga ako imate dvoje djece, kaj se vi vozite otraga sa svojima?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto mora biti mjesto za još jednoga ako imate dvoje djece, kaj se vi vozite otraga sa svojima?
    Možda se vozi, možda ima baku,... nebitno. Treba joj mjesta.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Vozamo se sami u pravilu, ali što ako netko treba sa nama, bilo gdje? Moja mama, svekrva, šogorica? Nema šanse da u idućih 3-4 godine neće nikad nastat potreba da još netko dođe negdje sa nama. No way.
    Treba nam mjesta, a možda dopali i treći malac, tko zna
    Kako nas je krenulo, nikad više neću reći nikad

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vozamo se sami u pravilu, ali što ako netko treba sa nama, bilo gdje? Moja mama, svekrva, šogorica? Nema šanse da u idućih 3-4 godine neće nikad nastat potreba da još netko dođe negdje sa nama. No way.
    Treba nam mjesta, a možda dopali i treći malac, tko zna
    Kako nas je krenulo, nikad više neću reći nikad
    Ako nekoga vozite, otkopcas isofix I pomaknes sjedalice.
    Nije bas to tako cesto, zar ne?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam da li će bit često...
    Bacila sam oko na Britax Evolvu (jedna draga forumašica mi poslala link ) - ovu http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=274336
    Ima li itko? Neka iskustva me zanimaju

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima prijateljica, zadovoljni su, ali to ti je isto prilično glomazna AS.
    To je kombinirana AS (ako se ne varam) one obično lošije prolaze na testovima.

Nekako si mislim da nemaš ustvari nekakve velike razlike u veličini kod tih AS.

Meni je npr. Maxi cosi bila pomočna AS grupe I i ona stvarno je manja od Roemer, ali nju je dijete preraslo godinu dana prije Roemerice (po visini) i uopće je više nismo koristili, a ista grupa.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •