Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: torta od 3 vrsta čokolade

  1. #1
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno torta od 3 vrsta čokolade

    radio tko?..... uspješno?


    daklem...radila bi tu tortu
    ali....
    muči me kako napraviti da se ne izlije krema (što se dogodilo curi koja je radila tu tortu)

    http://www.coolinarika.com/recept/to...rste-cokolade/

    ima i varijacija na temu

    http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-cokolade

    http://www.vijesti.me/zivot/torta-tr...de-clanak-3829

    e,sad što mene bode u oči, pa molim nekog da mi objasni onak...zdravo seljački da i trogodišnjak može shvatit
    "Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme."

    znači otopim čokoladu u vrhnju -ko npr za hole kocke i onda to vruće stavljam u friđ ili?
    kad se krema ohladi u friđu - onda je miksam pa stavljam na biskvit ili ju opće ne mixam jer se ona sama stvrdne?

    jel idu kakvi kremfixi u to ili?
    ajd pliz pomozite, ja sam jako komplicirana osoba

    e da....bonus pitanje.... jel može jestiva prekrivka gore na to?

  2. #2
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    3 vrstE

  3. #3
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    znači otopim čokoladu u vrhnju -ko npr za hole kocke i onda to vruće stavljam u friđ ili?
    Nisam ekspert za kolače, ali ti mogu reći da ništa vruće, pa čak ni toplo, ne bi trebala stavljati u hladnjak jerbo onda automatski povisiš temperaturu cijelog hladnjaka, što može uzrokovati kvarenje svih ostalih namirnica.

  4. #4
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    e...pa zato i pitam....malo mi je to bedasto...il sam ja bedasta- bedasto shvatila

    jao kako je fina ta torta ....a tako mi ju se neda spremati jer ako mi se razlije ko toj curi....

  5. #5
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Napomena: nisam radila tu tortu ali sam radilla svašta s takvim kremama.
    Ne bi trebalo bit problema ako imaš dobar kalup za tortu. Provjeri prije razlijeva li se iz njega .
    Prvo si daj malo više vremena za stiskanje nego što piše u receptu. i ne stavljaj novu kremu prije nego se prethodna dobro stisne.
    I da, ja ne bi ništa miksala ali bi dodala neki hrskavi sloj unutra, između mliječne i bijele čokse (lješnjaci ili bajami u krokantu,smrvljeni i posuti).

    Jedino bi mogao biti problem s bijelom čokoladom, ona mi se par puta nije stisnula.

  6. #6
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    ja sam je radila a ja sam tudum za kolače, prije 2 godine par puta i ništa mi se nije razlilo, baš je super torta. al da me ubiješ ne sićam se postupka...

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Ja sam radila ovu s mascarponeom i super je. Ne treba kuhati kreme, čokolade rastapala u zdjelicama u mikrovalnoj http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/
    Posljednje uređivanje od kloolk : 15.12.2012. at 21:27

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    radio tko?..... uspješno?


    daklem...radila bi tu tortu
    ali....
    muči me kako napraviti da se ne izlije krema (što se dogodilo curi koja je radila tu tortu)

    http://www.coolinarika.com/recept/to...rste-cokolade/

    ima i varijacija na temu

    http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-cokolade

    http://www.vijesti.me/zivot/torta-tr...de-clanak-3829

    e,sad što mene bode u oči, pa molim nekog da mi objasni onak...zdravo seljački da i trogodišnjak može shvatit
    "Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme."

    znači otopim čokoladu u vrhnju -ko npr za hole kocke i onda to vruće stavljam u friđ ili?
    kad se krema ohladi u friđu - onda je miksam pa stavljam na biskvit ili ju opće ne mixam jer se ona sama stvrdne?

    jel idu kakvi kremfixi u to ili?
    ajd pliz pomozite, ja sam jako komplicirana osoba

    e da....bonus pitanje.... jel može jestiva prekrivka gore na to?
    Na prvom linku ti piše da se šlag umuti i u njega doda rastopljena čokolada, zatim izlije u kalup itd...
    Znači na pari topiš čoksu dodaš žumanjak i onda bi ja pričekala da se ohladi do sobne temp, pomiješala sa šlagom i u kalup. Kad se ta krema stisne ideš na sljedeću.

    Ako nemaš ništa prema mascarponeu pravi ovu s 4 boje što sam, puno je lakše i ništa se neće izliti. I super je ukusna, svima se svidjela.

    Može pokrivka na sve varijante

  9. #9
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Prvi i treći recept su isti.

    Ako radiš po tom receptu i prvo napraviš šlag, ništa se neće razliti, ali čokoladu umiješaj kad se ohladi.

    Meni pokrivka ne ide na kremu od šlaga, rastopi se, ali nisam probala nego jednom. Možda i može.

  10. #10
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    ja sam to radila preko nekoliko puta i nije se ništa izlijevalo
    znam da je krema od vrnja i marscapone sira s vanil šećerom
    pa se tako izmješano podijeli na tri dijela i u svaki dio se dodaje prethodno otopljena čokolada
    ( tamna, miliječna i bijela) i na kraju šlag
    nek te ne buni biskvit koji ispadne prilično tanak jer uopće ne ide brašno u njega ali je jako fino sve skupa na kraju

  11. #11
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    pokrivka može naravno ali nemoj preko šlaga, to je pipavoi čokolada nek ti se malo prohladi kad je mutiš u kremu
    nema šanse da to bude tekuće,jer komb. sira vrhnja bude baš kremasta

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    stavi na balkon
    ne vjerujem da će zdjela vruće kreme prouzročiti globalno zatopljenje

  13. #13
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    stavi na balkon
    ne vjerujem da će zdjela vruće kreme prouzročiti globalno zatopljenje
    baš....



    a niš...
    najbolje da ja tu tortu jedan dan napravim "za po doma" (pa makar je i žlicom iz kalupa jeli) tak da za rođendan mogu ispraviti (eventualne) pogreške....

  14. #14
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    nek te ne buni biskvit koji ispadne prilično tanak jer uopće ne ide brašno u njega ali je jako fino sve skupa na kraju

    zato mi se i sviđa što nema debeli biskvit jer ni stariji sin ni ja nevolimo debele biskvite... (iliti "kruheke" kak mi velimo)

  15. #15
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,977

    Početno

    ja sam pravila neku s mascarponeom i 3 vrste čokolade, ali umjesto biskvita je podloga od grancelare keksa bila...naravno taj recept više ne mogu pronaći, ali bila je jako fina i ništa se nije razljevalo.

  16. #16
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam pravila neku s mascarponeom i 3 vrste čokolade, ali umjesto biskvita je podloga od grancelare keksa bila...naravno taj recept više ne mogu pronaći, ali bila je jako fina i ništa se nije razljevalo.
    Da nije ovo?

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    nisu bile dovoljne tri čokolade
    nego četverostruki užitak

    iako, znam ja da može i peterostruki
    da neka od vas napravi i pozove

  18. #18
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,977

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Da nije ovo?
    je, hvala...

  19. #19
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam je jutros. Po tom receptu, točno poštujući normative.

    Uspješno.

    Lijepo izgleda, a to što je poslije ručka pola pojedeno govori i da je fina.

    Ali...prekomplicirana je izrada, s obzirom na rezultat.

    Iako sam ja jako organizirana u kuhinji, trebalo je puno suđa. Tri male padelice za topiti svaku čokoladu posebno. Pa velika u kojoj je voda. Pa za izmiksati šlag i definitivno ne treba toliko šlaga. Dovoljno je 1,5 dl po čokoladi.

    Rastopila sam sve tri čokolade i svaki žutanjak izmiksala sa 2 žlice mlijeka (nisam koristila rum) te stavila u toplu čokoladu i dugo miksala. Šlag sam stukla odjednom, naravno, i pošteno podijelila na tri dijela. Kad su se čokolade gotovo ohladile na sobnoj temp, stavila sam šlag i izmiksala. Najprije bijelu, pa sve tamnije da manje moram prati metlice miksera. Kreme su jako tvrde i mogu se odmah mazati jedna iznad druge.

    Prvo sam spekla tijesto, fino je, tanko i jako brzo pečeno, 5-6 min na 180. No, tvrdo je i ako želite jesti isti dan, treba mlijekom natopiti.
    Tijesto je jako tamno, tako da je ustvari 4 boja čokolade.

    Ostanu tri bjelanjka, pa sam od njih spekla košarice od bezea, napunila šlagom i kivijima koje sam ubrala ispred kuće.
    Pored kompliciranog nedjeljnog ručka i ove torte, valjda sam izgubila kalorija koje sam dobila jedući sve to, a-ha.

  20. #20
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

  21. #21
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Beti, odlično izgleda... mogla si i sliku košarica staviti

    i hvala za detaljan opis.... to volem (odlična ideja sa mixanjem od svjetlije kreme prema tamnijoj da se nemoraju metlice svaki put prat)....

  22. #22
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Tri male padelice za topiti svaku čokoladu posebno. Pa velika u kojoj je voda. Pa za izmiksati šlag ...
    Eto, ja i nemam tri posudice u kojima bih mogla topiti čokoladu.
    Ne znam ni što radim na ovoj temi...

  23. #23
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Hm, ja sam to radila preko nekoliko puta.
    Jaja idu samo u biskvit.
    A krema je maskarpone, podijeljen na 3 dijela i u svaki po otopljena čokolada.
    Nit je vruće, nit se razlijeva, nit je komplicirano.
    I brzo je gotovo.
    Ovo je recept:
    http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ja sam to radila preko nekoliko puta.
    Jaja idu samo u biskvit.
    A krema je maskarpone, podijeljen na 3 dijela i u svaki po otopljena čokolada.
    Nit je vruće, nit se razlijeva, nit je komplicirano.
    I brzo je gotovo.
    Ovo je recept:
    http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/

    Stavila sam i ja isti recept na samom početku

    A čokolade svaka u svoju keramičku šalicu i u mikrovalnu.

  25. #25
    suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    1,089

    Početno

    pa mogu i dvije vrste čokolade, ne moraju baš biti tri
    meni je ova s maskarponeom prefina i brzo gotova, posebno kad biskvit zamijenim piškotama.

  26. #26
    Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    1,748

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    radio tko?..... uspješno?


    daklem...radila bi tu tortu
    ali....
    muči me kako napraviti da se ne izlije krema (što se dogodilo curi koja je radila tu tortu)

    http://www.coolinarika.com/recept/to...rste-cokolade/

    ima i varijacija na temu

    http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-cokolade

    http://www.vijesti.me/zivot/torta-tr...de-clanak-3829

    e,sad što mene bode u oči, pa molim nekog da mi objasni onak...zdravo seljački da i trogodišnjak može shvatit
    "Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme."

    znači otopim čokoladu u vrhnju -ko npr za hole kocke i onda to vruće stavljam u friđ ili?
    kad se krema ohladi u friđu - onda je miksam pa stavljam na biskvit ili ju opće ne mixam jer se ona sama stvrdne?

    jel idu kakvi kremfixi u to ili?
    ajd pliz pomozite, ja sam jako komplicirana osoba

    e da....bonus pitanje.... jel može jestiva prekrivka gore na to?
    Ja neki dan radila slicno! Zagrijala sam vrhnje do tocke vrenja, prelila preko cokolade! Mijesala dok se nije rastopila, a time se i malo rashladila! Tako malo rashladeno stavila u frid na 2h! I krema je bila jako stisnuta! Izmixala sam ju dobro i namazala! To se zove granach! Tak nekak se i pise valjda ! Pazi samo ako ces na pari topiti da ti nikako ne smije prokljucati vrhnje! I da zdjelica u kojoj mjesas nije potopljena u vodi! Valjda sam oko neceg pomogla!

  27. #27
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ja sam to radila preko nekoliko puta.
    Jaja idu samo u biskvit.
    A krema je maskarpone, podijeljen na 3 dijela i u svaki po otopljena čokolada.
    Nit je vruće, nit se razlijeva, nit je komplicirano.
    I brzo je gotovo.
    Ovo je recept:
    http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/
    U Lukasinom receptu nema mascarponea. Samo slag, cokolade i zutanjci. To je sasvim drugi kolac.

  28. #28
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U Lukasinom receptu nema mascarponea. Samo slag, cokolade i zutanjci. To je sasvim drugi kolac.
    Vidjela sam.
    Ovaj moj je jednostavniji

  29. #29
    TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Postovi
    506

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam je jutros. Po tom receptu, točno poštujući normative.

    Uspješno.

    Lijepo izgleda, a to što je poslije ručka pola pojedeno govori i da je fina.

    Ali...prekomplicirana je izrada, s obzirom na rezultat.

    Iako sam ja jako organizirana u kuhinji, trebalo je puno suđa. Tri male padelice za topiti svaku čokoladu posebno. Pa velika u kojoj je voda. Pa za izmiksati šlag i definitivno ne treba toliko šlaga. Dovoljno je 1,5 dl po čokoladi.

    Rastopila sam sve tri čokolade i svaki žutanjak izmiksala sa 2 žlice mlijeka (nisam koristila rum) te stavila u toplu čokoladu i dugo miksala. Šlag sam stukla odjednom, naravno, i pošteno podijelila na tri dijela. Kad su se čokolade gotovo ohladile na sobnoj temp, stavila sam šlag i izmiksala. Najprije bijelu, pa sve tamnije da manje moram prati metlice miksera. Kreme su jako tvrde i mogu se odmah mazati jedna iznad druge.

    Prvo sam spekla tijesto, fino je, tanko i jako brzo pečeno, 5-6 min na 180. No, tvrdo je i ako želite jesti isti dan, treba mlijekom natopiti.
    Tijesto je jako tamno, tako da je ustvari 4 boja čokolade.

    Ostanu tri bjelanjka, pa sam od njih spekla košarice od bezea, napunila šlagom i kivijima koje sam ubrala ispred kuće.
    Pored kompliciranog nedjeljnog ručka i ove torte, valjda sam izgubila kalorija koje sam dobila jedući sve to, a-ha.
    Beti hvala ti na ovom postu. Korisno je znati koliko posla oko ovog ima. Iako me mami, uffff

    Inače ja sam radila onu s mascarponeom i 3 vrste čokolade te s ricottom i 3 vrste čokolade i to meni ništa ne valja. Oba sira su se jednostavno previše osjetila, a čokolada uopće ne. A i tu ima posla, ohoho
    Tak da, ako netko to želi probati - dajte prednost ovoj Beti verziji (iako nije Betin recept, ali eto...)
    Posljednje uređivanje od TrudyC : 18.12.2012. at 12:03

  30. #30
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    A čokolade svaka u svoju keramičku šalicu i u mikrovalnu.
    x

    nema smisla to raditi na pari, pogotovo kad imaš 3 različite čokolade, nikakvog smisla, samo gubljenje vremena.

    i ja radim ovu čokoladu u 4 boje, s mascarponeom. Ništa jednostavnije. Dok se biskvit peče, napraviš sve 3 kreme (neš ti kreme, jednom umutiš, podijeliš na 3 dijela i onda u svaki staviš jednu čokoladu). Biskvit se malo ohladi, i onda sve spojiš...
    Sve u svemu nemaš pola sata posla oko toga, a torta je preprefina. jedino što je, zbog mascarponea i zbog silnih čokolada - dosta skupa, torta za posebne prilike

  31. #31
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    nema smisla to raditi na pari, pogotovo kad imaš 3 različite čokolade, nikakvog smisla, samo gubljenje vremena.
    Osim ako ti je muž zadrti neprijatelj mikrovalne.

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mishekice, ti moraš kod puntice na razgovor (a sasvim slučajno je ona gore pisala)
    pa će te izliječiti od toga da djeci kupuješ lutke kakve se roditeljima sviđaju i da topiš čokoladu dok muž to gleda

  33. #33
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Ne, nisi shvatila - nemamo mikrovalnu jerbo je to ZLO.

  34. #34
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa odeš u komšiluk i topiš

  35. #35
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno


    Ima jedna forumašica u zgradi preko puta. Ona sigurno ima mikrovalnu.

  36. #36
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Osim ako ti je muž zadrti neprijatelj mikrovalne.
    Ili ni sama nisi prijatelj mikrovalne...

  37. #37
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    Ja sam upravo završila sa tortom.cini mi se ok.
    stavila sam 200 g čokolade u 300ml vrhnja.ali

    nisam ni topila na pari ni topila pa dodavala nego sam zagrijala vrhnje do točke vrenja i prelila preko izlomljene čokolade.promjesala da se otopi pa ohladila i izmiksala.ispalo je ok.i po teksturi i cvrstoci.

    jedino mi treba još jedan sloj kreme da dobijem visinu koju trebam.i kako nemam vise slaga to ću završiti sutra.i biti će panika jer neznam hoće li se ohladiti dovoljno .planiram gore fondan staviti.

    joj sjetili sam se.krema od najtamnije čokolade je stvarno jako gusta pa sam dodala još 100ml vrhnja.

