Moja mala je upisana prijevremeno, 30.05. će tek napuniti 7 godina. Najmlađa je u razredu. Za sada sam zadovoljna. U razred se lijepo uklopila, voli ići u školu, zadovoljna je učiteljicama, prijateljicama i školom općenito. Za sada većinom ima petice, tu i tamo se zalomi četvorka. Učiteljica se na početku znala žaliti na njenu sporost i kako ne stiže sve napisati u školi jer joj misli često odlutaju, sada više nema problema s tim, ulovila je tempo. Gradivo prati normalno, nije znala čitati prije škole, sada joj dobro ide, još uvijek ne čita tečno, pomalo zastajkuje dok čita duže riječi, ali učiteljica kaže da je to ok, u skladu sa traženjem u ovom trenutku. Najteži joj je za sada njemački, jer ne uspijeva to sve popamtiti na satu, pogotovo joj stvara problem što se čita drukčije nego li se piše, pa ne zna ponekad prepoznati napsianu riječ, što je potrebno da bi točno riješila zadatak. Tu vidim da bi bilo možda potrebno vježbati dodatno doma, a njoj se doma nakon boravka to više ne da. Vidit ćemo kako će to sve biti kada gradivo postane teže i opširnije.
Vezano za njen prijevremeni upis, mogu općenito reći da mislim da nisam pogriješila, jedino što vidim da ju stalno promtaram pod povećalom i bez obzira na protek vremena, meni to ponekad i dalje stvara opterećenje, jer se i na najmanji problem uvijek iznova znam pitati da li je to zato što je ranije upisana