Mislim da sam već o tome negdje pisao, ali evo u vidu nove teme.
Radim to povremeno i baš je dobro, a jako se ušpara. U osnovi je humus, ali na gusto i s pimentom...

Potrebno:
1dl maslinovog ulja
1 konzerva ili 250g skuhanog slanutka, konzerva se ocijedi, voda se pričuva za eventualno razrjeđivanje
žličica slatke crvene paprike u prahu
1/2 žličice pimenta u prahu
papar
1 žlica suhog povrća za juhu
1 žlica soja umaka - ne više inače se presoli!

Sve se ručnim blenderom pretvori u kremu. Mora odležati preko noći u frižideru.

Tajna ... je u pimentu. Bez pimenta nema okusa paštete. Ne smije se ni pretjerati.

Varijacije na temu: može se koješta nabacati unutra i dobro ispadne. Recimo danas sam natrpao ostatke seitana od ručka. Mogu isto tako dinstane gljive itd.

Fino je