Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Beba pocela spavati noc - rezultat ne dobija dovoljno na tezini

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Beba pocela spavati noc - rezultat ne dobija dovoljno na tezini

Molila bih savjet:
    Moja beba od dva i pol mjeseca je pocela da spava cijelu noc prije 10tak dana, u komadu 9/10 sati. Prije je spavala po dvije ture od 5sati sa jednim nocnim podojem ali taj obrok je sad izgubila kako spava cijelu noc.
    Tu se ostvario moj strah vezano za njeno dobijanje na tezini tj da ne dobiva koliko je prije. Prije je dobijala od 300g do 350g u 10dana a danas smo bili na vaganju i dobila je samo 120g u 10dana. A u posljednja 3dana joj uvaljujem sisu kad god stignem, uopce nije gladna a ja joj davam.
    Imam li razloga za brigu i paniku? Ja znam da ce mnoge od vas pomisliti da sam luda, i da budem sretna i ne zalim se jer mi dijete spava toliko u komadu ali ja bi radije da se ona budi i jede i da lijepo napreduje, nego da mi pedijatrica kaze za 20dana kad imamo pregled da moram uvesti dohranu jer ne dobija dovoljno na tezini.
    Prosli mjesec je dobila 1100g a sad ako nastavi ovim tempom nece dobiti ni 500g u mjesec dana sto je upola.
    Kakanje se smanjilo tj sad ima dnevno 3 stolice a prije 4-6. Ponekad zna se ne pokakati po 20sati i vise (navecer od 19h do 13h/14h sljed dan) ...

Da li da ju pocnem buditi usred noci da opet vrati natrag taj nocni obrok a snjime i dobijanje na tezini?

Hvala unaprijed svima na odgovorima!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A koliko je teška?
    I koliko obroka ima na dan? Ako jede 6 puta i vidiš da funkcionalno sisa petnaestak minuta-trebalo bi joj biti dosta. To bi bilo oko 900 ml, ako pojede oko 150ml svaki put, a to 2,5 mjesečno dijete može. Pa i 5 obroka bi joj moglo biti dosta. Svaka tri sata otprilike, znači.

No, to što sad spava, ne znači da se neće početi buditi za koji dan ili tjedan. A možda i neće.
    Bebe su različite i ako ona voli spavati, pusti ju. Ako izgleda zadovoljno kad je budna, ako lijepo reagira i smije se, ako su pelene popišane i ako kaka redovno, iako to ne mora biti svaki dan, vjerojatno je sita.

No, ti najbolje znaš svoju bebu, ako ti se čini da nije dosta, budi ju.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

marusha identična situacija je bila i kod mene sa obadvoje djece..prvi misec 1100gr,drugi misec jedva 300-400..to što ti je dobila u 10dana 120,ne znači da će i ovih sljedećih 20dana do pregleda dobiti isto toliko..pričekaj pregled pa ćeš vidjeti..meni je naravno isto odmah rečeno da uvedem obrok ad prije spavanja..s prvim djetetom sam tako i napravila (nažalost prevagnulo neiskustvo,strah,a i vođena s tim da pedijatar zna najbolje)..kad sam joj dala prvi obrok ad,sisu više nije htjela ni pogledati..joooj kako mi je žao bilo..s drugim djetetom nisam poslušala savjet nego sam i dalje nastavila samo sa dojenjem...neznam dali si ti dobila menstruaciju već,ja sam dobila odmah nakon 40-tak dana nakon poroda,tako da mislim da mi je i to bio jedan od razloga žašto su manje dobivale na kilaži..u tom periodu preko dana bi dojila i nudila sisu jako često..noću ih nisam budila nikako,vodila sam se s tim :da je gladna,probudila bi se i tražila ciku..
    moj ti je savjet da pričekaš sljedeći pregled,ima ona vremena u tih 20dana nadoknaditi to što je "malo" dobila u ovih 10dana..i svakako bi ti savjetovala ako i dobiješ preporuku da ubaciš obrok ad,da to izbjegavaš koliko god možeš,naravno ako si sigurna da imaš dovoljno mlijeka i da ti dijete nije gladno..a čim spava 10sati u komadu vrlo vjerojatno da nije gladna..

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko je teška?
    I koliko obroka ima na dan? Ako jede 6 puta i vidiš da funkcionalno sisa petnaestak minuta-trebalo bi joj biti dosta. To bi bilo oko 900 ml, ako pojede oko 150ml svaki put, a to 2,5 mjesečno dijete može. Pa i 5 obroka bi joj moglo biti dosta. Svaka tri sata otprilike, znači.

No, to što sad spava, ne znači da se neće početi buditi za koji dan ili tjedan. A možda i neće.
    Bebe su različite i ako ona voli spavati, pusti ju. Ako izgleda zadovoljno kad je budna, ako lijepo reagira i smije se, ako su pelene popišane i ako kaka redovno, iako to ne mora biti svaki dan, vjerojatno je sita.

No, ti najbolje znaš svoju bebu, ako ti se čini da nije dosta, budi ju.

Sad ima 5350g sa danasnjim vaganjem, sisa ona I vise od 20min jednu sisu, a prije spavanja te ujutro davam joj obje sise jer joj jedna nije dovoljna. Sad ne znam je li se to konta kao 4podoja ako su dvije sise?
    Inace ona jos jede 4-5 puta osim gore dva navedena.
    Sto se tice pelena dakle kaka 3,rijetko 4puta dnevno,ne znam je li tad I popisana. Samo popisanih pelena osim pokakanih ima oko 3-4.
    I da svjesna sam da je ovo mozda samo faza a pogotovo kad pocnu zubici nece spavati ovako mirno.
    Prijateljica mi je savjetovala da joj pokusam u snu dati malo izdojenog mlijeka (posto ja izdajam svaku noc iza ponoci I to sam mlijeko planiraa poceti zamrzavat za cca 1mj posto se vracam na posao nakon 6mj)
    Dosta je vesela beba, voli se maziti, voli biti na rukama, smije se, guguce, vidi se da je zadovoljna beba. Place jako rijetko tj ako zeli da je se uzme ili ako eje gladna

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Anabeg, jesam dobila sam menstruaciju nakon 45dana poroda, ali to je bilo u 11mj I proslo I tad je dobro dobijala.
    Sad imam dobiti opet.
    AD sigurno necu davat vec svoje mlijeko

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Vec je 2noci hranim kroz san koliko uspijem izdojenim mlijekom cca 100ml, negdje oko ponoc I po/jedan. Obavezno se pokaki I onda razbudi kako je moram presvuci.
    Ne znam ima li smisla ovo nocno hranjenje, patronazna kod koje sam bila na mjerenju mi je rekla da se ne brinem ali me svejedno narucila opet na vaganje za 10dana da vidimo koliko je dobila, ali kao svaka nova mama brinem se I "pusem na hladno"
    Da je nastavim hranit kroz san (ali tu je opet strah da ce se nauciti na taj obrok pa kad ga budem htjela prekinut ce se poceti buditi i traziti gaili da pustim da spava i da tece svojim ritmom?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

marucha,ja je nebi budila preko noći..pusti je neka spava noć,ako se sama probudi,naravno daj joj papati ali ako se ne budi pusti je..makar ovih 10dana do sljedećeg vaganja tako da znaš koliko je dobila bez tog noćnog buđenja..pusti da sve teče svojim ritmom do sljedećeg vaganja,pa nakon toga probaj odlučiti što i kako dalje..

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa i da dobije 500 a ne 1000 kao prije to je opet super. ne moze ni stalno dobivati po kilu

moj savjet--nemoj si zadavati norme koliko ti ili netko drugi mislite da bi "trebala" dobiti. gledaj bebu, ako ti se cini sve ok onda vjerojatno i je ok (nije ona vise novorodence da se puno sna moze drugacije protumaciti). i stvarno uzivaj dok traje spavanje, da ne bi kasnije bilo ono pazi sto zelis, mozda ti se i ostvari

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nema vise budjenja, pustam je da spava.
    Vidjet cemo koliko ce vaga pokazat sljed tjedan...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebala si topic otvoriti na dojenju.

Vidi kako ce biti sada. Vazno je da dobiva.
    Pomoci mozes tako da u podojima koje ima, pomognes kompresijama da posise sto vise masnog mlijeka.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Trebala sam vas poslusati I nista ne raditi vec pustiti da sve tece svojim ritmom ali ne, ja sam "pametna" joj ubacila izdojeno mlijeno na A bocu jednom u danu, I sad sam si opet stvorila problem koji sam vec imala I jedva ga prebrodila.
    A taj je da beba sisa lijepo dok joj ide prvi let down I kad on prestane I pauza je u sisi ona pocne da place I vristi jer joj ocito nista ne ide trenutacno iz sise I ne mozemo doci do drugog let down-a I masnijeg mlijeka. Mozda jednom dnevno I to pred spavanje uspije doci do tog masnijeg mlijeka jer kad je pospana onda joj ne smeta valjda sto sisa u prazno.
    Nista ne pomaze ni promjena pilozaja ni kompresije koje uopce ne uspijem napraviti jer ona se ona baca I ne zeli vise staviti tu bradavicu u usta ni pod razno, kao da joj "prazno mirise".
    Rezultat zelene I smedje smrdljive stolice sa jako malo ili nimalo zrnaca I vjerojatno manje ili nimalo dobijanje na tezini.
    A imala sam taj problem sa njome vec prije, iako je bilo samo sa jednom sisom, desnom, ali sad je na obje. Svako dojenje ja se preznojim kad ona pocne da placem
    Joooooooooooj nisam nista trebala poduzimat, sad sam ga lijepo uprskala I tko zna kad ce ona skontati da treba da poteze
    BusyBee,mozda sam I falila forum, krenulo je sve sa spavanjem I sad se nekako uvukla prica o hranjenju, dojenju itd...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zelene i smrdljive stolice bi mogle biti znak prehlade, sluzi koju guta, suh je zrak pa su prehlade uobicajene

ne brini zbog toga, sve je to ok

samo ju stavljaj da sisa, mijenjaj strane ako se uznemiri, lijeva pa desna pa opet lijeva. nije to problem, najest ce se ona. ne stvaraj si opsesiju oko toga, proci ce, bit ce sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nosic joj je cist, nema sline. Cistim ga 2put dnevno vaticom kako mi je pokazala patronazna I nema nista vise sline nego uobicajeno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •