Evo info. da od 1.12.2012. ginekološka bolovanja više nisu u nadležnosti liječnika obiteljske medicine, već izabranog specijaliste ginekologije i opstretricije. Dakle, za doznake i daljnje vođenje bolovanja javiti se svom ginekologu.
Evo info. da od 1.12.2012. ginekološka bolovanja više nisu u nadležnosti liječnika obiteljske medicine, već izabranog specijaliste ginekologije i opstretricije. Dakle, za doznake i daljnje vođenje bolovanja javiti se svom ginekologu.
To onda znači da tijekom cijelog mog porodiljnog (koji će uskoro započeti) moj dr. opće prakse uopće ne mora biti upućen u situaciju?
Uh super, sad neću morati ić na sto mista radi doznaka![]()
Posljednje uređivanje od fingertips : 04.12.2012. at 20:48
Zasto mislim da to i nece biti bolje za trudnice?
One koje idu privatno, morat ce ici i izabranom HZZO ginekologu po doznake.
A kontrolori socijalnog ce sada ginekolozima brojati koliko su dana bolovanja dali. Dana...ne, nego tjedana i mjeseci.
Da li sam u pravu kad mislim da je to ucinjeno da bi bilo manje bolovanja u trudnoci?
Mozda je to i u redu, ali ja ne mislim da je. Voljela bih da me razuvjeri rezultat ove promjene, ali...
do sada su se kontrolirali liječnici OP,
sada će ginekolozi, ne bi trebalo biti razlike,
osim što će možda kad im HZZO sjedne svaki mjesec na vrat,
ipak promisliti da li je baš svaka trudnoća za bolovanje od prvog dana
meni je ovo puno bolje..dr op nije upućena u moju gin povijest i kad bi joj došli kontrolori nebi znala tako detaljno objasniti zašto sam na bolovanju od prvog dana t, za razliku od gin koja me prati godinama i točno zna razlog, te može potkrijepiti dokazima iz gin kartona u koji dr op nema uvid ( mislim na kompletnu povijest ). Za mene osobno to znači puno manje našetavanja..
a ja se slažem s ovim
jer recimo ja nisam uopće sigurna bi li donijela svoju trudnoću do kraja
da nisam gotovo od prvog dana bila na bolovanju
em zbog stresa, em zbog šefa, em zbog posla samog kojeg radim
i sad sam ponovo u postupku (kod privatnika) i nadam se istom scenariju i sada sa ovim promjenama zakona,
jer ako ne nadrljala sam, evo konkretno samo onih 15 dana nakon transfera
Najsvježija informacija...
Dobro, možda je to vama i prije bilo jasno, ali meni nije.
Porodiljni, tj. rodiljni, kako god da se to sad zove, I DALJE otvara isključivo i jedino liječnik opće prakse. Ginekolog otvara bolovanje, u slučaju komplikacija, ali sam porodiljni opća praksa.
za komplikacije kod ginekologa
za porodiljni kod obiteljskog
meni je puno gore sada po novom. lakše mi je bilo odnijeti papir od ginekologa jednom mjesečno(krajem mjesecaa) kod dr. opće prakse koji mi je pod nosom i doznake u hzzo. sada moram za svaki drek kod ginekologa-koji nije u mom mijestu stanovanja. evo sad sam npr bila redovnom pregledu, ali moram opet slij. tjedan doći kod ginekologa da mi da uputnicu za povjerenstvo-koje ne nosim kao inaće u hzzo di jesam, nego moram sada nositi u hzzo di mi je ginekolog, onda opet nakon povjerenstva moram ići po te papire i nositi u hzzo mjesta di mi je dr. opće prakse. ma da poludiš-a ja kao trebam mirovati. niko me ne pita kako će mi biti fino 5 puta ići do ginekologa..bem ti..a da ni ne kažem da imam još 1 bebu doma.
dobro pa će mi porodiljni uskoro-što je i dalje kod dr. opće prakse.
Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 15.12.2012. at 00:32