  38. #38
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Ali, ovo što si ti radila je nešto drugo. To je ustvari tučeni ganache. U linkovima na prvi i treći recept u postu otvaračice teme, se radi drugačije, te je i ukus drugačiji.

  39. #39
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    Aaaa.probam drugi puta drito po receptu.

  40. #40
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    I ja je danas radila.
    Sve je ispalo ok,jedino sto je u ducanu vladala pustos, ni je dnog vrhnja za slag osim Meggle zasladenog. Nisam stavila secer u mascarpone, pa se nadam da sve skupa nece biti preslatko. Kreme su ispale full guste, jedva sam ih sa zlicom namazala.
    A vidjet cemo sutra...

  41. #41
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    i ja, tudum za kolače, radim ovu u čeiri boje s mascarponeom koju ste spominjale
    nikad se nije razlila, svaki put mi je uspjela, jednostavna je za napravit, zdjele su mmmmmmmmmmmmmmm za polizat, a torta je uvijek hit.
    i svi misle da sam vrhunska slastičarka kad je poslužim LOL

  42. #42
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    šta radim krivo?
    tamna fila mi super ispala a ova od bijele čokolade ko da se "usirala" ...da ne velim usrala....
    idem raditi drugu tortu (jer na trebaju dvije) i ajd pomozite da i nju ne ukenjam

  43. #43
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    To se meni zna desiti kad je previse miksam. Slag ne miksas do samoga kraja, vec kad se onako vise od pola stisne dodas cokoladu i jos malo miksas dok se ne stisne skroz.

  44. #44
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    e hvala ti!

    i čemu služe oni žutanjci? jel može bez njih? sad sam u tamnu zaboravila dodati ga, valjd bu se stisnulo....

  45. #45
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Žumanjci su u biskvitu koliko vidim, manjak žumanjaca rezultirat će ti nižim biskvitom.
    Ako ti se tokom topljenja bijele čokolade, čokolada usirila tj zgrudvala, znači da si je ili pretopila (voda za topljenje ne smije kuhati, zdjela ne smije biti uronjena) ili ti je nekakva tekućina dospila u čokoladu. iz mog skromnog iskustva

  46. #46
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Pogledaj moj post 19 i 20, možda nađeš ideju što je krenulo krivo. Ja sam se točno držala tvog recepta.

  47. #47
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja sam ju radila prije godinu dana čini mi se i to mislim po ovom drugom receptu nisam 100% sigurna.

    Žumanjke nisam stavljala u čokoladu, grozim se sirovih jaja. Šlag treba dobro istući ali opet ne previše i ništa ne bi trebalo iscuriti. Dakle bez žumanjaka se može ja sam tako radila. Izmiksala šlag, otopila čokoladu na pari i umješala.

    Nedavno sam otkrila da je jaaako fina ganache krema kad se umješa u šlag, onda je laganija krema a prefina!

  48. #48
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledaj moj post 19 i 20, možda nađeš ideju što je krenulo krivo. Ja sam se točno držala tvog recepta.

    da.pročitala sam ga i zaboravila
    ja sam plavuša stavila toplu čokoladu u šlag.zato mi je tak ispalo
    u drugu nisam stavljala jaja u čokolade i isti vrag
    znači idući put neću uludo trošiti jaja

    ako bude idućeg puta
    previše mi je to posla

  49. #49
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/

    imam par pitanja za one koji su radili ovu tortu:
    jesu li kreme dovoljno čvste nakon što se umiješa čokolada sobne temp ili treba staviti obruč od kalupa?
    i ako nisu čvrste u tom trenu, očvrsnu li na hladnome? ili se prvo rashlade te kreme, pa se onda nanose?
    i zadnje, je li vam torta niska? treba li duplati ili pojačati bar za trećinu,nešto?

  50. #50
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    mora biti u kalupu, nanosim kremu jednu na drugu dok su tople
    kad se ohladi u frižideru, torta bude dovoljno čvrsta, možeš skinuti kalup
    ja inače volim duplati kreme, ali ovdje mi se to nije pokazalo potrebnim

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •