Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Waldorfski i drugi privatni vrtići

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Waldorfski i drugi privatni vrtići

jel ima tko iskustva ili bilo kakve informacije o Waldorfskom vrtiću? koliko vam se čini OK ili ne? a drugi privatni vrtići?

hvala,
    s.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kolko je meni poznato,mislim da od Ivestojan bebac ide u privatni vrtic,da je pisala nesto o tome,al ne znam tocno u koji ide.
    probaj mozda malo u arhivi pogledat-bas mi nekak zvoni da se nema tome dugo pisalo o tom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrtić Trnoružica na Savici ima i waldorfske jaslice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se W. vrtic cini sasvim O.K.: misle o prehrani tako da djeca jedu stvarno zdravo, imaju kreativan pristup u odgoju, djeca sama rade pretstave i slicno, imaju iskjlucivo drvene igracke ili od drugih prirodnih materijala, nesto vise kostaju a da ja previse ne duzim evo ti broj tel. pa se direktno raspitaj:6609502.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta je sa Montessori vrtiicma? Sad je jedan otvoren ovdje meni u blizini (kraj Mioca, na Jordanovcu), pa me bas zanima....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel ima još netko iskustva s waldorfskim vrtićem Trnoružica?
    možda će tin ići tamo, pa me zanima?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

informacija iz prve ruke iz Waldorfskog vrtića
    jučer smo bili tamo, primili su Tina, jako nam se dopao ambijent, imaju vegetarijanski jelovnik, znači puno žitarica, tofu, seitan, puno nam znači što ne jedu slatkiše i ostale gluposti od grickalica, ako već i jedu slatko onda im teta kuharica napravi kolač od integralnih sastojaka.
    teta Ana je jako simpatična
    cijena mjesečno 1.300 kuna + članarina 550 Kn koja se plaća samo jednom.
    super i to što je to MM-u 10 minuta od posla, i može ga ostaviti od 7 sati.

ivarica

Početno

drago mi je da si zadovoljna, ja iz razgovora iz parka, kojeggod, uvijek primim pozitivne info i o waldorfskom i o montessori vrticu.

nego, zelim ti uspjesan prvi radni dan

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje je motessori vrtic?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarica, hvala ti

montessori ima koliko znam ima na pantovčaku, i u ulici Šipkovica, ne znam koji je to kvart, možda cure znaju još neke lokacije

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie mislim da je na malešnici

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje se nalaze waldorfski vrtici? Jel ima samo jedan ili vise njih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Waldorfski vrtić postoji na Jakuševcu i u Folnegovićevom naselju,?,(mozda je to isti ovaj za kojeg cure spominju da je na Savici), ta dva su ogranak udruge za Waldorfku pedagogiju u Hrvatskoj.Ima jedan neovisan o tome na okretištu Borongaj, ima jedan vrtić sa vegetarijanskom prehranom koji navodno isto ima grupu koja radi po w. pedagogiji, zove se Vitica i negdje je u Vukovarskoj cesti.Gradski vrtić Poletarac u Dubravi ima grupu koja radi po w. pedagogiji koja se zato i dodatno plaća.
    To je sve sto ja znam, a da li je to stvarno sve, ne bih znala!

Irma

Početno

Montessori vrtica ima skoro po cijelom gradu: osim Sipkovice (Malesnica) i na Pantovcaku, postoje jos: jedan u Cvjetnom naselju, kraj Bocarskog doma (sjediste je DV Vrbik), na Salati (sjediste je na Mihaljevcu, DV Vjeverica), na Jarunu, na Bukovcu, mislim da ima i neki u Dubravi... cijene su razlicite, pa se treba dobro informirati....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitala sam da u montessori vrtiće klinci mogu s tek 3 godine, kako je s waldorfskima? jel mi može netko reći ukratko koje su glavne karakteristike i razlike između montessori i waldorf pristupa?

putnica

Početno

Ima već jedan topic otvoren na temu Montessori vrtića. Tamo sam već nešto napisala. Kad sam zvala Montessori vrtić u Malešnici, žena mi je rekla da je još jedan u Sesvetama, a drugi su "normalni" vrtići, ali imaju npr. jednu Montessori grupu. Postoji jedna knjiga koja se zove Waldorf ili Montessori metoda? Pokušavam je nabaviti pa vam ispričam. U Malešnici primaju djecu od 2 godine. A što se tiče Waldorfa, mislim da su dosta rigorozni. Npr svaki dan u tjednu je uvijek rezerviran za jednu aktivnost i jednu vrstu jela. Bit je da djetetu treba nametnuti red. Npr ponedjeljkom se jede kolač, utorkom povrće itd. Uvijek isti redoslijed.
    To mi je rekla žena čiji brat radi u Waldorfskoj školi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da bi stekla neki opci dojam o waldorfskoj pedagogiji , moze ti pomoci stranica osn. wald. skole gdje su opisane posebnosti takvog pristupa djeci.
    Bice ti sve jasno iako ne isticu posebno pristup za vrticku djecu, vidi se u kom pravcu to ide.
    Adresa te stranice je: www.waldorf-zg.hr

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja prijateljica je upisala sina u Waldorski u Folnegovicevom i jako su zadovoljni. Mali je poceo puno vise govoriti i druziti se sa djecom.
    ja se spremam ovih dana tamo sa svojim malcem koji bi na jesen trebao krenuti u vrtic.
    super je sto su sva djeca zajedno, svi uzrasti. tako da se od malena uce biti jaki, tj. odgovorni jedni za druge. mozda to pridonese da se braca i sestre manje tuku a vise prihvate jedno drugog.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    kolko je meni poznato,mislim da od Ivestojan bebac ide u privatni vrtic,da je pisala nesto o tome,al ne znam tocno u koji ide.
    probaj mozda malo u arhivi pogledat-bas mi nekak zvoni da se nema tome dugo pisalo o tom.
    Help. Kako do arhive?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

klikneš u pretražnik, gore na vrhu stranice i upišeš pojam koji tražiš. 8)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

veliki nedostatak Waldorfskog na savici je sto je po ljeti 2 mjeseca zatvoreni!!
    MM-ov bratic je vodio svoje 2 djece tamo i to im je bio veliki problem!!!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i on topic;

ja uvijek dajem prednost Montesorriu nad Waldorfskim 8)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zna li netko išta o Waldorfskom vrtiću u Samoboru? Gdje, kako, zašto itd?

I zanima me je li velika gužva za ovaj na Savici? Treba li se puno unaprijed predbilježiti?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    klikneš u pretražnik, gore na vrhu stranice i upišeš pojam koji tražiš. 8)
    Hvala josie, to sam već ukapirala. Nadala sam se da postoje još neki stariji tekstovi, negdje sačuvani

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Waldorfski vrtić/igraonica- iskustva

Naš mali Vito od jeseni, dakle gotovo punu sezonu, ide u waldorfski vrtić (igraonicu) Mala vila na Zelengaju, blizu Britanca, uz samu šumu. http://www.mala-vila.org/

Kako sam sama prije godinu dana užurbano pretraživala Net i forum, željna informacija, osjećam se ponukanom da sada napišem svoje dojmove, možda će koristiti.
    Prije svega, Mala vila je postala drugi dom, ne samo našem djetetu, nego i nama. Kad smo prvi put došli tamo, na prvu subotu u svibnju, dan otvorenih vrata, bili smo zatečeni uređenjem, igračkama, prostorom kao iz bajke. Nismo željeli otići. Drvo, male pregrade i zavjese, lutke i posuđe, napravljeno s toliko pažnje, od prirodnih materijala i sve na mjestu. Predivan prostor: cijela kuća na raspolaganju i divna okućnica, može se vidjeti na internetu. Biljke oko kuće i u vrtu koje im, uz redovan program, pomažu pratiti godišnje cikluse i živjeti s prirodom. Dovoljno je reći da tamo nema djeteta koje ne voli ići u vrtić, a stariji često dolaze i nakon što krenu u školu, u vrijeme praznika.
    Tete, Renata - voditeljica vrtića, pokretačica projekta Ljekovite pedagogije za roditelje i djecu i Sunčica, iskusna i blaga odgajateljica s glazbenim obrazovanjem s djecom (svojom i vrtićkom) rade već godinama. Skupine su raznodobne i funkcioniraju odlično: mali nalaze zaštitu kod velikih i nema poticanja rivalstva kao u istodobnim skupinama. Hrana je vegetarijanska, a boravak (još uvijek, premda su ako bude zainteresiranih ponudili produženi) 8-14, odn. do 14.45, u dane kad se održava engleski jezik. Osim jezika, imaju i tjednu ritmičku igraonicu, ali sve je to manje važno u usporedbi s aktivnostima i ozračjem koje nudi svakodnevni vrtićki program. Djeca stalno rade, pjevaju i igraju se. Osnovno načelo je čuvanje dječje igre: spontane i maštovite, jer je ona temelj kasnijeg koncentriranog učenja i, još kasnijeg, rada. Puno je toga što bih još mogla napisati o tom ljekovitom vrtiću/igraonici, ali za sada ovoliko.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Podizem topic. Zanima me Waldorfski vrtic Vitica u Vukovarskoj. Ima li svjezih iskustava?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •