Mene je općenito strah tog testiranja. V. je rođena u 12.2008 i po pravilu je školski obveznik za ovu godinu, ali ja sam malo skeptična. Čini mi se prilično razigrana i ne može se dugo zadržati na jednoj temi, a kamoli sjediti 45 minuta na istom mjestu. Bojim se da će joj manjkati koncentracije i da neće moći pratiti školsko gradivo i da će biti nepažljiva na satu. Možda je to samo moj dojam, ali nakon što mi je sociolog u školi rekla i to samo nakon dvije riječi da mala ima problem sa govorom i da mora logopedu, što će tek biti na testiranju. Tješi me jedino činjenica da je sa 4 godine išla na engleski i da je dosta toga naučila, a i cijelo su vrijeme svi sjedili za stolom. Nadam se da će tako biti i u školi i da će se prilagoditi kao i ostala djeca, inače ne znam što napraviti.
Pročitala sam u jednom postu da je bitna i prilagodba u vrtiću, pa ako je dijete to prošlo bez problema, da će onda tako biti i što se škole tiče. V se lako prilagodila , samo je nakon rođenja mlađeg brata imala krizu, i htjela je biti doma sa mnom i bebom, ali to je prošlo i sad je opet sve po starom.