Molila bih savjet:
Moja beba od dva i pol mjeseca je pocela da spava cijelu noc prije 10tak dana, u komadu 9/10 sati. Prije je spavala po dvije ture od 5sati sa jednim nocnim podojem ali taj obrok je sad izgubila kako spava cijelu noc.
Tu se ostvario moj strah vezano za njeno dobijanje na tezini tj da ne dobiva koliko je prije. Prije je dobijala od 300g do 350g u 10dana a danas smo bili na vaganju i dobila je samo 120g u 10dana. A u posljednja 3dana joj uvaljujem sisu kad god stignem, uopce nije gladna a ja joj davam.
Imam li razloga za brigu i paniku? Ja znam da ce mnoge od vas pomisliti da sam luda, i da budem sretna i ne zalim se jer mi dijete spava toliko u komadu ali ja bi radije da se ona budi i jede i da lijepo napreduje, nego da mi pedijatrica kaze za 20dana kad imamo pregled da moram uvesti dohranu jer ne dobija dovoljno na tezini.
Prosli mjesec je dobila 1100g a sad ako nastavi ovim tempom nece dobiti ni 500g u mjesec dana sto je upola.
Kakanje se smanjilo tj sad ima dnevno 3 stolice a prije 4-6. Ponekad zna se ne pokakati po 20sati i vise (navecer od 19h do 13h/14h sljed dan) ...

Da li da ju pocnem buditi usred noci da opet vrati natrag taj nocni obrok a snjime i dobijanje na tezini?

Hvala unaprijed svima na odgovorima!