Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
Ajme Peterlin! Već anticipiram novi trend kod upisa - zahtjeve za "probnim satima" predškolaraca.

Moram priznati da mi se više sviđa praksa iz nekih škola u UK, gdje stručna služba (ili učitelji) idu prije upisa opservirati potencijalne kandidate za školu u dječji vrtić tj njihovu prirodnu sredinu.
Ček malo, čini mi se da nisi pazila na satu... Ja sam ženi savjetovala da odvede dijete na testiranje, a ovo iskustvo "probavanja škole" je moje iskustvo kao učenika, a ne kao roditelja.

Dalje - djeca u UK imaju organiziranu edukaciju od četvrte-pete godine (znam iz prve ruke, čuvala djecu ondje - dob od četiri do dvanaest godina, ali informacije su mi stare - to je bilo 1990). Daklem, prvo je preschool, pa onda preparation, pa tek onda "prava škola". Ne da mi se tražiti po internetu jer nije bitno. Uglavnom, njihov program je prilagođen ranijem startu i točno je da imaju veći stupanj individualizacije nego mi, ali opet - ima velikih razlika od škole do škole kao i ovdje. Ne bih dalje, davno sam bila u tome ali pamtim da i taj sustav ima prednosti i nedostataka kao i bilo koji drugi.