-
kaya pogača
Ima li tko recept i napose iskustvo u radu i jelu!!
-
nikad čula. daj malo opiši kakva je, možda je tko zna/ima/radi pod drugim imenom
-
Jela sam to samo jedan jedini put u Londonu u nekom bangladeškom restoranu, ako se dobro sjećam. Neka pogača (liči na somun) u koju ide kokosovo mlijeko. U ovoj koju smo jeli bilo je i neko voće kosano, ne sjećam se više. Bilo je fino, ali pojma nemam kako se radi.
-
ma ja samo čitala o tome, Zrno radi nešto nalik na to, vele s pšenićnim brašnom, na slici izgleda ko kruh zanima me kakvo je unutra.
ja bi nekaj slično u kućnoj radinosti.
-
Ti misliš na kayu kruh od smeđe riže beskvasni? Fini je,
Ovakav http://www.coolinarika.com/recept/rizin-kayu-kruh/
sam ja slagala sa smeđom rižom i nekim polubjelim brašnom,
Dobro je ispao, ali nisam ponavljala da ga usavrsim,
Lakše mi ga kupiti 1-2 puta tjedno jer dugo nam traje.
-
čiji ti kupuješ, sva sreća da vi smijete brašno, ja bi radila s prosom i kukuruznim brašnom.
-
Čekaj, a vi smijete bezglutensko brašno? Možda bi bili bolje
od samo čistog kukuruznog
-
u bezgluteisnkom je ili mlijeko ili krumpir, a s oboje smo na VIIIIIIIIIIIIIIIIIII
-
A prašak za pecivo iz bia možda? Pa onda probaj ovako kako si htjela,
Samo stvarno ne znam kako to bude izgledalo pogotovo jer je bez kvasa.
Ja ti kupujem bio zrno kayu od smeđe riže.
Sastav
brašno t 850 , pšenično intg., intg. riža, sol, agava, sunc. ulje
-
a jel to stvarno izgleda ko kruh, ili je više neka homogena smjesa pečena u roru
-
Vidi sliku sa gornjeg linka, izgleda, ali naravno
da možda prvi puta ne ispadne. Ja sam radila puno
vrsta tih beskvasnih bilo je svakakvih rezultata,ali za
taj rižin se sjećam da je dobro ispao, samo sa tamnim brašnom.
Nije rahlo i mekano, ali je jestivo i ukusno 
A ti želiš kukuruzno koristiti, a znaš da od
kukuruznog i sa kvasom dobiješ tvrđi kruh, a bez kvasa
ne vjerujem da bi bilo baš nešto.
Pa radije probaj ove pogačice http://forum.roda.hr/threads/16133-Pogačice-bez-kvasca
umješaš kukuruzno i što već možeš, ja koristm umjesto jogurta zobeno mlijeko i
super ispadnu.
-
to si radila baš s kukuruznim?
inače već dva put sam radila kruh kaj mi je dala recept naša biorezonantica
oriđiđi:
500 g brašna ( mješavina kaj se smije) ja smješala kukuruzno cca 100 g, 350 g prosenog brašna, i ostatak od riže ( proso i rižu miksala skupa)
500 ml mineralne vode ( ja stavila kipuću obićnu vodu)
prašak za pecivo ( prvi put pol praška, a sad sam stavila malo sode)
neke sjemenke ( mali jede bućine u komadu, pa još malo i zmiksala bućinih)
( dodala još malo maslinova ulja) to ni u receptu
namazati činiju s uljem i istresti ovo prethodno čudo ( dosta je tekuće, čak i prejako)
Poklopila i stavila peć u ventilatorsju pečnicu na 200 cca 40 min zatvoreno +15 otvoreno.
klincu se sviđa, a i ja pojedem poneku šnitu.
( inače ono kaj si me pitala za bezgluteinsko brašno, s njime ti je i teže peči stvari koje nisu baš s kvascem, dobar je za tjesta ( tipa lazanje).), ali ta priča je iza nas.
-
-
meni treba neki ukusan kruh, a dijete mi je alergično na gluten, mlijeko, jaja i rižu. upomoć!
-
evo ovaj je dobar baš sam danas radila , probat ću ga smrznut da vidim kak se ponaša
inače ovo je količina za mali protvan 20x10 cm za 0.5 kg kruha, ja sam radila u malo većem protvanu i povečala sastojke
kruh je iz Pejičkine knjige bez glutena
1 šalica kukuruznog brašna
3/4 slanutkovog brašna ( ja stavila proseno kojeg sama meljem)
3 žlice ulja maslinovog
1.5 šalice sojinog ulja ( ja stavila običnu vodu)
1/2 žličice soli
2 žličice praška za pecivo
pečnicu zagrijati na 180.
Pomiješati sve suhe sastojke. Pomiješati sve mokre sastojke. Skupiti skupa i promješati ( dobije se smjesa glatke strukture, malo gušća od smjese za biskvit).
Nauljiti protvan i staviti u njega ( ja posipalas malo kukuruznog brašna, da se ne lijepi, može se staviti i masni papir pa ne treba uljiti).
Peći 25-35 minuta pa ostaviti 10 minuta da se ohladi ( e to nam je bilo najteže, klinac nikak da dočeka). izvadite iz kalupa.
napomena 1 žličica ružmarina poboljšat će ukus ( to nisam stavila).
i pogačice bez kvasca koje je linkala oka, su isto dobre na bezgluteinskoj, bezmliječnoj i inim bazama. Izgleda malo hrskavo ko keska, ja to radim s bučinim košticama, u zadnje vrijeme radim da posipam koštice, pa stavim smjesu i poravnam prek cijelog protvana, i odma izrežem na kocke kad je pečeno samo malo odvojim kocke, može ić uz svašta, moj klinac to najčešće jede ko običčan kruh, i jakoto voli.
-
Hvala ti. Probat cu obavezno
-
nadasve je jestivo, za razliku od hrpe stvari koje sam radila bez gluteina i bez kvasca.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma