Results 1 to 17 of 17

Thread: A sto s vjesalicom?

  1. #1
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,478

    Default A sto s vjesalicom?

    Kupio mm pet paketa svinjske vjesalice punjene sirom a ja pojma nemam kako se to meso uopce sprema?
    Imamo sutra neke goste - bilo bi pozeljno da bude jestivo...
    Nemamo rostilj osim u pecnici a nekako sam vise mislila da to obadiram u dubokoj tavi? Koliko masnoce, koliko dugo, s cim najbolje pase? E bas me uvalio s tom mesinom!

  2. #2
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    a kak to izgleda? mislim, ja prvi put cujem za to? jel to nesto kao kare, lungic?
    ak je veliko, da ispeces u pecnici, pa uz to neki umak od gljiva i okruglice od kruha, npr.?

  3. #3
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,290

    Default

    Išla sam guglat, jer nikad nisam čula taj izraz "svinjska vješalica" Je to file, kao biftek kod junetine?

    Ako je to file, onda je promjer pet-šest cm, pa ćeš lako pripremiti. Možeš u pećnici, ali bolje lijepo zapeći na tavi, da posmeđi, pa podliti sa temeljcem i malo piva i peći dok ne bude gotovo.

    Sad vidim. Punjeno sa sirom? Onda je bolje u pećnici. Krumpir, gljive ako voliš i neka salata.

  4. #4
    Rivendell's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,351

    Default

    Bas jucer pravila isto. Spekla na tavi na laganoj vatri da se i ono unutra ispece bez da zagori. Fino je bilo.
    Last edited by Rivendell; 17.12.2012 at 01:42.

  5. #5
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,478

    Default

    Rivendell jesi u dubljoj masnoći pekla i koliko dugo?
    to vam je prilično debeo komad mesa jer se radi o lungiću koji je zarolan i unutra još ima sir
    ja sam išla jedan za probu spremiti i ispao mi je katastrofa, vajda sam prekratko pa je izvana izgledao fino a unutra polusirovo mese
    uh što mrzim zapravo to debelo meso spremati, uopće nemam osjećaj za te stvari

    sve mislim da stavim u neku keramičku posudu pa u pećnicu
    al me buni količina masnoće - da ne bi opet bilo - " izvana gladac iznutra jadac"

  6. #6
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,969

    Default

    zapeci na tavi pa stavi malo u rernu,podli s malo vode, piva, temeljca, vina...
    ili ako nema puno sira izreži na odreske i napravi sa nekim sirnim umakom.

  7. #7
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,458

    Default

    Ja bi totalno neekološki to stavila u vrečicu za pečenje, pa dva, dva i po sata na 180. Namastiš prije naravno, ali ne treba zapeći prije, jer će se zapeći u vrečici.
    U vrečici nikada nije predugo, jer se meso ne može isušiti.
    E sada, ko što misli o vrečicama neka me poštedi svojeg mišljenja.

  8. #8
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,969

    Default

    ma s vremena na vrijeme je vrečca OK , pogotovo ako nemaš pojma kako nešto napraviti.

  9. #9
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,478

    Default

    ma stavila bi i u vrećicu , sve bi napravila, ali nemam ja te vrećice
    mislim da ću u pećnici definitivno ovako nekako kao što Kosjenka predlaže


    hvala svima na savjetima
    javim se kako je ispalo

  10. #10
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja bih to u pećnicu stavila
    par minuta na jaku vatru, pa smanjila na 170 i pekla prekriveno folijom
    i na kraju opet malo zapekla

  11. #11
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,458

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    ma s vremena na vrijeme je vrečca OK , pogotovo ako nemaš pojma kako nešto napraviti.
    Imam ja pojma, ali sam lijena čistiti pečnicu.

  12. #12
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    pa naslazi speka na to da ne bude suho, pa ce on pustat mast dok se pece

  13. #13
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    uh što mrzim zapravo to debelo meso spremati, uopće nemam osjećaj za te stvari
    Najbolje utrošena 2 dolara

  14. #14
    Rivendell's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,351

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    Rivendell jesi u dubljoj masnoći pekla i koliko dugo?
    to vam je prilično debeo komad mesa jer se radi o lungiću koji je zarolan i unutra još ima sir
    ja sam išla jedan za probu spremiti i ispao mi je katastrofa, vajda sam prekratko pa je izvana izgledao fino a unutra polusirovo mese
    uh što mrzim zapravo to debelo meso spremati, uopće nemam osjećaj za te stvari

    sve mislim da stavim u neku keramičku posudu pa u pećnicu
    al me buni količina masnoće - da ne bi opet bilo - " izvana gladac iznutra jadac"
    Nisam u dubokoj masnoci. Na laganoj vatri uz stalno okretanje.

  15. #15
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,478

    Default

    pekla sam u tepsiji u pećnici
    zagrijala na 250 i popekla 5 min. pa smanjila na 180 još sat vremena
    pokrila folijom

    meso se jednakomjerno ispeklo i bilo je ukusno

    ali svejedno nije moj "cup of tea"
    meni draži vulgaris špageti s pršutom i parmezanom

  16. #16
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,977

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    pekla sam u tepsiji u pećnici
    zagrijala na 250 i popekla 5 min. pa smanjila na 180 još sat vremena
    pokrila folijom

    meso se jednakomjerno ispeklo i bilo je ukusno

    ali svejedno nije moj "cup of tea"
    meni draži vulgaris špageti s pršutom i parmezanom
    Ti si žena za moj grunt! A i moji muški bi se s tobom složili...

  17. #17
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,478

    Default

    pa no, meni je to vrhunska hrana !

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •