Cure, molim vas da mi odgovorite zašto u drugom dijelu ciklusa bole dojke? Naime, mene bole i do 10 dana prije M. Zanima me da li to ima veze sa progesteronom ili...?
Cure, molim vas da mi odgovorite zašto u drugom dijelu ciklusa bole dojke? Naime, mene bole i do 10 dana prije M. Zanima me da li to ima veze sa progesteronom ili...?
Da, to je jedan od simptoma porasta progesterona nakon ovulacije, jednako kao i porast temperature ili pojava bubuljica, ako si im sklona.
Ma da budem jasnija: Ja sam imala nisku razinu progesterona (26,50) i svaki mjesec su me rasturale dojke u drugom dijelu ciklusa. Sada kada stavljam utrogestane i imam razinu progesterona 104,10 bole me puno manje, niti blizu onome prije, pa se čini da sada kada imam višu razinu mene dojke bole manje, a koliko sam vidila ovde na forumu upravo je progesteron zaslužan za te bolne dojke :?
eh, draga garfy, ne bih tionda znala odgovora ni ja (hm, ovo sad ispada kao da sam neki veliki znalac, a nisam). jedino cu opet ponoviti sebi mrsku recenicu:sva je individualno (grrr!!!) tako je to valjda i kod tebe :/
I mene bole puno prije menge.
I mene isto ludacki bole odmah nakon ovulacije, a kad stavljam utice nista.?
U PMS me grudi bole. Od kada koristim utrogestan (već 2. mjesec), boli više nema.
Mislim da se radi o manjku progesterona u odnosu na estrogen, jer je jedna od terapija mazanje dojki progesteronskim gelom.
Znači ipak zahvaljujući utrićima one mene sada ne bole :? To mi je bila enigma, svi kažu da bole upravo zbog povišenog progesterona a ja sada puna progesterona i ne bole me ništa. Hvala
Ajd da podignem temu
Ovo mi je prvi mjesec da sam na klomifenu+utrogestan.
I inače me kao pms rasturaju grudi svaki mjesec. Ovaj mjesec ništa, pa to povezujem s utrićima, ali osjetim nekakvo žarenje i peckanje oko bradavica.
Sad ne znam da li da se ičemu nadam ovaj mjesec, jer bolne grudi su najčešće spominjani simptom trudnoće??
Savjeti...
Iskustva...
Vidiš, mene koji put bole grozno (prije dok sam bila mlađa češće - tipa 32 godine) i to dva tjedna prije menge. Otkako sam na MPO-u (a i starija sam sad - 37) manje. Ako pijem antibebi (kao terapiju liječenja neplodnosti) - koma bole. Ne bole na utrogestan, ali bole na ovitrelle / choragon itd. Ovaj mjesec ne bole i sigurna sam bila kao da nisam imala ovulaciju, a poslije po UZV-u (žuto tijelo) i po sluzi bila je ovulacija sto posto kao kuća. Progesteron mi je OK.... Nisam uspila skužit neku pravilnost a propos plodnosti i bolnosti dojki, pa ni ovulaciji ili anovulaciji i boli dojki, jedino što su mene dok sam bila mlađa bolile više.
I da, na klomifen ne bole, ali na gonal itd. bole.
...pozdrav...meni je malo drugačiji problem....danas me jako žiga tj. zapeče na mahove u lijevoj dojci od ruba pa prema bradavici....cijeli dan po malo....nisam dojilja, niti rodila ali željno očekujem trudnoću....dao B da kasni menga ali ako ne zakasni sutra bi trebala dobiti...ima li to ikakve veze....zna li tko![]()
Mene prsi počnu boliti i desetak dana prije nego što trebam dobiti menstruaciju.Narastu za broj ,dva a pošto već imam dosta velike to mi baš nije drago![]()
da li se taj gel koristi kod bolnih dojki ili :?mamazika prvotno napisa
zato što me bole stvarno dosta a evo tek trebam dobiti za petnaest dana