Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
Ali zašto bi dijete trebalo biti iznadprosječno, koji je argument za to? Ja mislim da je za školski uspjeh prije svega potrebna jaka motivacija, a ne iznadprosječna inteligencija.
Uopće ne navijam za to da dijete upišem "bezveze" prijevremeno, nije mi to stvarno u nikakvom posebnom interesu, nego me stvarno zanima. Budući da sam od drugih psihologa čula baš suprotno, da je važno da je dijete psihofizički spremno a da to uopće ne znači iznadprosječno. Ja bih htjela da mi netko objektivno kaže da li je dijete spremno, vrtićka psihologica i odgajatelji smatraju da je, takvu procjenu sam očekivala i od školske psihologice, pa da mi pomogne u odluci. Ako nije spremno, nije spremno. Ali to po meni ne bi trebalo značiti da li je dijete iznadprosječno. Ne znam, možda griješim.
Gledaj, to je tvoje dijete.
Ako ga zelis dati ranije u skolski sustav , daj ga.
Znam ljude koji imaju sasvim prodjecnu djecu pa su ih upisivsli ranije ne bi li djeca bila mlada kad jednog dana zavrse fakultete. ( jer, eto , roditelji razmisljaju dugorocno)
kako ce se dijete snaci o skoli ovisi o puno faktora, velik dio njih na to kako mu grah padne.
ako nema nekih posebnih teskoca vise manje ce sve biti ok.