-
Kao majka dvojice dječaka moram dodati da dečkima obično dulje treba.... Djevojčice su češće spremne (emocionalno i motorički) za eventualni raniji upis (odnosno upis na vrijeme, bez odgoda), a dečkima dobro dođe još jedna godina sazrijevanja, naravno uz uvjet da im se malo u tome i pomogne.
Našla sam cijelu storiju o toj razlici između većine dječaka i većine djevojčica u Biddulphovoj knjizi "Odgoj dječaka".
Btw. i ja sam išla u školu sa 6 godina (također srpanjsko dijete) ali kad sad pokušavam prizvati u sjećanje te dane, nisam baš sigurna da je to bilo najsretnije rješenje. Jesam ja znala i pisati i čitati i bila brza u svemu, ALI sjećam se da je učiteljica imala dosta muke da me drži mirnom jer sam se šetala po razredu, išla gledati da li kiša pada i slično... I ja sam gnjavila roditelje da krenem u školu, upisali su me kod bivše susjede koja me poznavala od rođenja, ali svejedno, nisam sigurna da sam dugoročno baš nešto profitirala time što sam završila srednju školu s 18, fakultet s 23. Kud nam se žuri?
(Malo crnog humora. prag za mirovinu se svako toliko pomiče na sve stariju dob, pa ću se ja samo više naraditi, he he he...)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma