vlatka5 prvotno napisa
moj stariji je rođen 13.04.2008 i tražit ću prijevremeni upis.točno se vidi razlika između djece.kuma traži odgodu za malog godinu dana starijeg.razlika je i među njima.
moj je komunikativniji.ja uopće ne radim s njim slova,brojeve itd po savjet pedagoga u vrtiću,ali on sam je naučio,još ne ćita ali da sjednem s njim tjedan dana i to bi naučio.
slova zna od 2 godine i brojati stvari do 10 sad je u nekim stoticama.
e on nije mirno dijete - na granici hiperaktivnosti je(bila smo ja i moj brat hiperaktivni),ali tu mu godina neće značiti ništa.nama se smirila tek u višim razredima i mi smo krenili oboje sa 6,5.
teško mu je pala ova vrtička godina kada su djeca s kojom će ići u školu otišli grupu dalje,ova mu ne paše,bebasti su.
on već pita dvije godine kada će u školu.
sad kod nas je slučaj da skoro svi za djecu koja su rođena poslije nove godine traže odgodu???? kao nek se igraju,a je li normalno da dijete ide u školu sa 7g i 9 mj.
ima par opravdanih slučajeva ali većinom se roditeljima ne da mućiti sa školom ili shvatiti da djeca imaju svoj tempo odrastanja.
i mene gledaju kao bjelu vranu jer jesam li normalna neka se djete igra,pa neće se prestati igrati kad krene u školu.
na tempirala sam porodiljni za treće dijete tako da ću biti na pola radnog vremena kad krene u školu.
drago mi je da ima koji još tako razmišljaju,