-
PROBLEM SA PROBAVOM KOD DOJENOG DJETETA
Moja Danijela ima 7 mjeseci, dojenje ide odlično, napreduje super ali nakon podoja počnu problemi. Plač, dok se ne pokaka. Stolica je rijetka, zelena. muči se .Dala sam joj par puta (kršitelj koda), nije bilo tih problema. Stolica je bila normalna i nije je mučio stomačić. Žao mi je prekinuti dojenje, znam koliko je važno i dobro. Upomoć!
-
Da li ste krenuli s dohranom? Ako jeste, šta i koliko jede (osim cike)?
Kad su se pojavili problemi sa stolicom?
-
Prvi dani su bili super, spavala i cikila. Problemi su počeli 15 - og dana po dolasku doma iz rodilišta. Plač usred dojenja, znam šta su grčevi jer smo ih prošli sa starijom sekom koju sam dojila samo 2 mjeseca. Grčevi su trajali i kod Danijele oko 4 mjeseca ali cijelo vrijeme je stolica rijetka i zelena a i dalje je muči. Dohranu smo počele sa 5 i po mjeseci. Jede voće, povrće, (izbjegavam ono koje otvara tako da joj je jelovnik poprilično siromašan). Budući da ciki nisam žurila sa uvođenjem mesa a i ne znam šta bih joj dala s obzirom na sve ovo što se događa ( mislim na ptičju gripu, kravlje ludilo...).
Danas sam joj dala bocu, ujutro i navečer s tim da je tražila i ciku i dobila ,bila je poprilično mirna i zadovoljna. Stolica uredna. Duša me boli kad pije bocu.
-
Osoblje foruma
-
već 7 mjeseci imate zelenu i rijetku stolicu? što kaže pedijatrica?
jeste li vadili krvnu sliku? davali stolicu i urin na analizu? kakvi su bili rezultati?
da li ti piješ kravlje mlijeko ili jedeš jogurt?
uzimaš li neke vitamine, minerale, željezo ili sl?
kako je beba ovih 7 mjeseci napredovala u težini?
-
jesi joj davala možda neke kapi za grčeve (kao Sub simmplex)?
jesi primjetila da reagira na nešto iz tvoje prehrane?
-
Težina pri porodu 3400 g, sa sedam šest i pol mjeseci kad smo bile na kontroli imala je 8750. Doktorica kaže da pripazim na prehranu, da beba napreduje odlično. Jedno vrijeme sam stvarno pazila na prehranu ali nije bilo rezultata. Sab Simplex sam joj davala do 4 mjeseca. Mlijeko izbjegavam, ... Čitala sam da u stvari nema utjecaja što majka jede, .... I ja i starija seka ( A. 2001.) imamo osjetljivu probavu. Nismo davali na analizu stolicu, pedijatrica je rekla da ne smatra da nema potrebe, da će se s vremenom normalizirati. I ja sam se nadala. Pijem prenatal cijelo vrijeme.
-
Osoblje foruma
može biti od prenatala, moja stolica je od njega crnozelena :/
-
jedeš li neke mliječne proizvode osim mlijeka? probaj ih u potpunosti izbaciti.
kako je sa šećerom? paziš? smanji. moraš isprobavati raznorazne varijante promjene prehrane. možda nešto pomogne.
izbaci prenatal.
pročitaj ovaj tekst s portala:
Jesu li zelene stolice stolice gladi?
Sigurno ste čuli od mnogih kako zelena stolica vašeg djeteta znači da nemate dovoljno mlijeka i da vam je dijete gladno. Opustite se i odahnite jer to nije istina.
Što sve može uzrokovati zelenu stolicu novorođenčeta?
Česte stolice koje su uz to još i zelene i vodenaste mogu nastati zbog osjetljivosti na hranu ili lijekove koje uzimaju majka ili dijete. Razmislite dobro, možda nađete uzrok zelenim stolicama. Dajete li djetetu čaj? Jeste li nedavno primali lijekove? Prima li dijete ikakvu drugu tekućinu osim vašeg mlijeka? Dajete li mu ikakve “kućne pripravke” za kašalj recimo? Sve to može uzrokovati pojavu zelene stolice.
Zelene, vodene i sluzave stolice mogu nastati zbog nedovoljnog sisanja zadnjeg, masnog mlijeka. Moguće je da proizvodite previše mlijeka, da imate preaktivan refleks opuštanja pa na taj način dolazi do neuravnoteženosti između količine prvog i zadnjeg mlijeka koje dijete pojede. Beba može biti nervozna, kao da ima grčeve, može slabo dobivati na težini, a kakanje može biti bolno. Tehnike dojenja kojima se pomaže djetetu da bolje kontrolira protok mlijeka mogu jako brzo riješiti problem.
Nemojte očajavati ako vam dijete ima zelenu stolicu. Mjesta brizi i panici nema. Isključivo dojite, nemojte davati čajeve, ne mijenjajte dojku prečesto nego pustite da dijete samo odluči kada mu je dosta i “problem” ćete najvjerojatnije riješiti.
-
Zrak. Probajte podrigivanje. Trpanje formule događa se s manjim otporom pa se dijete ne naguta zraka, a zrak izravno pomaže razvoju gljivica. Vjerojatno dijete dosta prducka nakon podoja.
-
problemi sa probavom kod dojenog djeteta
Bili nemoj prekinuti sa dojenjem to bi bila najveca pogreska.Moja L. imala je 2-3 puta grceve, u bolnici jedom i kada smo dosle doma dva puta dok se nisam u sve to ufurala i puno toga iz prehrane izbacila ali nikad nije imala zelenu stolicu.Zelena stolica ti je od grceva, ima puno vjetrova u trbuhu pa se bori protiv toga placem.Probaj nesto izbaciti iz prehrane sta mislis da joj skodi.Moja L.ima zlatno-zutu stolicu ali 1-2 puta mjesecno zna dobiti proljev,ali neznam zasto?To je bilo prije nego sto sam joj dala (kršitelj koda)ovu jabuku.Sa dohranom sam probala ali jos nece.Tako da cu joj ponuditi kad ce imati 6.mj.Sada ima 5.mj.
-
problemi sa probavom kod dojenog djeteta
Bili nemoj prekinuti sa dojenjem to bi bila najveca pogreska.Moja L. imala je 2-3 puta grceve, u bolnici jedom i kada smo dosle doma dva puta dok se nisam u sve to ufurala i puno toga iz prehrane izbacila ali nikad nije imala zelenu stolicu.Zelena stolica ti je od grceva, ima puno vjetrova u trbuhu pa se bori protiv toga placem.Probaj nesto izbaciti iz prehrane sta mislis da joj skodi.Moja L.ima zlatno-zutu stolicu ali 1-2 puta mjesecno zna dobiti proljev,ali neznam zasto?To je bilo prije nego sto sam joj dala (kršitelj koda)ovu jabuku.Sa dohranom sam probala ali jos nece.Tako da cu joj ponuditi kad ce imati 6.mj.Sada ima 5.mj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma