Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: trag krvi u stolici

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno trag krvi u stolici

danas sam kod ispiranja pelene kod bubija opet našla trag krvi u kakici to je sada treći put od rođenja. ima 5mj. kad sam prvi put vidjela, konzultirala sam prijateljicu liječnicu. tada je on dosta teško kakao, kao da tiska nešto tvrdo, a stolica je kašasta, normalna, osim uvijek malo zelenija, više nego "lijepo" senf žuta. prijateljica je rekla da misli, što sam i ja mislila, da pratim, i da je vjerojatno od napinjanja. to je jako malo, minimalno, kao nit, svjetlo crveno. a sad je eto treći put u njegovih 5 mjeseci, paa... ima netko iskustava? inače je sve ok. naravno isključivo je dojen.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel rekla da je to i moguća alergija na kravlje mljeko

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam kod J. to nasla 3-4 puta i poslije vise nikada. Pedijatar je odmahnuo rukom i rekao da nije nista i na tome je ostalo.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ovako je bilo i kod nas!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel rekla da je to i moguća alergija na kravlje mljeko
    zato što ga ja pijem?

nazvat ću sutra pedijatra, samo mi prosto mrsko, on gotovo uvijek kaže da dođem (mislim da ga voli vidjeti, jer je jako sladak ), a sad hladno i gadno, a mislim da nije ništa akutno...

hvala vam cure, malo ste me smirile.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Manal, ne želim te strašiti, ali samo bih htjela podijeliti svoje iskustvo. Kad je moja mala imala 3 mjeseca (sada ima 14 mjeseci)i ja sam uočila onako sitne, trakaste tragove krvi u stolici- i stolica je bila onako proljevasta, puna sluzi i jako česta (6-7 puta na dan). pa prvo pedijatrica također pretpostavila da možda ima kakvu ranicu na čmaru koja krvari. kako to nije bio slučaj poslane smo pedijatrici gastroenterologu i ona odmah rekla da je na nešto alergična ili na neku hranu samo burno reagira. Inače ona je bila isključivo dojena do 5,5 mjeseci, znači s 3 mjeseca je u ustima imala samo moje mlijeko! za zaključiti je bilo da ja nešto jedem što njoj smeta (napravile smo testiranja na alergije na kravlje mlijeko, jaja, gluten i još nešto čega se ne sjećam- svi testovi su bili negativni). i tako dok ja sama nisam skužila što njoj zapravo smeta -ne moram napominjati da sam isprobavala isključivanje svih mogućih skupina namirnica po redu da bih nekad bila samo na vodi i palenti, a znate kako je kad malene intenzivno dojite pa ste stalno gladni...) da i na kraju zaključila da joj je smetao onaj napitak od pira (kravlje mlijeko ne volim i ne pijem) koji sam ja svaki dan jela s pahuljicama od zobi ili pira. taj napitak sam kupovala u dm-u i sigurna sam da je njoj smetao neki sastojak iz njega (neki koji nije niti napisani na tetrapaku, a ono kao bio). jer stvarno nema smisla da joj je smetala sama žitarica pir, jer joj niti jedna druga koju sam jela u to vrijeme nije smetala. ja sam naravno odmah prestala koristiti sve što ima veze s pirom, ali ona mi danas evo već 3-4 mjeseca jede pir (ipak sam čekala dosta dugo), mada sam sve druge žitarice uvela prema rodinoj tablici dohrane. nakon što sam prekinula upotrebljavati taj napitak i same žitarice pir njoj se stolica lijepo regulirala, nije bilo sluzi, nije više toliko kakala i najvažnije nije bilo krvi. Kasnije smo mi normalno počele s dohranom s 5,5 mjeseci, sve polako i pratila sve reakcije na hranu baš kako se preporuča. moram reći da nismo nikad imale problema do sad prije 2 mjeseca (malena mi sad ima 14 mjeseci)kad sam primjetila ponekad opet proljevaste i sluzave stolice- i dosta brzo sam shvatila da se radi o rajčici (domaća pasirana rajčica) koja joj smeta i jednostavno rajčicu nećemo jedno vrijeme upotrebljavati. da i zadnje vrijeme također ima osip po licu (što normalno nikad nije imala) i ne mogu nikako skužiti što joj to smeta. Oteža okolnost je što ju preko dana čuva svekrva pa stvarno nemam uvid koje sve namirnice koristi (mada joj ja uvijek kažem što da joj kuha i da pazi, ali nekad joj možda i nesvjesno nešto promakne).
    Tako je moj savjet da svaka mama pokuša za svoje dijete vidjet, kod takvih problema, što bi im smetalo jer pedijatri mogu samo nagađati! da i to se ne može otkriti preko noći- evo ja sam tek nakon 2 mjeseca shvatila (prvo nije ništa ozbiljno pa sad malo čekaj da vidimo kako ovo pa ono...i vrijeme prođe). Teško je, a pogotovo kod starijih beba, djece kao što je moja sada i jede gotovo već sve (naravno da ja jako pazim jer ona očito od rođenja ima problema s probavom).

Kao što sam rekla, kod vas možda nije ništa slično kao kod nas, ali bolje je posavjetovati se sa pedijatrom i riješiti sve nedoumice na vrijeme. samo sam htjela podijeliti naše iskustvo sa svima.

oprostite na poduži post, ali htjela sam sve detaljno na brzinu opisati i onda tako ispadne.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i moj je najmanji imao krvi u stolici, a kako uz to nije dobivao na težini koliko je trebao, prošli smo podosta pretraga. isto je imao često stolicu koja je bila zelenkasta i imala sluz. Uglavnom ni danas ne znam zašto krv. alergičan na KM, jaja i soju, pokazalo se, nije, nije imao viruse i bakterije u stolici. I kad krv nije bila vidljiva okom, test na okultno krvarenje bio je pozitivan. Zadnji nalaz je OK. Uglavnom zbog krvi ga pedijatrica drži na oku, težina ide sporo gore, ali ipak ide, a koliko jede, još dobro i dobiva.
    Da zaključim, svakako reci pedijatru za krv, ali ne čini mi se ništa hitno
    i probaj izbaciti mlijeko, samo što kažu da treba dosta dugo da bi se pokazalo je li u pitanju alergija ili ne

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji nisu imali tragove krvi, njih je pogodio dermatitis, velika do svoje 4.5 godine nije okusila mlijeko, a mali s 2.5hodine isto nije, a oboje su alergičari najvišeg stupnja, zašto, kako nitko ne zna, dojeni , kontrolirana ishrana i kontrolirano dojenje ( znači djeta kod mene) itd.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hm... sad ste me pak zabrinule... ali naravno hvala svima na informacijama! mislila sam da moja prehrana ne utječe na moje mlijeko...? sad sam možda totalno lupila pa ostala živa pa njegova je stolica isto kažem uvijek malo više zelena, često sluzava, ali ja sam mislila da on to iskaki što proguta sluz iz nosa ili tako... ? sad ne znam šta bi počela izbacivati iz svoje prehrane... mlijeko kažete? nitko u obitelji nije alergičan, čudilo bi me da je to kod njega slučaj... konzultirat ću se s pedijatrom čim prije, nadam se da ću naići na dobar savjet.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    i moj je najmanji imao krvi u stolici, a kako uz to nije dobivao na težini koliko je trebao, prošli smo podosta pretraga. isto je imao često stolicu koja je bila zelenkasta i imala sluz. Uglavnom ni danas ne znam zašto krv. alergičan na KM, jaja i soju, pokazalo se, nije, nije imao viruse i bakterije u stolici. I kad krv nije bila vidljiva okom, test na okultno krvarenje bio je pozitivan. Zadnji nalaz je OK. Uglavnom zbog krvi ga pedijatrica drži na oku, težina ide sporo gore, ali ipak ide, a koliko jede, još dobro i dobiva.
    Da zaključim, svakako reci pedijatru za krv, ali ne čini mi se ništa hitno
    i probaj izbaciti mlijeko, samo što kažu da treba dosta dugo da bi se pokazalo je li u pitanju alergija ili ne
    koliko malo je dobivao na težini? ovaj moj mali isto tako, ali pedijatar ništa ne govori, a u stvari jednostavno je sitniji, nisam ni ja neka krupna. no gotovo da je poduplao svoju porođajnu težinu, još 100g, što bi trebalo da je slučaj sa 6 mjeseci, pa mislim da je to dobro...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle od nekoga alergije trebaju i početi, drži se .
    jel si pričala s pedijatrom, ak treba izbacivati klopu počni od mlijeka, jaja, riba i morskih plodova, svinjetina, orašasto, agrumi, govedina,svinjetina,konzervansi

u drugoj navali gluten, krumpir ( onaj nas je uništio, jer nisam ni mogla zamisliti da je on tako gadan, mislim krumpir, to je ujedno jedini alergen koji mi je klinac jeo i na koji je alergičan, druge sve alergene je posisal iz mlijeka, s time da sam dijetu počela s njegovih 3 tjedna, što reči na moje iskustvo od skoro 2.5 godine ne jedenja istog)

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    koliko malo je dobivao na težini? ovaj moj mali isto tako, ali pedijatar ništa ne govori, a u stvari jednostavno je sitniji, nisam ni ja neka krupna. no gotovo da je poduplao svoju porođajnu težinu, još 100g, što bi trebalo da je slučaj sa 6 mjeseci, pa mislim da je to dobro...
    moj nije poduplao porođajnu težinu s 6 mjeseci, prva dva mjeseca je dopbio po kilu i onda je počeo osjetno manje dobivati. Sad je s 13 mjeseci valjda dostigao 9 kila. kažem, pedijatrica nikad nije radila paniku, ali ga prati, jednom mjesečno vaganje i napravili smo neke pretrage krvi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj mali je s godinu imal 8300, mala je imala 9500, a klinac koji nije bio alergičar je bil 8100, tak da težina nije presudna, ali ovo dvoje malih alergičara su u nekom trenutku dobivali malo, čak i padali na težini.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jeez! ne zvuči dobro nikako... javim vam se kad se čujem s pedijatrom. ja sam ovo lakto veggie, tak da ću sad onda izbaciti mlijeko. a krumpir je maltene jedini kompromis koji mm i ja imamo, obzirom da on ne jede... povrće...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle možda tebiu nije krumpir u igri, kod moje klinke nije bio, njoj je najgore bilo mlijeko, ali kod klinca je krumpir bio presudan, ne bi ni skužila da cure u labosu nisu čačkale sve i svakaj, a klinac mi je bio isto ružno crven i prije i posle jela ( jednako ružno), jer mu je valjda i ono kaj je dobival prek cice bilo preveč.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i nas ovdje
    Sa mjesec dana sam prvi put vidjela krv, zelene sluzave stolice, puno njih dnevno i gastrica sumnja na alergiju na km. izbacila sam km, jaja, ribu, citruse i orasasto i bilo je ok neko vrijeme. Sada sa 4 mjeseca malac je u komi sa dermatitisom i ja ne znam sta mu smeta, nikako ne mogu otkriti, a za testiranje je premali

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo sam opet našla trag. nije tako jasno crven, ali ipak, to je to. ovo je baš neobično da je dva dana zaredom. a jučer sam dosta mlijeka popila, baš mi se pilo...
    sad se osjećam tako glupo što nisam prije reagirala, ali nakon što sam pričala s prijateljicom liječnicom, mislila sam da je ok. on je inače ok, to se tako rijetko našlo... ja jesam pedijatru jednom usput rekla da je njemu stolica uvijek tak zelenkasta i sluzava, na što on nije ništa rekao. a ja se sjećam s prvim sinom da sam brijala po svemu i da mi je netko od bezpelenaša odgovorio kako nema pojma kakva je bebi stolica kad završi u wc-u, pa sam pomislila, eto, netko je ni ne vidi, pa valjda nije tako big deal, ako je beba inače dobro...
    dixie, možda šećer? negdje sam čitala o povezanosti dermatitisa i šećera... krema Aderma je stvarno jako dobra za suhu kožu, ako je takav d. to je bubi imao s ca. 2 mjeseca, ali je definitivno bilo od kupke, jer je prošlo od te kreme i nije se vratilo (kupku sam izbacila).

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i još jedno glupo pitanje: ako ću izbaciti KM, onda i sve mliječne proizvode? jogurte, vrhnje, sireve...?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa da, i čokolade
    iznenadila sam se u koliko proizvoda ima mlijeka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i nas ovdje
    Sa mjesec dana sam prvi put vidjela krv, zelene sluzave stolice, puno njih dnevno i gastrica sumnja na alergiju na km. izbacila sam km, jaja, ribu, citruse i orasasto i bilo je ok neko vrijeme. Sada sa 4 mjeseca malac je u komi sa dermatitisom i ja ne znam sta mu smeta, nikako ne mogu otkriti, a za testiranje je premali
    z aništa nije mali, ne vjeruj takvim pričama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, i čokolade
    iznenadila sam se u koliko proizvoda ima mlijeka
    a tek orašastog i soje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    krema Aderma je stvarno jako dobra za suhu kožu, ako je takav d. to je bubi imao s ca. 2 mjeseca, ali je definitivno bilo od kupke, jer je prošlo od te kreme i nije se vratilo (kupku sam izbacila).
    mojima je smetala aderma, a mali je alergičan i na zob

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bi li se odmah vidjelo kada isključim neku namirnicu, mislim, bi li stolica bila bolja/drugačija? dva dana nisam uzimala ništa mliječno, pa je bilo i krvi (tih malih tragova). bili smo danas kod pedijatra, bio je prilično... ravnodušan, maltene, ili ljepše nezabrinut. dao mi je uputnicu za pretragu stolice na hgb, to ćemo sada odraditi. a na moj spomen da je možda alergija, rekao je da su to spekulacije (dobro da nisam rekla da sam na forumu pročitala, mora da bi me špotao ). sad ćemo vidjeti što dalje nakon analize.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ništ se ne vidi od danas do sjutra, treba neko vrijeme, mojima je koža bila bolja kroz neko vrijeme a kroz recimo 2mjeseca već dobrano dobra, ali moji su alergičari višeg stupnja, i na više namirnica.

ak misliš izbacit mlijeko iz prehrane, možeš bit i na dobitku.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo "gongo" je na analizi, u pon. ćemo valjda imati neki odgovor, ali kao za inat sada kaki školski! senf-žuto, kremasto... ma milina! a otkad je rođen nije bila tako "lijepa" stolica, nego bi možda jedna bila žuta, a 5 drugih zelene i tak... ja sam zasad nastavila sve jesti, pa ćemo vidjeti.
    jesi ti jelena.O onda na veganskoj prerani?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne nisam ja sam na "normalnoj " koja se sastoji od riže, prosa, kukuruza, maslinova i bučina ulja, puretina, ( ponekad malo domaćeg piceka), voće bez agruma i orašastog, povrće bez paradajza, paprike,krumpira. hrana bez konzervansa, sve radim doma.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

I mi smo imali u jednom periodu tragove krvi u stolici. Naravno da smo dobili preventivno antibiotik (imali smo 2 mjeseca), a naknadnom analizom stolice utvrđeno je da nema virusa ni bakterija. Međutim, ja sam uočila dok je jednom kakala dok sam ju presvlačila, tragove krvi na samom izlazu anusa i to sam spomenula. Imala je jednu malu ragadu i to im nije bilo dovoljno da objasne pojavu krvi u stolici. Napatili smo se tih dana, nosili na analize, ja sam bila na strogoj dijeti (samo kuhana piletina, krompir i povrce). Nakon tjedan dana dijete, i dalje je imala tragove krvi, tako da sam mogla iskljuciti da joj je išta smetalo u mojoj prehrani.

Onda smo došli kod gastroenterologa dr. Vučkovića na Rebru koji je mišljenja da ne može tako lako doći do alergije na hranu preko majčinog mlijeka.
    L. je samo imala učestale eksplozivne stolice koje su joj stvorile ragadu na anusu. Čim sam izbacila Bio Gaia-u, stolice su postale kremastije i pravilnije, a ragada je zacijelila.

Toplo preporučam analizu stolice (da se ustvrdi da nije slucajno virus ili najčešće zna biti Campilo bacter), ali i fizički pregled.
    Posljednje uređivanje od lana banana : 08.01.2013. at 09:29

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

manal, nemoj unaprijed brinuti, niti eksperimentirati s hranom..možda je ništa jer je moje prvo dijete tako dvaput imalo i ništa nije bilo, a možda je neki problem. svakako odi čim prije doktoru i onda ćeš vidjeti.
    imam i drugi primjer, moj mlađi sin je s dva mjeseca imao proljevastu stolicu sa sluzi oko 6 puta na dan nekoliko dana, pa jedan dan s krvi unutra. tad sam se uspaničila i otišla doktoru i imao je kampilobakter. završili smo na Zaraznoj tjedan dana i dobio je sumamed...iako mislim da tvoja beba nema to, možda će koristiti nekoj drugoj mami kad pronađe ovaj topic u tražilici...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lana bananav i vidiš zanimljivo. nama su baš tad u bolnici preporučili Bio gaiu i od tad nije više imao nijeda problem s probavom...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    hrana bez konzervansa, sve radim doma.

nemoj mi reći da i radiš uz to, mislim u radnom odnosu. OT ali zvuči sjajno, ali za mene trenutno kao SF. možda jednog dana...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure na savjetima! bili smo mi odmah kod doktora i uradili analizu 3 stolice na hemoglobin. u te tri stolice nije bilo krvi, a nisam je ni očekivala, to je bila neka sjajna stolica tih dana. doktora sam nazvala i pitala za nalaz, rekao je: evo, nema krvi. ja kažem poslije je još jednom bilo. ne govori ništa. pitam ga "trebamo li poći od toga da je od napinjanja?" kaže on "stvarno ne znam."
    poslije toga sam još jednom našla, neki dan. taman smo taj dan prije bilo kod njega zbog nečeg drugog. kasnije kaka i eto opet na par mjesta nekoliko sitnih tragova.
    sad se ja pitam: koliko uopće gledate tu kakicu? da sam samo bacila pogled u pelenu, ne bih primjetila. ali sad kad znam da bi moglo biti tragova, ja se zapiljim, i onda vidim. pa si mislim, možda često prođe nezapaženo i možda je bezazleno? to se nadam... u ponedjeljak ću otići k doktoru sama samo na razgovor o tome.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da, nekima je Bio Gaia pomogla, a nekima ne... znam samo da je L. od nje očito imala rjeđe stolice koje su bile učestale. Baš velim, kad sam joj prestala davati taj probiotik, preko noći stolice su postale aman taman... dok je od prijateljice mali imao opstipaciju i nakon što mu je počela davati taj probiotik, poboljšale su se stolice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •