evo da javim, danas smo imali 3 usjesna podoja, u smislu prihvacanja dojke. jedan polovican podoj i jedan podoj "na prazno", sto mi je dragoooo!
jos uvijek koristimo bocicu, nazalost ali je dobra stvar sto dajem svoje izdojeno mlijeko, ad danas nisam davala uopce. izdajala sam se 5 puta, svaki put poslije podoja. planiram sutra povecati broj podoja i izdajanja i sto manje bocice. dudu smo takodje smanjili, danas samo dva puta nakratko. i prestala sam vagati pelene i mjeriti koliko je pojela, tj.ne zapisujem vise samo sam zapisivala kad sam i koliko ml izdojila, radi neke svoje evidencije.
islo je ovako:
5.30 dojenje (desna dojka), u 7:00 izdajam 90ml, dam joj da to popije (kao sto sam rekla, nisam zapisivala koliko je popila nije sve)
9:00 dojenje, polovicno uspjesno (u smislu trajanja od nekoliko minuta i ne praznjenja dojki), u 10:00 izdajam 130ml, pije izdojeno
12:00 dojenje (lijeva dojka), u 13:00 izdajam 60ml, to pije
16:00 dojenje (desna dojka), u 17:00 izdajam 70ml, pije
19:00 pokusaj dojenja, u 21:00 izdajam 90ml, pije

ovaj ranojutarnji podoj je uvijek okej, nikad dosad se nije bunila.
u 9 je odbijala siku, tj.povukla nekoliko puta, pokrenuo se let down, srknula malo i odbila. dam drugu, isto malo povuce i plac, izdajam i to dajem da popije. sto se tice podoja u 12 i 16h, fino je dojila, samo jednu siku i zaspala. pokusavala sam svaki put dati i drugu ali je cvrsto spavala i stisnula usnice i nije htjela. mislila sam da ce duze spavati pa sam se odmah izdojila, ali cim sam oprala izdajalicu, ona se probudila u placu. nudila sam drugu dojku, povuce i ostavi, i tako nekoliko puta, nudila sam i prvu, isto nije htjela. onda sam dala izdojeno, oba puta. u 19h smo imali neke goste i vristala je do iznemoglosti, da nije bilo gostiju, mozda bih se jos trudila, ali sam na kraju dala bocicu.. nakon ovog izdajanja u 21 i nakon sto je popila preko 100ml, ona trazi dojku (?!), ja dajem, onako praznu, ona vuce li vuce, na moju radost, ajde konacno da me ne odbija i vukla je malo i drugu, ne tako dugo kao prvu.

kako vam se cine kolicine izdojenog? (znam da to nije pokazatelj stvarne kolicine, ali ipak, sta mislite?) radim li ispravno to sto izdajam? i je li okej vrijeme u koje izdajam, ispadne oko sat vremena nakon podoja.