Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: poslodavac izdao potvrdu a nije uplaćeno

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno poslodavac izdao potvrdu a nije uplaćeno

Malo je nezgodan naslov al nisam znala što drugo staviti. Naime,zanima me dal je izdavanje potvrde od strane poslodavca o uplaćenim doprinosima i porezima kazneno djelo kad te iste NIJE uplatio? Otac je zaposlenik jedne tajkunske firme koja je već neko vrijeme u problemima,(ne znam dal smijem navesti ime pa tko skuži ovako),i za 2011 su mu izdali potvrdu za povrat poreza,znači ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u toj firmi ali kad je došlo vrijeme da se taj povrat i vrati-ništa mjesecima. Otac se otišao raspitati na poreznu zbog čega je zastoj i saznao je da je tako većini zaposlenika (oko 600) jer porezna nema što vratiti kad nije ništa uplaćeno od strane firme. E,sad... Mene zanima kako se takvo nešto može tolerirati? Dal su oni ikako prekršili zakon izdavanjem službenog a neistinitog dokumenta? Plaće zaposlenicima nisu davali od kraja 2011,pa nakon štrajka nešto uplate,pa mog starog vozaju za isplatu bolovanja već mjesecima,pa je nakon zaključenog bolovanja na čekanju... Pa me baš zanima dal postoji način da dođemo do tog famoznog povrata poreza jer je u pitanju više od 2 tis kn.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Isto je nama radio FIŽULIĆ, magmin vlasnik i nikom ništa.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da ne možeš ništa
    MM se je isto desilo za 2007,u poreznoj su mu rekli da ce dobiti povrat ako uplate do kraja 2008 i ništa nije došlo
    kod nas nije bila velika lova i radio je u toj firmi samo par mjeseci

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znači da to propada ako ne uplate do kraja ove godine?!?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tako su nama u poreznoj rekli
    možda se nešto promijenilo,to je bilo prije 5 godina

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kad uplate, dobit ce. Nek provjerava jednom mjesecno. Moze traziti izravan br tel svog referenta.
    Nista u ovoj drzavi nije kazneno djelo ako imas pozadinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •