Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: beba 8 mjeseci-ne dobiva na tezini

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno beba 8 mjeseci-ne dobiva na tezini

Pozdrav, problem je slijedeci. Moja beba ce uskoro imati 8 mjeseci. Iskljucivo je dojen prvih 5 i po mjeseci i uvijek je bio na donjoj granici s prirastom tezine. S 6 mjeseci nije udvostrucio tezinu(rodjen s 3600 g a sa 6 mj. 6850g). Dosta je aktivan, propuzao sa 6 mjeseci i poceo se dizati na noge i "hodati" uz namjestaj pa sam kontala kako trosi vise kalorija vec sto je uobicajeno te da zato slabo dobiva na tezini. Zadnja 2 mjeseca nije dobio skoro nista pa sam mu uvela drugi obrok krute hrane i ostatak doji na zahtjev no moram spomenuti da zadnji mjesec ne doji lijevu dojku vec samo desnu jednostavno place na njoj i ne zeli dojiti. On sada ima 7000g i odlucila sam posjetiti pedijatra po tom pitanju. Molim vas da mi kazete da li imam razloga za zabrinutost?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To je stvarno po tablici donja granica težine, ali nisu tablice svemoguće. Ti najbolje po njemu vidiš da li se trebaš zabrinuti. Da li ste ti i tata mu mršavci? I genetika igra ulogu u tome.

Da li mu daješ kaloričnu dohranu ili samo voće i povrće? Žitarice su te koje daju kalorije.

Posjeta djetetovom pedijatru ti je najbolja odluka.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja smatram da moraš otići pedijatru
    mi smo isto sad skoro 8.mj i ima 7800
    s tim da je ona udvostručila porođajnu s 4 mj.
    dojena isključivo do 5 mj. i sad je jako puno na sisi
    isto sam se zabrinula jer je u tri mjeseca dobila samo 600 gr

sad sam uvela malo nekakvog reda i radim razmake između podoja
    nije da strogo pratim sat ali nije ni svako uru na sisi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

crnarupa, kako izgledate ti i otac djeteta?

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa dobro nismo debeli ako na to mislis, bili smo mrsavi kao djeca, no moj stariji sin je rodjen s 2950g i odlicno je napredovao sa istom prehranom no nije puzao ovako rano.

sto se tice dohrane: ujutro jede voce i stavim malo zobi ili rizinih pahuljica, a za veceru jede povrce (osnova je ili krompir ili riza, nekad palenta)

narucila sam se kod pedijatra u cetvrtak pa ne znam kako cu izdrzati do tada...inace ped ga je pratio svaki mjesec do 6 mj zbog tezine i nikad nije niti pomislio na dohranu sto mi je super jer vecina odmah kaze daj ad

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj crnarupa prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, problem je slijedeci. Moja beba ce uskoro imati 8 mjeseci. Iskljucivo je dojen prvih 5 i po mjeseci i uvijek je bio na donjoj granici s prirastom tezine. S 6 mjeseci nije udvostrucio tezinu(rodjen s 3600 g a sa 6 mj. 6850g). Dosta je aktivan, propuzao sa 6 mjeseci i poceo se dizati na noge i "hodati" uz namjestaj pa sam kontala kako trosi vise kalorija vec sto je uobicajeno te da zato slabo dobiva na tezini. Zadnja 2 mjeseca nije dobio skoro nista pa sam mu uvela drugi obrok krute hrane i ostatak doji na zahtjev no moram spomenuti da zadnji mjesec ne doji lijevu dojku vec samo desnu jednostavno place na njoj i ne zeli dojiti. On sada ima 7000g i odlucila sam posjetiti pedijatra po tom pitanju. Molim vas da mi kazete da li imam razloga za zabrinutost?
    svakako odi pedijatru,čisto da smiriš sebe i ako stvarno postoji problem da se rješi..iskreno mislim da neće biti nikakvih problema..djeca poslije 5-6mjeseca malo stagniraju sa težinom i naravno dobivaju puno manje nego prije..moja starija kćer,a i mlađa nisu sa 6miseci imale dvostruku težinu,a nisu ni sa godinu dana imale trostruku od porođajne..pedijatrica mi za obadvije na sistematskom sa godinu dana rekla da su dobile manje od prosjeka,ali da ona ne vidi problem..i ja sam imala taj neki osjećaj da je sve ok,starija je bila živahna,nikad ne jednom mjestu nebi uspila pojesti obrok i dan danas je takva,sad je tu,sad je nema,stalno nešto trčka..imam osjećaj da više kalorija sagori dok pojede obrok,nego što unese u sebe..na godinu dana je imala jedva 9kg(rođena je sa 3260)danas ima 4 godine,16,5kg...a mlađa je sad na kontroli sa godinu dana imala 8,5kg(rođena sa 3450) ali ona je sitna(76cm),tako da ona uopće nije mršavica,sva je jednaka..ja nisam mršava(daleko od toga,haha),suprug i cila njegova familija su mršavi,kad gledam njegove slike dok je bio malen,možeš mu slobodno sva rebra pobrojiti..

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nisam mogla mirovati, odvela ga u privatni lab i mislim da sam otkrila problem...zeljezo mu je 1.4 a hemoglobin 91 pa je valjda to razlog, ujutro idemo kod pedijatrice s nalazima

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ne kužim te crnarupa što je uzrok čemu?pa nije nisko željezo uzrok manjoj tkelesnoj težini već obratno misliš jel tak?

ak te to ješi vidla sam ja puno gore željezo za bebe..
    moj uzima preventivno(bez nalaza dala pedijatrica) željezo već 1 mjesec...a ima 11kg i 7,5mj...važno je samo ako daješ željezo izbjegavati mlijeko već dati mu uz sok od jabuke ili kruške jer imaju vit C za bolju appsorpciju...moj pije željezo između doručka i ručka kada ne pije mlijeko ili pričekam nakon mlijeka sat-dva...ako daješ željezo uz mlijeko...teško da će nešto od toga ući u organizam ..jako malo..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •