Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: torta od 3 vrsta čokolade

  1. #51
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    hvala, lut
    kako misliš tople?
    zar ne ohladiš čokoladu koliko je više moguće, da je gotovo hladna?
    koristim vindijino vrhnje i bojim se da bi se u mljekeco pretvorilo
    a smanji li ti se biskvit puno u promjeru?
    zanima me, mogu li upotrijebiti isti kalup u kojem sam pekla tortu ili moram uzet manji?

  2. #52
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    mislim manji kalup zato da mi kreme ne spuznu sa strana (ako su tako tekuće) pa će mi torta biti još niža

  3. #53
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Kako su ti kreme tekuće?
    Tučeno vrhnje, masni mascarpone i to malo rastopljene čokse?
    Meni to ništa nije tekuće.
    Al svejedno imam kalup

  4. #54
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ma meni nisu tekuće, ja još nisam ni radila, ali koliko imam nedoumica bojim se da ću ostat gledat ju samo na slici

    aj mi ti cubana reci treba li peći u većem kalupu, a filovati u manjem (zbog manjeg obruča i smanjenog biskvita nakon pečenja)

  5. #55
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja to s vrućim čokoladam radim, niš ne hladim LOL
    ne stavljam u manji kalup, radim u onom u kojem je biskvit, niš ne iscuri, nije to tako tekuće
    i ja sam stvarno NEZNALICA za torte i ova je jedna od dvije koje radim (druga je cheesecake) - tako da je fakat jednostavno i uspjet će ti sigurno

  6. #56
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    znači, što god loše napravim - ne može loše ispasti?
    ok, to je prava torta!

  7. #57
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    znači, što god loše napravim - ne može loše ispasti?
    ok, to je prava torta!
    Ma ne možeš fulati.
    I nakon što stučeš vrhnje i umiješaš ga u mascarpone to je poprilično gusto, kremasto.
    10dkg rastopljene čokolade daje boju, ne mijenja teksturu.
    Sve ti bude gustoće abc sira. Otprilike.
    I sve radim u istom kalupu.
    To je idiotproof torta.

  8. #58
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Jedini je mogući problem što se bijela čoksa nekad kod topljenja počne nekako grudati (dogodilo mi se i s milkom). Onako sitno, zrnato.
    Al to riješim sa mrvicu mlijeka, da postane kremasto.

  9. #59
    Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    660

    Početno

    ja sam tu istu radila, nista se nije razlilo.. obruc nisam ni koristila

  10. #60
    Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    660

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Jedini je mogući problem što se bijela čoksa nekad kod topljenja počne nekako grudati (dogodilo mi se i s milkom). Onako sitno, zrnato.
    Al to riješim sa mrvicu mlijeka, da postane kremasto.
    i meni se to dogodilo, problem rijesen mikserom

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •