Malo je nezgodan naslov al nisam znala što drugo staviti. Naime,zanima me dal je izdavanje potvrde od strane poslodavca o uplaćenim doprinosima i porezima kazneno djelo kad te iste NIJE uplatio? Otac je zaposlenik jedne tajkunske firme koja je već neko vrijeme u problemima,(ne znam dal smijem navesti ime pa tko skuži ovako),i za 2011 su mu izdali potvrdu za povrat poreza,znači ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u toj firmi ali kad je došlo vrijeme da se taj povrat i vrati-ništa mjesecima. Otac se otišao raspitati na poreznu zbog čega je zastoj i saznao je da je tako većini zaposlenika (oko 600) jer porezna nema što vratiti kad nije ništa uplaćeno od strane firme. E,sad... Mene zanima kako se takvo nešto može tolerirati? Dal su oni ikako prekršili zakon izdavanjem službenog a neistinitog dokumenta? Plaće zaposlenicima nisu davali od kraja 2011,pa nakon štrajka nešto uplate,pa mog starog vozaju za isplatu bolovanja već mjesecima,pa je nakon zaključenog bolovanja na čekanju... Pa me baš zanima dal postoji način da dođemo do tog famoznog povrata poreza jer je u pitanju više od 2 tis kn.