-
Re: ST rodiliste, mame koje su nedavno bile...
-otvaraju li vam odmah intravenski put (za infuziju i drip) ili ne, i kad ako da... odmah, cim su me polegli, prokinuli vodenjak i prikljucili me na drip. ali moj porod je opet induciran zbog zamucene plodne vode kao i prvi (tad je bila mekonijska), tako da ne znam kako ide kod poroda koji prirodne zapocne
-do kad je tata s vama, jel ceka rodjenje posteljice? kod mene je bilo da tata odlazi prije sivanja, a nakon sto su bebu oprali, vratili i ponovo odnijeli i nakon rodjenja posteljice. u biti tocno kad su me poceli prati za sivanje njemu su rekli da ide ca.
-voda za pice, vl. maramice, foto-aparat i sl jel donosi tata il mama nosi ja sam sve to nosila sa sobom, jer tatu pozovu tek kad se smjestis u boks, a od dolaska u bolnicu do tog trenutka moze proci vise vremena (dok te obradjuju, tusiranje i sl.). ja sam npr. primljena u bolnicu ujutro oko 9h, u novi boks sam usla oko 15h, a mm mi se pridruzio tek sat vremena kasnije, jer sam ga ja zvala na mob (bio kuci, poslali su ga jer su rekli da nece tako skoro doci gore u rodiliste) i kad je dosao na firule nije u prizemlju bilo nikoga sigurno cca 1/2 sata da bi ga pustio gore. zato je bolje da svoje stvari nosis sa sobom, on ti eventualno moze donit fotoaparat, ali ja sam sve preuzela na sebe da budem sigurna da ce biti sa mnom (da ne bi on od uzbudjenja zaboravio
)
-jel netko uspio ne biti stalno na ctg-u? nisam
-u novom boksu, jel mozete upravljati krevetom, da ne budete u lezecem polozaju, nego da budete u polusjedecem ili na boku moze, ja sam se stalno uspravljala (na botune radi hidraulika), a babice kad bi dosle stalno i me spustale (ali ne skroz do kraja) govoreci da ce mi tako biti lakse, i kad bi otisle ja bi si opet podigla krevet. i bila sam manje vise stalno na boku sve do vremena izgona. kad dodje izgon, onda oni upravljaju polozajima, ali opet nisi spusten skroz dole, mijenjaju ti i polozaj zdjelice (krevet je iz vise pomicnih dijelova) i noge ti nisu dignute u zraku nego skvrcene sa stopalima u ravnini s guzom (ma nazovi me na tel, ako zelis detaljnije opise)
-jel mozete ici na wc, kad vas smjeste u boks, kad hocete? guska. nema setnje na firulama pogotovo ako si na dripu i ctg-u
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma