Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: darovanje nekretnine maloljetnoj osobi(djetetu)

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno darovanje nekretnine maloljetnoj osobi(djetetu)

ja i suprug zelimo darovati nekretninu(stan) mom maloljetnom sinu od 16 god iz prvog braka.
    nekretnina je pod hipotekom i suprug plaća kredit na nekretninu još 8 godina..
    dakle,nekretnina je u vlasništvu mene i supruga,pola stana je moje ,pola njegovo
    dali placamo porez prilikom darovanja i dali uopce mozemo darovati nekretninu pod hipotekom?
    iskreno,nisam uopce informirana o ovoj temi pa bi mi svaki savjet dok ne kontaktiram advokata dobro došao..

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Punoljetnoj osobi mozes darovati nekretninu pod hipotekom. Kupis darovni ugovor u NN i potpises kod javnog biljeznika.

Za maloljetnike ne znam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za mužev dio bi trebalo platit udio u porezu,za tvoj ne

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Punoljetnoj osobi mozes darovati nekretninu pod hipotekom. Kupis darovni ugovor u NN i potpises kod javnog biljeznika.

.
    Kako u tom slučaju teče upis novog vlasnika u zemjišne knjige? Može li se novi vlasnik uopće upisati dok je nekretnina pod hipotekom?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako u tom slučaju teče upis novog vlasnika u zemjišne knjige? Može li se novi vlasnik uopće upisati dok je nekretnina pod hipotekom?
    moze. Bitno je u ugovor napisati da je primatelj upoznat sa teretom. (tako nekako, nisam pravnik pa ne znam pravnu terminologiju)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a da se ne placa porez, moze li prvo suprug darovati zeni svoju polovicu, pa onda ona sve sinu?
    i moze li to odjednom ili treba proci neko vrijeme
    pitam jer ja i muz imamo svak po pola stana koji bi darovali svekru, a svekar mom muzu svoj - ilitiga zamijenili bi se na taj nacin

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima li tko iskustva sa stavljanjem pod hipoteku nekretnine koja je u vlasnistvu maloljetnika?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •