Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Bolne i napete dojke

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Bolne i napete dojke

Cure, molim vas da mi odgovorite zašto u drugom dijelu ciklusa bole dojke? Naime, mene bole i do 10 dana prije M. Zanima me da li to ima veze sa progesteronom ili...?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, to je jedan od simptoma porasta progesterona nakon ovulacije, jednako kao i porast temperature ili pojava bubuljica, ako si im sklona.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma da budem jasnija: Ja sam imala nisku razinu progesterona (26,50) i svaki mjesec su me rasturale dojke u drugom dijelu ciklusa. Sada kada stavljam utrogestane i imam razinu progesterona 104,10 bole me puno manje, niti blizu onome prije, pa se čini da sada kada imam višu razinu mene dojke bole manje, a koliko sam vidila ovde na forumu upravo je progesteron zaslužan za te bolne dojke :?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

eh, draga garfy, ne bih tionda znala odgovora ni ja (hm, ovo sad ispada kao da sam neki veliki znalac, a nisam). jedino cu opet ponoviti sebi mrsku recenicu:sva je individualno (grrr!!!) tako je to valjda i kod tebe :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I mene bole puno prije menge.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mene isto ludacki bole odmah nakon ovulacije, a kad stavljam utice nista.?

leonas

Početno

U PMS me grudi bole. Od kada koristim utrogestan (već 2. mjesec), boli više nema.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

saljem na zdravlje odraslih

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da se radi o manjku progesterona u odnosu na estrogen, jer je jedna od terapija mazanje dojki progesteronskim gelom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znači ipak zahvaljujući utrićima one mene sada ne bole :? To mi je bila enigma, svi kažu da bole upravo zbog povišenog progesterona a ja sada puna progesterona i ne bole me ništa. Hvala

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajd da podignem temu

Ovo mi je prvi mjesec da sam na klomifenu+utrogestan.
    I inače me kao pms rasturaju grudi svaki mjesec. Ovaj mjesec ništa, pa to povezujem s utrićima, ali osjetim nekakvo žarenje i peckanje oko bradavica.
    Sad ne znam da li da se ičemu nadam ovaj mjesec, jer bolne grudi su najčešće spominjani simptom trudnoće??
    Savjeti...
    Iskustva...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, mene koji put bole grozno (prije dok sam bila mlađa češće - tipa 32 godine) i to dva tjedna prije menge. Otkako sam na MPO-u (a i starija sam sad - 37) manje. Ako pijem antibebi (kao terapiju liječenja neplodnosti) - koma bole. Ne bole na utrogestan, ali bole na ovitrelle / choragon itd. Ovaj mjesec ne bole i sigurna sam bila kao da nisam imala ovulaciju, a poslije po UZV-u (žuto tijelo) i po sluzi bila je ovulacija sto posto kao kuća. Progesteron mi je OK.... Nisam uspila skužit neku pravilnost a propos plodnosti i bolnosti dojki, pa ni ovulaciji ili anovulaciji i boli dojki, jedino što su mene dok sam bila mlađa bolile više.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, na klomifen ne bole, ali na gonal itd. bole.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Žiga me

...pozdrav...meni je malo drugačiji problem....danas me jako žiga tj. zapeče na mahove u lijevoj dojci od ruba pa prema bradavici....cijeli dan po malo....nisam dojilja, niti rodila ali željno očekujem trudnoću....dao B da kasni menga ali ako ne zakasni sutra bi trebala dobiti...ima li to ikakve veze....zna li tko

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene prsi počnu boliti i desetak dana prije nego što trebam dobiti menstruaciju.Narastu za broj ,dva a pošto već imam dosta velike to mi baš nije drago

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Mislim da se radi o manjku progesterona u odnosu na estrogen, jer je jedna od terapija mazanje dojki progesteronskim gelom.
    da li se taj gel koristi kod bolnih dojki ili :?
    zato što me bole stvarno dosta a evo tek trebam dobiti za petnaest dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •