Citiraj vlatka5 prvotno napisa Vidi poruku
moj stariji je rođen 13.04.2008 i tražit ću prijevremeni upis.točno se vidi razlika između djece.kuma traži odgodu za malog godinu dana starijeg.razlika je i među njima.
moj je komunikativniji.ja uopće ne radim s njim slova,brojeve itd po savjet pedagoga u vrtiću,ali on sam je naučio,još ne ćita ali da sjednem s njim tjedan dana i to bi naučio.
slova zna od 2 godine i brojati stvari do 10 sad je u nekim stoticama.
e on nije mirno dijete - na granici hiperaktivnosti je(bila smo ja i moj brat hiperaktivni),ali tu mu godina neće značiti ništa.nama se smirila tek u višim razredima i mi smo krenili oboje sa 6,5.
teško mu je pala ova vrtička godina kada su djeca s kojom će ići u školu otišli grupu dalje,ova mu ne paše,bebasti su.
on već pita dvije godine kada će u školu.
sad kod nas je slučaj da skoro svi za djecu koja su rođena poslije nove godine traže odgodu???? kao nek se igraju,a je li normalno da dijete ide u školu sa 7g i 9 mj.
ima par opravdanih slučajeva ali većinom se roditeljima ne da mućiti sa školom ili shvatiti da djeca imaju svoj tempo odrastanja.
i mene gledaju kao bjelu vranu jer jesam li normalna neka se djete igra,pa neće se prestati igrati kad krene u školu.
na tempirala sam porodiljni za treće dijete tako da ću biti na pola radnog vremena kad krene u školu.

drago mi je da ima koji još tako razmišljaju,
ne sviđa mi se ništa od ovoga što si napisala...
valjda samo ti ispravno razmišljaš o svemu tome

da, normalno je da dijete krene u školu sa 7,9.
normalno je i da krene sa 8.
i sa 6.
ovisno o tome kakvo je dijete.

i, ne žele svi ljudi sjediti s djetetom i u tjedan dana ga utrenirati da nauči čitati.
a ne žele ni tempirati rođenje brata ili sestre kako bi drugome djetetu bili na dispoziciji.

a ovo da se roditeljima ne da mučiti sa školom...
naravno da mi se ne da.
zašto bih ja odrađivala njihove zadatke, ako dijete samo nekoliko mjeseci dijeli od toga da ih odrađuje sam.

i, iskreno se nadam da ti sa tvojim djetetom nećeš odrađivati ništa.
barem ne hrvatski jezik.

uh, kako sam ljuta!