Citiraj ani_2 prvotno napisa Vidi poruku
ali problem je sto ti podoji traju kratko kratko prekratko.

, ne vjerujem da je mogla 10-20ml za tako kratko...

shvatite me, stvarno me je strah. prvi mjesec nije ni blizu ovoliko spavala koliko spava zadnjih nekoliko dana. a znam da to nije dobro.
ani_2, ti sve mjeriš. pa daj izmjeri i koliko je to kratko dojenje. Da li je to minuta ili 5 minuta?

I bolje je da gledaš bebu, kako se smije, kako te prati pogledom, kako je divna, nego da mjeriš pelene.

Ali, u idućoj rečenici pišeš da ti se čini da previše spava. Mama obično ima dobar instinkt, odvedi ju pedijatru da je pregleda, jer to ne mora imati veze sa hranjenjem. I kad ti kaže da je zdrava beba, bit ćeš mirna.

Na kraju ti moram reći nešto što neće biti dobro prihvaćeno, ali mislim da tebi dojenje i činjenica da ne znaš koliko mililitara tvoja beba popapa, stvara preveliki stres. Možda ćeš biti mirnija ako samo izdajaš i ostaviš se dojenja na prsima, nego joj daj svoje mlijeko u bočici. Ne bi bila ni prva ni zadnja koja tako radi.
Nismo svi isti, i nekome dojenje ne daje sigurnost, previše su u nama utisnuti mililitri i bočice. Meni je dojenje najprirodnija stvar i nikad nisam sumnjala u svoju mogućnost da nahranim vlastito dijete. No, za to moraš biti dovoljno opuštena da ne gledaš vagu, nego bebu, kako je svaki dan sve popunjenija, sve aktivnija, sve znatiželjnija. Tako brzo rastu, nemoj da to prođe kraj tebe dok se opterećuješ brojkama.

Nadam se da ćeš se opustiti nakon posjeta pedijatru, jer, uživaj u svom majčinstvu, učini sve da postaneš sigurna da možeš i da je beba dobro.