Pokazuje rezultate 1 do 50 od 902

Tema: Prijevremni upis u skolu DA ili NE?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    laumina najmladja je upisana prijevremeno, i iskustvo im je odlicno, koliko je laumi pisala

ako je ogromna zelja jedini razlog - onda dobro odvagni, jer ona je premalena da bi mogla znati i odluciti o ovakvoj stvari.
    ali, koliko si pisala, ti vjerujes da bi ona bila ok u skoli vec ove skolske godine, samo te je skolska strucna sluzba malo pokolebala. a bez nekih konkretnih razloga?
    istovremeno nisi bas sigurna da je emocionalno dovoljno zrela za skolu?

gle, nitko ti ne moze reci sto da napravis, isto tako iskustva drugih mogu biti triki ako ces se ravnati po njima, jer niti su sva djeca ista, niti su roditelji, a bogami ni skole i ucitelji/ce kojima ce ta djeca doci.
    Točno ovako, meni se čini da ona je spremna i čini mi se da u školi neće biti nikakvih problema, a pogotovo radi te njene ogromne motivacije.
    Ali opet ne bih htjela pogriješiti, da psihologica me malo pokolebala, priznajem. Nažalost desila se situacija da mi je ona rekla sve na što me je vrtićka psihologica upozorila unaprijed da će mi reći, jer je to njen stav, pa sada imam dojam da nije individualno procjenjivala moje dijete već mi je iznijela svoj unaprijed formirani stav. I to mi je sada najgore jer ne znam trebam li vjerovati njenoj procjeni ili svojoj intuiciji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    Točno ovako, meni se čini da ona je spremna i čini mi se da u školi neće biti nikakvih problema, a pogotovo radi te njene ogromne motivacije.
    Ali opet ne bih htjela pogriješiti, da psihologica me malo pokolebala, priznajem. Nažalost desila se situacija da mi je ona rekla sve na što me je vrtićka psihologica upozorila unaprijed da će mi reći, jer je to njen stav, pa sada imam dojam da nije individualno procjenjivala moje dijete već mi je iznijela svoj unaprijed formirani stav. I to mi je sada najgore jer ne znam trebam li vjerovati njenoj procjeni ili svojoj intuiciji.
    moja djeca su oboje peti mjesec. dakle, da su išli prijevremeno, radilo bi se o mjesec dana prijevremenog upisa.

oboje su išli normalno u školu, jer mi, iskreno, starijeg sina nije ni padalo na pamet upisivati prijevremeno, nisam još bila na forumu a mlađa evidentno nije bila spremna.

stariji je bio spreman, zadnja godina u vrtiću je bila pravo mučenje za njega, već je čitao i pisao, nemam pojma kako bi prošao na testiranju jer nije išao nikad na nikakvo testiranje, one listiće je u vrtiću valjda tri godine za redom rješavao i na uši su mu izlazili. i još sam mu stalno kupovala nove i nove, da nekako preživi tu zadnju godinu vrtića.
    ovo što kaže ivana s -
    Nekako je po svemu bio blizi toj generaciji s kojom je krenuo nego onoj slijedećoj.
    sad jel se to tako slučajno poklopilo, al cijelu osnovnu školu mu je razred bio totalno bezveze, nikad se nije družio s njima osim ono nužno, uvijek sa starijima, stalno je bio bliži s generacijom koja je u školi godinu dana ispred njega. i tek sad u srednjoj je baš zadovoljan s razredom i društvom u razredu.
    uglavnom, znao mi je spočitnut zašto ga nisam upisala godinu dana ranije u školu.
    i, što je najbolje, ja mislim da ima pravo.

tako da, svakako razmisli, a ja be bih zanemarila njenu ogromnu želju kao faktor odluke.
    doduše, j ju nije pokazivao, da je bih valjda bar razmislila o ranijem upisu :D kod njega je bilo baš očigledno da je prerastao vrtić i da nema šta više u tom vrtiću raditi. ja mislim da mi je netko i trebao to sugerirati, a onda tu zadnju godinu u vrtiću, su mu govorili - šta ti radiš više tu, ti si za školu.
    tako da bih ja uzela s rezervom te njihove procjene. odnosno, sve skupa nek ti bude faktor odluke. ok, nisam ti puno pomogla jer si to znala i prije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •