Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: Kopanje nosa

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Kopanje nosa

... priznajte, siguran sam da velika vecina klinaca to radi, javno ili poskrivecki. Ne znam sto to ima magicno u tom rudarenju, ali je tesko boristi se protiv njega ...

Meni je jos lako prezivjeti to sto on kopa po nosu, ali mi se gadi sto on te "iskopine" poslije stavlja u usta (da ne kazem, jede .... bljak) i to ne samo one suhe smrkljice nego i one druge ... da im ne spominjem konzistenciju .

Imate neku dobru ideju kako suzbiti ta speleoloska istrazivanja prstom i pogotovo klopanje iskopanih uzoraka?

(Price o bakterijama i slicnom do sada nisu dale rezultate)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Joj i mi muku mučimo s kopanjem rudnika.

Luka samo kopa, a Lucija ponekad i pojede :shock:

Probala sam svašta, strašenje bakterijama, pa pristojna djeca to ne rade, pa gdje si to vidio,ali uglavnom odmah reagiram (kad vidim) brisanjem nosa tako da nemaju materijala za iskopavanje

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj :/
    moja svakidasnja jadikovka

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji oboje kopaju.
    F. je bio u fazi kada je šmrklje lijepio po zidu uz svoj krevet.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:D Kod mene prijetnje nisu upalile.
    Rudarim i dan danas...kad me niko ne vidi.

Smije li se jos ko prijaviti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninet...Već sam odavno rekla da si ti moja izgubljena sestra blizanka.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zara iskopa, al' onda s gađenjem traži da joj odmah obrišemo prstić.
    uvijek joj kažem da to nije lijepo, pitam je zašto nije uzela maramicu, koja joj uvijek bude negdje pri ruci.
    jedin savjet je forsirati tu maramicu, znači svaki put kad prstom iskopa to nešto, tražiti da obriše nos i s maramicom. možda ih probati motivirati s onim papirnatim maramicama s disney ili sličnim likovima.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ama nikad necete uspjeti. Ne kopaju djeca nos da bi izvadila slinicu koja se moze ispuhati, nego zato jer je to jako ugodan osjecaj.

Luna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

uuuups

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I Janko kopa nos, ali ako nešto i uspije iskopati onda pogleda na prstić i napravi gadljivu facu i kaže BLJEEEEEEEE!!. Za sada još nije stavio ništa u usta i svim silama se trudimo da ga učimo da to ne radi.
    Fakat, kaj je nima toliko fino u tome ????

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa

uuuups
    Ja samo kad imam u nosu nekaj kaj se neda ispuhati, onako ako je skoreno i veliko 8) . I naravno odem u kupaonu da me nitko ne vidi, pogotovo ne Janko jer ne bi više vadio prst iz nosa...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne tako davno jedan je dr mr fr necega, valjda psihologije ili slicnog, na teveu izjavio da preko 90 posto odraslih kopa nos. i da neki jako mali postotak od tih 90 i konzumira to sto iskopa.

kaze da nema niceg loseg u tome, ni fizioloski ni psiholoski. jednostavno - kopa se i basta.

e sad, kaze on, ako vas/nas to tako jako iritira - potrebno je dijete pouciti da se kopanje nosa (kao i raznorazno ceskanje/navlacenje i ino nekih drugih, skrivenijih dijelova) cini u privatnosti. svojoj sobi ili u toaletu, npr.

ja pokusavam idi vec godinama objasnit, nema koristi. sad joj se pridruzio i noa. za godinicu vec vidim trio...

to je valjda jedna od onih stvari kao strije il mucnine... ne mozes se borit protiv njih...

a ja strije nisam dobila, ni mucnine. ni jedne. ni jednom. pa mi valjda zato ne gine to kopanje negdje moram past

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj emily prvotno napisa

uuuups
    Ja samo kad imam u nosu nekaj kaj se neda ispuhati, onako ako je skoreno i veliko 8) . I naravno odem u kupaonu da me nitko ne vidi, pogotovo ne Janko jer ne bi više vadio prst iz nosa...
    topic se razvija u zanimljivom smjeru... 8)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Fino rece litala...90%
    E sad, hrabrih je vjerovatno manji postotak....
    Elem....poenta je da tu nema pomoci. Objasnicete djeci da je to drustveno neprihvatljivo, ali oni ce to nastaviti ciniti u samoci.....I nije big deal...

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Prijavljujem još kopača. Ja (relativno) skriveno, mm i u društvu
    Oni koji ga znaju se više ne uzrujavaju..

Konzumacija.. tabu tema. Ima l ko hrabar da prizna??
    No, poanta je u tome da to zna bit onako fino slankasto pa je baš fora (hm, sjećam se iz mlađih dana..)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a kada strpa prstiće u svaku nosnicu i simultano ih počne kopati te razvuče nos do prekosutra...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja kopam u svoja 4 zida ili 5 vrata ako sam u autu ali nikad nisam pojela šmrklje, to mi je odvratno /pazi moralistice!/.
    Kad smo već kod te teme, kako objasnite djetetu da puštanje vjetrova u javnosti nije poželjno? Glupo mi je da se dijete suzdržava jer je to nezdravo za crijeva, a kad je ovako mali mi je baš i slatko kad prducne. Budući da znam da mi za 15 godina to neće biti tako slatko - kada ste i kako to počeli objašnjavati?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mislim da ću o prduckanju razmišljati kad budemo u "6-9" 8)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Fuj, ne jedem šmrklje, bljak, puj, bljak...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i nas kopača. Daniel je počeo to raditi u privatnosti, izgleda da mu slankasto paše. A Andreu iziritira kad ih osjeti, ali ni slučajno u usta. Ćak i kad joj se to desi na kupanju u vodi, obavezno tu vodu ispusti jer je BLJAK!
    Ne znam kaj sam sve pokušavala, ali niš od toga...
    A i meni smeta kad mi se to nalazi u nosu ! A moj tata je to sa užitkom radio i nije ga bilo briga jel ga tko dela ili ne, možete zamisliti kakav sam primjer imala

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da laže tko kaže da ne kopa nos. Svatko zna da se puhanjem i maramicom ne mogu otjerati svi šmrklji.
    Osim svega, to rade i naši rođaci majmuni, i ne samo to, oni i jedu ono što iskopaju, baš kao i djeca, tako da bi se moglo reći da je to neka prirodna, evolucijska stvar.
    Evo priznanja:
    Ja kopam nos , a sjećam se da sam u vrtiću i jela to, a jednog dana mi se zgadilo i sad ne bih ni luda! Ali se zato dobro sjećam da mi je bilo fino...desert praktički.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

čitam ovaj topic i prekapam...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    čitam ovaj topic i prekapam...
    OT: tatek, sličice sam spakirala prije "prekapanja", tak da ne bereš brigu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sjećam se da je meni isto bilo fora lijepiti ih na zid uz krevet. jednog dana kad je mama odmaknula krevet da počisti iza, imala je što vidjeti. predložila mi je da, ako baš moram, lijepim u plahtu. :D

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni to spada u jutarnju higijenu
    u paketu s umivanjem

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.babababies.com/images/pic...75_10-3766.jpg

Hmm, baš muku mučimo s tim. Lako za kopanje, ali kada mi nakon toga onako slasno oblizne prst! Uff... I ništa za sada ne pali da se toga odrekne, nego još namjerno sa smiješkom nakon toga još više obliže prst.
    Što se tiče prduckanja, i to mi namjerno radi tako da dotrči do mene i onda okrene guzu prema meni i sa smješkom ispusti
    Ali jedno vrijeme je znao otrčati u WC i tamo ispustiti. Sada namjerno neće.

anchie76 promijenila sliku u link

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jooj! Otišla slika umjesto linka
    Neka netko od moderatora ispravi, pliiiz!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Slika je taaaaako slatka.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako je skoncentriran

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo me, priznajem ... ali samo one skorene naravno, sve to u privatnosti, iako mi se nekad zna omaci i u javnosti kad sam zamisljen.
    Kad malo bolje razmislim, najbolja mi je inspiracija nakon kravrenja iz nosa, ali tad terba operzno, jer zna opet procurit ...
    Ali ne jedem, i nisam ni kao mali.
    I da, kao mali sam ih znao bacati iza kreveta ... a sad zavrse ipak u maramici.

Ne smeta me sad sto ce to netko primjetiti kod Vedrana, niti me smeta sto to on radi sa onim suhim skorenim, ali me smeta kad to radi sa onim ljepljivim, rastezljivim, zuto-zeleno-sarenim u kojima fakat buja flora i fauna. Bio bih sasvim zadovoljan kad bi se rudarenje ogranicilo na ne-tekuce rude.

Dakle, zakljucak topika bi mogao biti: proglasimo kopanje nosa za drustveno prihvatljivo ponasanje i nema problema.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da, ustvari imas potpuno pravo. tko je i zasto to proglasio drustveno neprihvatljivim kad toliki postotak ljudi to radi? bezveze...

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama Nola kopa po citav dan, genetika .
    Jan puno manje, ali i on se zaigra.
    Oboje nakon toga trce da im to obrisemo sa prsta.
    Na svu srecu jer jedenje istog mi je odvratno.
    Mada kad vidim dokle je Berlusconi dogurao

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Inquirer prvotno napisa
    Nama Nola kopa po citav dan, genetika .
    Jan puno manje, ali i on se zaigra.
    Oboje nakon toga trce da im to obrisemo sa prsta.
    Na svu srecu jer jedenje istog mi je odvratno.
    Mada kad vidim dokle je Berlusconi dogurao
    Kaj se od toga celavi?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni se čini da sve to prođe kad krenu u školu. Naravno da potajno i onda kopaju nos i da prduckaju, ali jednostavno počinju primjenjivati pravila dobrog ponašanja koja smo im usadili makar nam se činilo da se nisu "primila". Sve to njima ostaje i nekako polako počinju biti sve ozbiljniji. Zapravo mislim da ne treba forsirati ni u čemu jer ono što danas nikako da naprave dogodine će biti normalno( npr. u 1. razredu neće ujutro u školu i ne mogu se probuditi, u 2. tog problema nema)
    Zapravo trebamo uživati u tim dječjim nepodopštinama jer začas postanu preozbiljni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Omiljeni hobi mojih hahara - kopanje nosa i prduckanje i podrigivanje i ono nedužno "Oprostite!!!!"
    Uglavnom,nema lijeka za to!!Još prduckanje i podrigivanje nekako uspijevamo riješiti odlaskom u kupaonicu ili pokrivanjem ruke usta dok podriguju,ali kopanje nosa je naprosto neriješiva stvar!!!
    Dovoljno mi je da pogledam MM ili u vožnji u retrovizor tipa iza sebe kak rudari ko sretan sa blaženim osmjehom na licu - i jasno mi je da je to tak i gotovo!!!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj sad sam se sjetila kaj Janko radi. MM se zna podrignuti onako na sili, bez veze i to naravno zvuči, hm. A Janko se počne cerekati i onda se i on kao podrigne. Trebate vidjeti kako je to samo smješno. Onak se siriče kao napne, širom otvori usta i ispusti neki zvukić, kao mali miš, za poludit .
    a kad čuje da netko prducne, ili čak i on kad prducne, kaže "Ooooooooo." OInako uz osmjeh, od nižeg, do visokog O!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

joj da samo znate kako je izgledao stol (s doljnje strane) u našoj dnevnoj sobi kad sam ja bio mali sve sam ih tamo keljio. starci su to odlagalište skužili tek nakon 15 godina kad smo se konačno selili i kad je taj stolić otišao u ropotarnicu povijesti a kaj je najbolje braća mi nisu nikada kopala nos niti približno kao ja, ali već odmalena sam to radio isključivo kada sam mislio da me nitko ne vidi. nikad u javnosti i nikad u autu jer nikad ne znaš tko te može vidjeti i nikad, ali baš nikad u usta :bljak:

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    joj da samo znate kako je izgledao stol (s doljnje strane) u našoj dnevnoj sobi kad sam ja bio mali sve sam ih tamo keljio. starci su to odlagalište skužili tek nakon 15 godina kad smo se konačno selili i kad je taj stolić otišao u ropotarnicu povijesti a kaj je najbolje braća mi nisu nikada kopala nos niti približno kao ja, ali već odmalena sam to radio isključivo kada sam mislio da me nitko ne vidi. nikad u javnosti i nikad u autu jer nikad ne znaš tko te može vidjeti i nikad, ali baš nikad u usta :bljak:

Kako znas da je bljak ako nisi nikad probao?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pa izgleda bljak a i mjesto iz kojeg prozlazi ne izgleda baš kao slastičarnica

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E... baš danima razmišljam i hoću prekapati po Netu da pronađem što fali mom kopaču! Znam da sam čula negdje nešto, ali ne znam "u kojoj mi crkvi zvoni" Mislim, tipa: Kad djeca kopaju zid i jedu, fali im kalcija ili nešto sl.

Jeste čuli kad za to?! Moglo bi imati veze i s nosom? Sol? ili neki mineral?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam jednom citala tekst o tome kako si ljudi koji jedu slince jacaju imunitet. Tako da znate kad se prehladite za cim posegnuti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MM i ja jedva čekamo da se u kinu ugase svjetla....Al, zanimljivo, klinci ne kopaju. Svi troje trgaju nokte i kožicu ispod njih :shock: . Najstarija polako prestaje, srednja taktak, a maleni trga li ga trga. Ništa ne poduzimam, vidim da ih prolazi.....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hahaha, umrijet ću od smijeha!!! Eh, ovo mi je dobrodošlo za bolje raspoloženje. Ajoj, zamislite kakvi su rudari kod mene u vrtiću.
    Imala sam svakakvih dogodovština i odlagališta ruda na svim drvenim površinama, ili i direkt u usta. Možda je i moja najponavljanija rečenicabriši nos! jer većina ih okolo hoda sa punim nosevima. Curice pokušavam motivirat time da su lijepe i sa zgodnim frizuricama, a punih noseva,ali eto rijetko pali.
    Mislim da nema onog tko ne kopa nos, ali u usta, joj, odmah mi se želudac preokrene.
    E a ima jedan grafit, da je kopanje nosa nekim ljudima jedini način da prodru u sebe.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    : Kad djeca kopaju zid i jedu, fali im kalcija ili nešto sl.
    i ja sam čula da fali kalcija, al meni je to veterinar rekao- za PSA

kad ližu zid i sl.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj cekana prvotno napisa
    : Kad djeca kopaju zid i jedu, fali im kalcija ili nešto sl.
    i ja sam čula da fali kalcija, al meni je to veterinar rekao- za PSA

kad ližu zid i sl.
    Valjda su kod klinaca jos jaki iskonski instinkti ...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja baka kaže tko kopa nos ima gliste. Osjetila sam potrebu podijeliti s vama ovu narodnu mudrost

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čitam i umirem od smjeha, ali mi se polagano okreće u želucu, pa Vas ostavljam, jer uskoro će mi gablec, pa možda uspijem sve ovo zaboraviti :D
    baj, baj

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

[/quote]Dakle, zakljucak topika bi mogao biti: proglasimo kopanje nosa za drustveno prihvatljivo ponasanje i nema problema. [/quote]

Joj ljudi ja cu se upiskiti od smijeha !!!
    uhuh..sto reci,pridruzujem se klubu
    i znate,bas ste me utjesili..ja mislila da samo ja to radim

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Moja baka kaže tko kopa nos ima gliste. Osjetila sam potrebu podijeliti s vama ovu narodnu mudrost
    A ja kažem, ne moj kopati nos tj. jesti sadržaj istog jer ćeš imati gliste! A kažu da je kreč ili što već lijek za gliste... tj. djeca koja imaju gliste tamane nešto zemlju, vapno, ne sjećam se...

I... kako ćemo ih odviknuti od jedenja "ruda"?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš kako je Nevi prošli tjedan procurio nos, djevojčica otkrila kopanje istog i slučajno otkrila da ako prst nakon toga staviš u usta to bude fino (ona kaže da je fino slatko!).

Mm i ja smo u početku bili u nedoumici pa smo se pravili da ne vidimo, al smo onda popričali o tome i odlučili ne poduzimat niš. Nikom ne šteti time što kopa (i jede) šmrklje! Niti sebi niti drugima! Malo gadno je, al gadno je i kad prdne, pa nam to nije palo napamet sankcionirati I krajnji zaključak nam je bio da, ak će još uvijek to radit kad krene u školu, onda ćemo popričat s njom. A ak će još uvijek sama izabrati opciju kopanja, pa nek kopa onda!

Obje bake se, naravno, zgražaju do neba! Ni same ne znaju dal se više ljute na nju kaj kopa, na to kaj ne reagira na njihova nastojanja da ju spriječe (tipa "evo ti čokolada", "neću, ovo je finije" ) ili ih najviše smeta to kaj mi to sa smješkom toleriramo. :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •