-
Razgovor s odgajateljicom
Jako sam tužna i revoltirana i ne znam kako se postaviti.Molim za savjet.
Imam dvoje djece.Starija je bila u drugom vrtiću.Nisam imala loša iskustva.
Mlađa 3 ipol je krenula u novi vrtić, područni, znači prebacivam je iz centralnog većeg u manji u mješanu skupinu.5 dana je do sada bila.To je područni vrtić, miješana skupina,ona stiže iz starije jasličke.Nisam imala problema u jasličkim grupama, u stariju jasličku su je prebacili s 2 god, bila je najmlađa jer je bila samostalna i bez pelena, najmlađa u starojoj jasličkoj dok je dosta njenih ostalog u mlađoj.Tete je vole, kažu za nju da je živa, vesela i društvena.
Nove tete su bez smješka i nisu mi se niti obratile ništa posebno.Do sada smo 2 rečenice progovorili.Jako su ozbiljne.Mislim se rano je za jaču komunikaciju, ne znaju kakvog su roditelja dobile pa su još suzdržane.Pomalo..OK.To napominjem jer sam navikla i znam da odgajateljice imaju uvijek smješak za roditelje.bar sam tako navikla.I imam razumijevanja: puno djece, loš dan itd.Nisam od roditelja oštrokonđi, nisu mi važne te “tehničke stvari” (musavo dijete itd.)
Kako meni nije bitno je li jela i spavala već druge stvari, danas sam pitala mlađu tetu kakvo je dijete u interakciji s drugom djecom (neku djecu zna od prije, nije sve ekstra novo, ta teta joj je bila preko ljeta na zamjenama par dana isto).
Teta mi je rekla bez smješka i ozbiljno :
“Morate poraditi na tome da Vaše dijete samostalno jede, da si sama briše guzu, da ne proljeva vodu u kupaoni, da se sama oblači, da ne razbaciva stvari.”
BIla sam crvena kao bulka.Samo sam promucala da moje dijete jede samostalno od 6 mjeseci-a stvarno, od kad je sjela htjela je žlicu samostalna je po prirodi.
I kada sam teti je rekla da je mala, ona je rekla da nije više mala.
Znam da mora u vrtiću mora biti reda, ali ...ojsećala sam se kao da je moje dijete totalno neodgojeno???
Uglavnom, pripremam se na razgovor s odgajateljicom.Kako da se postavim?Moram reagirati.Ili je moje dijete STVARNO tako katastrofično????Ali to mi je prvi glas.
Naglašavam da je jedna teta iz matičnog vrtića baš naglasila da joj malena ostaje u sjećanju jer je posebna…
Stvar je u tome šta ta nova mješovita gurpa ima 24 djece, od toga 10 predškolaca i 10 poludnevnog.Znači moja curica najmanja u grupi.I iza 12 ih je malo u grupi
Da li je teta netaktična ili sam ja osjetljiva?Napominjem da je curica na čuvanju od 1 godine.
Pomagajte!
PS:Čini mi se da je starija dosta kasno počela sama brisati guzu, al se više ne sjećam , 5-6 g.?Da li imaju negdje neki standardi pedagoški zapisani, možda sam ja u krivu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma