Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Riccota sir

  1. #1
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno Riccota sir

    Molim recepte za jela s ovim sirom!
    Donjela sam ga iz Italije misleči da ću naći na internetu recept za canelone, ali slatke, punjene kremom od tog sira (probala tamo i genijalni su.Tijesto je hrskavo, pećeno, a krema mrak) ali ništa... Sada ga moram iskoristiti, pa molim za pomoć

  2. #2
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Ricotta sir mozes i u slane i u slatke recepte.

    Mozes npr. u tjesteninu, u salate, od slatkog u kolace...

    Evo ti jedan recept za kolac:

    PECENI 'CUSTARD' OD RICOTTE

    Sastojci: 3 case sira ricotta, 3 jaja, smedji secer po okusu, vanilija

    Priprema:
    Zagrijati pecnicu na 280 C.
    U blenderu izmijesati sve sastojke, uliti smjesu u zdjelu za pecnicu, a zdjelu staviti u "banjamariju" (posudu s toplom vodom) i peci cca 50 minuta.

  3. #3
    pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,057

    Početno

    ja sam ga pohala i meni je jako fini. drugo nisam probala.

  4. #4
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Citiraj pinocchio prvotno napisa
    ja sam ga pohala i meni je jako fini. drugo nisam probala.
    Kako si ga pohala?
    Ja sam ga kupila u čašama i skroz je kremast, kao za sir za mazanje!

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pinocchio, kad nam otkriješ kako si pohala rikotu... viagra će pasti u zaborav!

  6. #6
    pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,057

    Početno

    hm, ova nije bila kremasta. sad se više ne sjećam proizvođača, ali na dolcu prodaju (i ne samo na dolcu) ricotu koja je tvrđa i fino se može narezati na šnite. pohanje klasično, a sir fiiiiini.

    i, hoćel' viagra u zaborav

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne znam.. ne znam...
    treba provjeriti tu rikotu...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    možeš napraviti canelone sa špinatom i ricotom.

    skuhaš špinat,nasjeckaš i pomiješaš s ricotom,jajetom i malo parmezana.
    time puniš canelone.
    vatrostalnu premažeš bešamelom,pa slažeš red canelona ,preliješ umakom od rajčice i s malo bešamela,pospeš parmezanom i tako drugi red.zapečeš i klopaš.

    možeš napraviti i okruglice od špinata i ricote.

    skuhani špinat nasjeckaš i izmiješaš sa ricotom,jajetom i brašnom da dobiješ čvrsto tijesto.napraviš okruglice veličine oraha koje kuhaš par minuta u kipućoj vodi.poslužiš s nekim umakom.

    a možeš i preliti preko tijesta tako da ricotu preliješ ugrijanim mlijekom,začinš i miješaš vilicom da dobiješ kremasti umak.
    možeš sve zajedno i zapeći u roli.

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ivory, možda si ti jela slatke canelone.

  10. #10
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ivory, možda si ti jela slatke canelone.
    Jesam da! Bili su to fini, hrskavi tuljci smečkaste boje punjeni sa kremom od ricotte (tako bar kaže moja šogi čiji je muž sicilijanac). I na njima je pisalo Canelloni. Šmrc, zašto nisam tražila recept u slastičarnici (sigurnio bi mi dali )
    Može li ići taj sir u tiramisu?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja tek sad skužila da ti hočeš ricotu za desert
    možda ovo?
    izgleda nešto slično tvom opisu,al ti je potreban kalup za šaumrole
    tj.željezna cijev oko koje se motaju tuljci

    TULJCI (PALAČINKE) SA RICOTOM

    500 g brašna
    3 žlice štauba
    2 žličice kakaa
    1 jaje
    3 žlice maslaca
    2 žlice jake hladne kave
    1limun
    bijelo vino po potrebi

    -izmiješati brašno,štaub,kakao
    -dodati jaje,omekšani maslac,kavu,limunovu koricu i sok.
    -sve dobro izmijesiti i uz dodatak vina napraviti glatko tijesto
    -pustiti da počiva 3h
    -tanko razvaljati i trazrezati u kvadrate cca 10cm
    -svaki kvadrat obaviti oko kalupa tako da učvrstite dva suprotna kraja
    -u velikoj tavi zagrijte ulje i pržite tuljce dok ne dobiju zlatnosmeđu boju
    -stavite ih da se ocijede i ohlade na pap.ubrusu,a zatim skinite kalupe

    NADJEV:
    500 g ricotte
    300 g štauba
    200 g kandirane lim.korice
    200 g čokoladnih strugotina
    naribana korica 1 limuna

    -ocijedite ricotu,dodajte štaub,kand.limunovu koricu,čok.strugotine i lim.koricu
    -napunite tuljce tom smjesom pomoću vrečice za štrcanje i pospite ih štaubom

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    evo i ovo:

    TORTA OD SIRA I ŠUMSKOG VOĆA

    500g ocijeđenog ricotta sira
    250 g štauba
    250 ml jogurta
    450 ml slatkog vrhnja
    500 g različitog šum.voća
    2 okrugla biskvita
    sok od 1 limuna

    -izmiješati ricotu i nešto više od polovice štauba s jogurtom
    -istuću slatko vrhnje u čvrst šlag i umiješati u smjesu
    -na kraju umiješati 3 žlice bobica
    -stavite 1 biskvit u kalup za tortu,pa preko njega smjesu s ricotom-prekrijte drugim biskvitom
    -na jakoj vatri kuhati ostatak bobica,preostali štaub i lim.sok dok ne dobijete sirup
    -time premazati tortu i staviti u frigić na barem 3 h

  13. #13
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj ivory prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    ivory, možda si ti jela slatke canelone.
    Jesam da! Bili su to fini, hrskavi tuljci smečkaste boje punjeni sa kremom od ricotte (tako bar kaže moja šogi čiji je muž sicilijanac). I na njima je pisalo Canelloni. Šmrc, zašto nisam tražila recept u slastičarnici (sigurnio bi mi dali )
    Može li ići taj sir u tiramisu?
    Znas, mislim da ne mozes naci recept zato sto se radi o desertu koji se zove CANNOLI SICILIANI .

    Evo ti recept:

    CANNOLI SICILIANI

    20 gotovih cannola (tijesto u obliku tube)
    secer u prahu

    Sastojci za kremu:
    500 grama svjeze ricotte
    200 grama secera
    1/3 pakovanja usecerenog voca (sitno nasjeckanog)
    1/3 vrecice cokoladnih mrvica
    1 cajna zlica Grand Marniera
    1 cajna zlica ekstrakta od vanilije

    Krema:
    Izmiksati ricotu sa secerom, i dodati ostale sastojke bez miksanja - umijesati ih kuhacom. Uliti kremu u plasticnu vrecicu i ohladiti u frizideru dva sata.
    Nakon hladjenja, iz vrecice istisnuti kremu u cannole. Posuti sitnim secerom prije posluzivanja.

    Ne smije se napuniti cannole smjesom prerano, jer postanu prevlazni i raspadaju se!

  14. #14

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Već sam negdje naletila na ovaj sicilijanski recept sa gotovim cannolima koje nemam pojma gdje ima kupiti.....vidjela sma jednom prilikom da se to tijesto obloži na slične kalupe kao što su naši za šaumrole i prži u dubokom ulju. Nisu objavili recept za tijesto

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    gore imaš recept za to tijesto.
    pogledaj pod tuljci s ricotom

  16. #16
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Hvala curke!!! Mislim da je to to, a tuljce za šaumrole imam!
    (možda je pisalo i cannoli )

  17. #17
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Jedino što u kremi nije bilo vidljivih komadića kandiranog voća, niti strugotina čokolade, ali ovo mi zvuči još bolje bliz:

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    gore imaš recept za to tijesto.
    pogledaj pod tuljci s ricotom
    ah ne vidjeh ja imam original tuljke za cannole( istina samo 3 kom)pa se ovih dana bacam na posao.

  19. #19
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Kakvi su ti oriđiđi? Jesu puno različiti od ovih naših za šaumrole? Moji su dugi cca 15 cm i promjera su oko 3 cm.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    meni na slici izgledaju kao ovi za šaumrole

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Širi su dosta od ovih za šaumrole a dobra vijest je da ih imam 6

  22. #22

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    mozes i tiramisu od ricotte

  23. #23

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Vrbani
    Postovi
    144

    Početno

    Drage moje,
    evo sam i ja pod utjecajem ovog topica isla potraziti taj ricotta sir (prije nikad cula za njega). Napravila sam tortu od ricotta sira i sumskog voca, sto je ovdje stavljena. Mislim ono, krema je MRAK!

    E sad, idemo korak dalje. Zanimaju me ti tuljci (canolli?) u koje se puni krema. Sto to znaci "u obliku tube"? Je li to u obliku valjka koji je s jedne strene zatvoren, ili s obje strane otvoren? I gdje se to kupuje u Hrvatskoj?

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

  25. #25
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Apricot, link se neda otvoriti.
    Duda, ja sam svoje tuljke kupila u trgovini koja ima sve kuhinjske potrepštine, a vidjela sam ih i u Kauflandu. Ja sam ih kupila po komadu, ali mislim da ima i pakiranih po 6 kom. Uzmi ih odmah više da nemoraš prati za drugu turu.
    http://www.greatknives.com/Images%203/343141.JPG

  26. #26
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Citiraj ivory prvotno napisa
    Jedino što u kremi nije bilo vidljivih komadića kandiranog voća, niti strugotina čokolade, ali ovo mi zvuči još bolje bliz:
    Evo ih:
    http://fantes.com/images/cannoli.gif

  27. #27

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Vrbani
    Postovi
    144

    Početno

    Hvala, sad mi je jasnije
    Ono prvo na slici je tijesto za saumrole, ako se ne varam, a drugo je origigi za canolle, je li tako?
    Probat cu ih naci u Ippercoopu. Pretpostavljam da to nije smrznuto (ako je hrskavo), valjda cu naci.

  28. #28
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Ja nisam nigdje vidjela gotovo tijesto, ali nisam ni tražila...

  29. #29
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Ova torta sa šumskim voćem mi zvuči mraaak i planiram ju ovih dana napraviti, ali bi rado sama spekla biskvit jer kupovne ne volim. I sada pitanje - koji biskvit bi tu dobro "sjeo"? Jogurt biskvit? Ili bi to bilo previše jogurta u jednoj torti?

  30. #30

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    u receptu i ne piše da ide gotovi biskvit.
    ispeci običan i prereži ga na pola.

  31. #31
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    u receptu i ne piše da ide gotovi biskvit.
    ispeci običan i prereži ga na pola.
    istina, ne piše, nisam pažljivo čitala...
    hvala!

  32. #32
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj DudaGG prvotno napisa
    s obje strane otvoren
    Otvoreni su s obje strane.

  33. #33

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    PRŽENE LOPTICE OD TUNJEVINE I RICOTTE

    1 konzerva tunjevine
    1 jaje
    peršin
    1 pakiranje ricotte
    sol
    brašno
    maslinovo ulje


    dobro ocjedite tunjevinu i usitnite vilicom, dodate usitnjeni peršin, jedno jaje, ricottu i sol. izmiješate i formirate od te mase manje loptice koje uvaljate u brašno i pržite na maslinovom ulju.
    njami

  34. #34
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    mmmm, probat ćemo!

  35. #35

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Vrbani
    Postovi
    144

    Početno

    Bila sam danas u Ippercoopu, ali nisam nasla gotovo tijesto za cannole. Ja nema sanse da pecem ni ono za saumrole, ni ovo za cannole. Zna li itko gdje ima gotovo za kupiti za cannole? A za saumrole?
    A gdje ima za kupiti bilo kakve one hrskave kornete (po mogucnosti kornetiće), i to bi moglo posluziti?

  36. #36

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    PRŽENE LOPTICE OD TUNJEVINE I RICOTTE

    1 konzerva tunjevine
    1 jaje
    peršin
    1 pakiranje ricotte
    sol
    brašno
    maslinovo ulje


    dobro ocjedite tunjevinu i usitnite vilicom, dodate usitnjeni peršin, jedno jaje, ricottu i sol. izmiješate i formirate od te mase manje loptice koje uvaljate u brašno i pržite na maslinovom ulju.
    njami
    danas sam ovo radila, bilo je super, s rižom i salatom

    p.s.
    možete dodati još i ribanog parmezana u smjesu. smjesom do pola napunite žlicu i bacite u brašno i zavaljate malo. meni nisu baš bile kuglice, više kao..valjušci.

  37. #37
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    I ja sam ih jučer radila za ručak, ali sam morala dodati i malo prezle, jer su mi bile jako mekane i nikako nisam mogla formirati kuglice. Ispale su mljac! Uz njih sam samo napravila salatu od pečene paprike koju obožavamo (MM-u naravno i jedna šnicla, jer je njemu to prilog, a ne glavno jelo )!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •