Ja planiram dijete ove godine upisati prijevremeno u predškolu. Sad ima pet godina, rođena početkom četvrtog mjeseca. Na sistematskom sam to spomenula doktorici, i ona ju je poslala na psihološko testiranje.

Znači radi upisa u predškolu. Znala sam da se to radi krajem predškole, a prije upisa u školu. Ali i prije predškole?? Ona kaže da je to obavezno, i bez tog nalaza neće dati svoje mišljenje. Dal ste i vi to trebale koje ste djecu upisale ranije?
Inače, obavili smo taj pregled, i psihologica je napisala da je po testu zrela kao šestogodišnjakinja, i po svim ostalim pokazateljima je spremna. Jedino grafomotorički nije najspretnija, što s 5 godina još ni ne može biti. Pa čemu onda ovo testiranje? I sama psihologica je rekla da joj je to prvi takav slučaj da joj netko dođe iz tog razloga...
Predškolu bi išla u sklopu vrtića, kojeg joj je već i sad lagano dosta. I inače više voli strukturirane djelatnosti, recimo na ritmiku voli ići, kad u vrtiću nešto kreativno rade, uče pjesmice... ali ostatak dana tamo joj je jednostavno predug. A nema tko ranije dolaziti po nju. Tako da mislim da će procvasti u školi...