Adio,

potpisujem i te dijelove koje si kvotala apsolutno. A zašto si ti toliko kontra? ako nije preosobno pitanje.

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Bome, meni u ovoj dobi dva mjeseca nisu baš malo :/ U dva mjeseca se dogodi da odjednom imaš neko drugo dijete.
I onda, to su dva mjeseca manje od najmlađih upisnika. A već na tim mlađima u razredu (a unutar obaveznog upisa) se nerijetko vidi razlika u odnosu na najstarije u razredu.
Meni učiteljica za L. tvrdi da je među najzrelijima u razredu a najmlađa je, nema tu pravila cure.

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
Drugi psiholog je meni rekao da za prijevremeni upis upće ne trebaju iznadprosječni rezultati, dakle ne moraju postojati nikakvi takvi razlozi, dovoljno je da dijete jest spremno. To na taj način gleda ova naša školska psihologica, pretpostavljam zato što je njoj tako lakše, lakše se na taj način ograditi da ne propusti slučajno dijete koje nije spremno. Isto tako, riječ je o školi koja ima jako puno djece, upisuje jako puno prvašića i ima mnogo zahtjeva za upis djece koja ne spadaju u ovu školu. Stekla sam dojam također da odbijaju prijevremene i iz tog razloga.
Ma više zvučim glupo i sama sebi, samo se ponavljam, a znam da vam zvučim kao da forsiram da dijete sada krene u školu. Nisam. Nemam takvog interesa. Meni bi bilo lakše i bila bi sigurnija sa odlukom da ostane u vrtiću još tu godinu.
ALI nikako ne mogu (baš ne mogu) zanemariti tu njenu ogromnu želju. I sve što želim je da mi stručni tim abjektivno kaže JE LI ONA SPREMNA. Ne je li iznadprosječna, nego je li spremna.
ja sam vrlo sigurna da su razlozi upravo to što si gore navela.