Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
radio tko?..... uspješno?


daklem...radila bi tu tortu
ali....
muči me kako napraviti da se ne izlije krema (što se dogodilo curi koja je radila tu tortu)

http://www.coolinarika.com/recept/to...rste-cokolade/

ima i varijacija na temu

http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-cokolade

http://www.vijesti.me/zivot/torta-tr...de-clanak-3829

e,sad što mene bode u oči, pa molim nekog da mi objasni onak...zdravo seljački da i trogodišnjak može shvatit
"Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme."

znači otopim čokoladu u vrhnju -ko npr za hole kocke i onda to vruće stavljam u friđ ili?
kad se krema ohladi u friđu - onda je miksam pa stavljam na biskvit ili ju opće ne mixam jer se ona sama stvrdne?

jel idu kakvi kremfixi u to ili?
ajd pliz pomozite, ja sam jako komplicirana osoba

e da....bonus pitanje.... jel može jestiva prekrivka gore na to?
Na prvom linku ti piše da se šlag umuti i u njega doda rastopljena čokolada, zatim izlije u kalup itd...
Znači na pari topiš čoksu dodaš žumanjak i onda bi ja pričekala da se ohladi do sobne temp, pomiješala sa šlagom i u kalup. Kad se ta krema stisne ideš na sljedeću.

Ako nemaš ništa prema mascarponeu pravi ovu s 4 boje što sam, puno je lakše i ništa se neće izliti. I super je ukusna, svima se svidjela.

Može pokrivka na sve varijante